Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mielőtt Mózes kettéválasztotta...

Mielőtt Mózes kettéválasztotta volna a Vörös-tengert, a fáraó katonái lovakon üldözték őket?

Figyelt kérdés

2Móz 14,9

A fáraónak honnan voltak lovai?

2017. jan. 5. 10:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Tévedés,

a Fáraó szívét nem Isten keményítette meg, mert igazságtalanság lett volna, hogy utána megbüntesse,

mindazon által szabad akaratot kapott az ember. S akkor ez megint igazságtalan lenne Isten részéről.

(2Mózes 7:22) . . .a fáraó szíve továbbra is konok maradt,. . .

(2Mózes 8:15) 15 Amikor a fáraó látta, hogy enyhült a baj, megkeményítette szívét, és nem hallgatott rájuk,. . .

(2Mózes 4:21) . . .Én pedig hagyom, hogy konokká váljon a szíve; és nem fogja elbocsátani a népet.

(2Mózes 10:1) . . .hagytam, hogy ő és a szolgái megkeményítsék a szívüket, . . .

2017. jan. 5. 19:57
 22/33 anonim ***** válasza:

living witness

2Móz 4,21

... én pedig megkeményítem az ő szívét, és nem bocsátja el a népet.

2Móz 7,3

Én pedig megkeményítem a Faraó szívét és megsokasítom az én jeleimet és csudáimat Égyiptom földén.

2Móz 9,12

De az Úr megkeményíté a Faraó szívét, és nem hallgata reájok, a mint megmondotta vala az Úr Mózesnek.

2Móz 10,20

De az Úr megkeményíté a Faraó szívét, és nem bocsátá el az Izráel fiait.

2Móz 10,27

De az Úr megkeményíté a Faraó szívét, és nem akará őket elbocsátani.

2Móz 11,10

... de az Úr megkeményíté a Faraó szívét. És nem bocsátá el Izráel fiait az ő földéről.

2Móz 14,4

Én pedig megkeményítem a Faraó szívét, és űzőbe veszi őket, hogy megdicsőíttessem a Faraó által és minden ő serege által és megtudják az Égyiptombeliek, hogy én vagyok az Úr. És úgy cselekedének.

2Móz 14,8

És megkeményíté az Úr a Faraónak, az égyiptomi királynak szivét, hogy űzőbe vegye az Izráel fiait; Izráel fiai pedig mennek vala nagy hatalommal.

Hazugnak nevezed Istent, aki az mondta, hogy Ő keményíti meg a Fáraó szívét???

Talán feltűnt, hogy a Fáraónak magának nem esett az egészben semmi bántalmazása.

Miért mondasz a Biblia ellen hazugságot, és miért tagadod meg ezt a 8 idézetet, ahol az Úr (JHVH) egyértelműen azt hangoztatja, hogy a fáraó szíve általa lett megkeményítve. Ja, hogy hamisított Bibliát használsz? Akkor nézzünk csak egyet: 2Móz 10;1

Hamisított Biblia:

". . .hagytam, hogy ő és a szolgái megkeményítsék a szívüket, . . ."

Károli:

"...Menj be a Fáraóhoz, mert én keményítettem meg az ő szívét..."

A helyzet, mivel héber szöveget nem tudok bemásolni, nincs az említett helyen "hagy" ige. Ott az van, hogy én nehezítettem el...

Próbálj meg nem hamisított Bibliát használni, amit a hamis teológiához idomítottak csalók.

2017. jan. 5. 20:16
 23/33 A kérdező kommentje:

Többször el is olvastam a hasznos kommenteket, de ...

További kérdőjelek halmozódtak fel bennem, jobb ha tudatlan maradok :(

Azért nem értem, mert ha ez a zsidó nép nem volt lovas nép, akkor a fáraótól miért fogadták el ezeket a tisztátalan állatokat? Mire használták a lovakat Gósen földjén, ha nem kellett nekik? Sem szántáshoz, sem juhpásztorkodáshoz nem kell a ló. Ezért nem értem! Ha egy nép nem becsüli meg a lovakat, primitív nép (Bocsánat, de ez az őszinte véleményem). Sőt, még az is kérdéses, hogy lovakat kaptak volna a fáraótól, mert azt sem találtam a Bibliában. Péter kommentjét is olvastam, ha úgy fogjuk fel, hogy további csapások érték az állatokat (fekélyek) akkor egy ló sem élhetett már ott...vagy kevesebb és egyre kevesebb ló maradt. 600 ezer gyalogos férfi zsidót kellett elfogniuk, ehhez nagyon sok és sok ló és persze ember kellett... ha számolunk 600 ezer férfi mellé még duplát, triplát a feleség, gyerek miatt, 2-3 millió zsidó vándorolt, ehhez kb. 1,5 egyiptomi illetve legalább 1 millió ló volt szükséges.

Mindegy, mindenkinek köszönöm a véleményét

2017. jan. 5. 20:21
 24/33 anonim ***** válasza:

"Sem szántáshoz, sem juhpásztorkodáshoz nem kell a ló."

Ajjajjj, itt komoly hiányosságok vannak. Még száz évvel ezelőtt is nagyapáink pont hogy lóval szántottak. De szegényebb területeken ma is látni ilyet.

2017. jan. 5. 20:26
 25/33 anonim ***** válasza:

Pocsék, és nem életszerű a számolásod.

2 millió FEGYVERTELEN emberhez, melynek csak töredéke a harcérett férfi akik szintén fegyvertelenek, bőségesen elég egy-két ezer fegyveres, főleg lovas férfi. Akár csak visszatereléshez kellenek, akár megölésükhöz.

Ilyenkor sajnálom, hogy nem kötelező már a sorkatonai szolgálat, nem csak a pad mellett tanulnának a fiúk hadászati ismereteket, és nem számolnának ilyen ostobaságokat.

2017. jan. 5. 20:31
 26/33 anonim ***** válasza:

Az állításod szerint, Isten olyan dolgot tett egy emberrel, hogy aztán jól megbüntethesse?

Nem Isten hazudik, hanem az tett rosszat, aki így fordította le Isten személyiségét.

Ezt Te sem gondolhatod komolyan.

Mert akkor maga Isten szándékosan idéz elő olyat, hogy emberek szenvedését okozza.

Isten nem tesz Ilyet, Te ilyennek ismered?

Isten nem ilyen, ezért nem hamis az a Biblia amiből idéztem, sok más nyelvű fordításban is ezt írják, Károli pedig sajnálatosan a háromságot is bele értve sok helytelen értelmezéssel ad vissza mondatokat.

2017. jan. 5. 21:02
 27/33 acelsziv ***** válasza:

25: Mert akkor maga Isten szándékosan idéz elő olyat, hogy emberek szenvedését okozza.

És az Özönvíz? Jerikó lerombolása? Szodoma és Gomorra?

Jób szivatása?

És ez még csak a töredék.

2017. jan. 5. 21:27
 28/33 anonim ***** válasza:

living witness!

Elég bátor vagy, hogy az Istent formálod az istenképedre!

Ézs 45,7

Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!

De idézhettem volna a hamisított Bibliádból is:

"aki világosságot formál és sötétséget teremt, békét szerez és bajt teremt; én, Jehova idézem elő mindezeket."

"Nem Isten hazudik, hanem az tett rosszat, aki így fordította le Isten személyiségét."

Károli a kis gonosz... Pedig néhány évvel ezelőtt is ezt a Bibliát használtátok. Számtalanszor be lett bizonyítva amatőrök és professzorok részéről is, hogy mekkora hamisítvány az őrtorony által a szerzőket meg nem nevezett hamisított Bibliátok. Minden szakmaiságot nélkülöző, magyartalan, sokszor értelmetlen szóhasználata, és mondatszerkezete, mely töménytelen betoldást, és sok helyen hiányosságot tartalmaz. Ettől még az egyszerű fordítás is sokkal jobb.

Azért helyedben kétszer is meggondolnám, mielőtt véleményt és személyiséget formálnék az Istenből, anélkül, hogy halvány lila fogalmad is lenne róla, miközben büszkén magasztalod magadat és a szervezetedet.

2017. jan. 5. 21:30
 29/33 anonim ***** válasza:

Kedves Acélszív.

Az általad felsorolt érvek megtörténtek, de nem csak úgy, minden bejelentés nélkül.

Isten soha nem hajt ítéletet létre figyelmeztetés nélkül, és időt is ad az embereknek, hogy gondolják át, és béküljenek meg vele.

Jób próbáit azért engedte meg, mert Sátán azt állította Róla, hogy csak érdekből hű Istenhez, ha elveszítene mindent , szemtől szembe megátkozná.

Isten jól ismeri az embereket, mindenkiben látja mi Istenének.

S csak annyit enged meg, amennyit el tud viselni.

S amikor már a teher elviselhetetlenné válna, azonnal megadja a kivezető utat

Sátán határozottan állítja az emberekről, hogy érdekből vannak Isten mellett, s csak addig, amíg Isten körbe veszi őket minden földi jóval.

Ezt kell bebizonyítani azoknak akik szeretik az életük forrását, és kitartanak hűségben Isten mellett.

Aki ezt nem teszi, az Sátánnak ad igazat.

2017. jan. 5. 22:14
 30/33 anonim ***** válasza:

javítás:

Sátán állítását akkor cáfolja meg az ember, ha hűségben kitart.Ellenben Sátán állítása igazzá válik.

2017. jan. 5. 22:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!