Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallás-tudomány ellentétet...

A vallás-tudomány ellentétet általában olyanok szítják, akik nem értenek egyikhez, másikhoz, gyakran pedig egyikhez se?

Figyelt kérdés

Szerintem teljesen világos, hogy az ókori zsidók nem arra keresték a választ hogy hogy zajlódott le a törzsfejlődés, vagy milyen erők hatnak a galaxisokra amikor kialakulnak. Arra voltak kíváncsi, hogy mit akar tőlünk Isten, meg úgy általában "mi az élet értelme". Ilyen kérdéseket tökéletesen meg is válaszok a Biblia.

Ha arról szólnának Mózes könyvei hogy hogyan mutálódik a DNS, akkor lehet hogy lennének olyan részletek amiket ma sem értenénk.

2015. nov. 27. 19:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ma már nincs ennyire éles vita a vallás és a tudomány között , a vallás megbékélt a technika ejlődésével és támogatja a tudományos munkákat is , nem egy pápa képzett mérnök, vegyész vagy más tudományos diplomával rendelkezett . A vallás a XXI. században a tudománnyal már összegyeztethető .

A tudós emberek kicsit másképp állnak a dolgokhoz , közülük sok az ateista de sok a vallásos is azonban még az ateisták sem lázonganak a vallás ellen mert ők ennél értelmesebbek .

A kérdésedre válazolva : Igen valóban csak olyanok dobálóznak olyan szavakkal hogy a vallás visszaveti a tudpmány fejlődését akik alaposan nem vizsgálták meg a kérdéskört , nem kell ehhez érteni csak át kell gondolni hogy is vannak a dolgok .

Szerintem ma már nagyon kis számban vannak olan emberek akik vallás alapján utálják a másikat mert hogy az milyen dolog már hogy ő vallásos és akkor ő biztos tagadja a tudományt ...Ma már az egyház is elfogadja hogy a föld gömbölyű és az evulúciós elmélet ellen sem tiltakoznak olyannyira , az egyház megbékélt kora valóságával !

2015. nov. 27. 19:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen teljesen jogos a kérdésfelvetés. És nagyon úgy néz ki, itt a gyakorin feltétlenül, hogy azok generálják az egészet, akik egyikhez sem értenek.

Annyit még hozzátennék, hogy akik a vallás és a tudományok ellentétéről beszélnek, mindig csak a katolikus egyháznak egy pár száz éves szakaszával példálóznak.

De nem a katolikus vallás az egyetlen vallás. A zsidó vallás, az ortodox kereszténység, az iszlám, a hinduizmus, a buddhizmus és a többi keleti vallás történetében nem lehet olyan periódusokat kimutatni, amelyikre azt lehetne mondani, hogy ezek a vallások tudományellenesek lettek volna.

Egész egyszerűen teljesen mással foglalkozik a tudomány és mással a vallások.

2015. nov. 27. 23:06
 3/7 anonim ***** válasza:

szerintem a kérdésedre a válasz igen, én ateista vagyok, de én is úgy gondolom, hogy, a tudomány vs vallás dolog egyszerűen nem létezik

azt gondolom azok az ateisták akik ezt a kérdést vitatják, holott már a vallás rég nincs hatással az életünkre ha mi nem akarjuk valójában azért ilyen harciasak, mert kell nekik az érzés, hogy valamiben sikeresek, "jobbak mint a birkák" ahogy a gyíkemberes öszeesküvés elmélet híve is azért ilyen harciasm ert ő az akar lenni aki leleplezte a nagy összeesküvést, és nem csak a tízezredik elvált takarító

2015. nov. 27. 23:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Egész konkrétan a fundamentalista keresztények szítják. A vallás és a tudomány között nem szükségszerű az ellentét, de jelen pillanatban van. Azért, mert vannak, akik milliárdokat és megszámlálhatatlan munkaórát ölnek abba, hogy nyilvánosan lejárassanak és félremagyarázzanak tudományos elméleteket vallásos indíttatásból, helyettük pedig a saját, bizonyítottan helytelen feltételezéseiket terjesszék.

@3

Ateista oldalról azok vitatják, akik kicsit járatosabbak az internet angol oldalán, és nap mint nap szembesülnek azzal, hogy milyen szintű a vallásos indíttatású tudományellenesség a világban.

A republikánus vitán feltették a kérdést, hogy ki hisz az evolúcióban, és nem jelentkezett senki. Az USA egyik legnagyobb pártjának egyetlen egy jelöltje sincsen, aki ne tagadna nyilvánosan egy olyan tényt, mint az evolúció. És semmi más nem áll emögött, mint a kereszténység. És sajnos ez Magyarországon is terjed, már vagy egy éve volt Semjén Zsolt megszólalása, amiben az evolúciót vitatta. Kíváncsi lennék, hogy a magyar lakosság hány %-a evolúció tagadó. Szerintem nagyon kellemetlenül meglepődnél.

2015. nov. 28. 00:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Apropó republikánusok...

[link]

Sok jelölt nem akart állást foglalni (gondolom egyik oldalról se akart szavazókat veszíteni), Jeb Bush egyedüliként vállalta az evolúciót (bár Trumpot nem kérdezték ahogy látom). Mondjuk olyan esetben mint Ben Carson nem lehet azt mondani hogy nem ért a tudományhoz, mivel elismert agysebész, mégis kreacionista!

2015. nov. 28. 01:15
 6/7 anonim ***** válasza:

azért az evolucio tagadás nem holocausttagadás, szerintem is baromság de azért nem bűncselekmény!

én azt figyeltem meg más ateistáktól, hogy kifejezetten szeretnének ilyen vitákat, fabábú érvelést alkalmaznak (rádfogok valamit, hogy azt érzemme joggal gyűlöllek), pl előkerítenek a föld alól valami 10 főnél is kevesebb tagot számláló "fundamentalista" csoportot, akiknek van valami látnokuk aki azt állítja, hogy a föld lapos

erre elkezdik mind azt a milliárd keresztényt azzal vádolni, hogy szerintük a föld lapos :D

2015. nov. 28. 12:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Mondtam én hogy bűncselekmény? Azt mondtam, hogy sok helyen nyilvánvalóan van konfliktus a vallás és a tudomány között.

[link]

Nézd meg ezt az ábrát. Ha olyan 95% True, 2-3% Not Sure és 2-3% False lesz rajta minden egyes országban, akkor beszélgetünk arról, hogy a tudományok és a vallások között nincs ellentét. De ezt még a legeslegjobb országban sem értük el.

USA: 40%. Ennyien gondolják úgy, hogy az evolúció elmélete igaz. Törökország: 25%.

Mondd még egyszer, hogy valami kis jelentéktelen szektát kell előásnom ahhoz, hogy megmutassam a vallások nyílt és egyértelmű tudománytagadó hatását.

[link]

Sok helyen a vallások egyértelműen szembemennek a tudományokkal, és ezt nem lehet letagadni. És ha te nem szeretnél ez ellen semmit tenni, akkor szíved joga. De másokat mindenfélével vádolni azért, mert a maguk módján próbálnak fellépni az ehhez hasonló jelenségek ellen, az nem csupán a probléma szőnyeg alá söprése, hanem a probléma súlyosbítása.

2015. nov. 28. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!