Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 1520 elött mièrt nem...

1520 elött mièrt nem használták a forditòk a Jehova nevet?

Figyelt kérdés

2017. jan. 3. 20:30
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
15%

hiába nulláztad le, ez megtörtént, mindenki tudja. a magukat Isten földi képviselőinek tartott emberek üldözték a legjobban Isten szavát a Bibliát.

Akik tudtak latinul és tiszta volt a szívük rájöttek a hazugságokra, az egyház aljasságaira, ami sokaknak az életébe került, de Isten felhasználta ezeket az embereket, hogy a hazugok lelepleződjenek, és a nevét nem tudták elfeledtetni, eltitkolni az emberek elől.

2017. jan. 4. 17:09
 12/45 anonim ***** válasza:
75%

Péter: a kérdés nem a magyar nyelvű Bibliáról szólt, hanem azt kérdezte, hogy a fordítók, ami bármely nyelvű fordító lehet, miért nem használta a jehova szót. Ezért írtam, amit írtam.

Én így értelmeztem a kérdést.

2017. jan. 4. 18:05
 13/45 anonim ***** válasza:
13%

1961-ben 12 éves volta,és a katolikus pap jött házszentelni.Édesanyámnak volt egy bibliája és hogy jobban imponáljon a papnak az égőgyertya és a szentelési bér(pénz)mellé díszként az asztal közepére tette a bibliát.

A pap mgkerdezte honan van,erre mondta a szüleitől.A pap azt mondta vigye le a rendőrségre,erre édesanyám azt mondta ő nem megy a renddőrségre de önnek(papnak)odaadom.A kántor elvette és a táskájába tette.A pap mondta anyámnak ,hogy sem a vallás sem a törvény ,nem engedi a biblia birtoklását,ugyanis komunizmus volt.

Apám mondta,hogy jol bevágodtál a papnál.

2017. jan. 4. 18:41
 14/45 anonim ***** válasza:
15%

13.A sajnálatos igazságot jol lepontoztátok.A hazugságot azt nehagyjátok,mert eltaláljátok vesziteni.

"A ki megmarad az ő hazug hagyományában,nem méltó énhozzám"

2017. jan. 5. 07:59
 15/45 anonim ***** válasza:
Nem ide tartozik. Írd be a másik kérdéhez, ahol ez a téma van! Vagy akkor magyarázd el, hogy mennyiben érinti a válasz ezt a kérdést, mert lehet, hogy csak nem értjük.
2017. jan. 5. 08:32
 16/45 How Arrow ***** válasza:
64%

Kérdező

Egy kérdéssel megvilágtom a kérdésed.

A Jehova tanui megjelenése előtt miért használták a forditók a Jehova nevet?

Nem a Jehova névvel van a gond hanem egy szervezettel a sok közzül meg egy bizonyos SzentLélek bitorló toronnyal.

2017. jan. 5. 09:28
 17/45 anonim ***** válasza:
8%
16.Az ember és szervezet nem bitorolhatja a Szentszellemet,de a Szentszellem rászálhat aki szereti az Atyát,mert az Atya arra küldi aki szolgálja Őt.
2017. jan. 5. 09:46
 18/45 How Arrow ***** válasza:

Az Ördög se bitorolhatja a földet mivel Isten teremtménye.

2017. jan. 5. 14:11
 19/45 A kérdező kommentje:
18.A földet azèrt bitorolhatja az Ördög mert:Jèzust mikor háromszor megkisèrtette azt mondta "neked adom az egèsz világot ha leborulva imádsz engem"Erre Jèzus azt mondta volna ha nem az Ördög uralhatná,hogy nem a tied ès a másèbol nom rendelkedhetsz.De Jèzus azt mondta "egyedül az Atyát imádd ès neki vègezz szent szolgálatot".
2017. jan. 5. 15:42
 20/45 anonim ***** válasza:
80%

Mivel a szekta a 19.-dik században alakult.Akkor jött a Jehova mint fantázianév létre.Legyen mivel szédíteni és zsarolni a hívő embereket.

[link]

2017. jan. 8. 21:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!