A keresztények ellenzik a jógát és a meditációt?
Igen, ellenkezik:
"Az elnevezés a szanszkrit judzs tőből ered, mely jelentése: összekapcsolni, egyesülni. Hasonlít a religio ( összekapcsol ) latin szóra, amelyből az angol religion ( vallás) ered. A vallás és a jóga célja tehát ugyanaz: egyesülni, összekapcsolódni Istennel. [2] A jóga az egyén lelke ( átman ) és az univerzális lélek ( Brahman ) egyesítésére utal" [link]
A keresztényeknél erre való az ima, azzal kapcsolódhatunk Istenhez. Semmi szükségünk nekünk ehhez a keleti filozófiák segítségére.
Nem gondolom,hogy bárki nyilatkozhat a"keresztények"nevében,s így én ezzel nem próbálkozom.
Az én véleményem:
A jóga testművészete hasznos,és a keresztény meditáció fontos része a keresztény életnek.
Más kérdés,a keleti meditáció,illetve a kelleti jóga filozófiája.Ezeket nem lehet egyeztetni a keresztény élettel,mert abból mákosbableves lesz,vagyis káosz.
Vidiripi
Alain Delon!
"Az ugye, hogy a 7-es válasz bizonyítja, amit fentebb írtam, hogy rögtön jön az acsarkodás a keresztények részéről, ha valami olyannal találkoznak, amit nem ők találtak ki. A kereszténység az állandó ócsárlásra alapozza magát."
A 7-es válaszban mi volt az ócsárolás, acsarkodás? Vagy akkor hogyan lehetne erre a kérdésre úgy válaszolni hogy az ne legyen acsarkodás meg ócsárolás?
Taníts meg rá! Mert akkor nem tudom hogy hogyan kellett volna fogalmaznom!
De abban biztos vagyok hogy Európában előbb jelent meg a kereszténység mint a jóga!
Pista!
Szeretném megkérdezni, hogy van-e személyes tapasztalatod, akár a jógával, akár a meditációval kapcsolatban? Ha nincs és ez a többi linkvilágbajnokra is áll, akkor a véleményed(?), illetve a másoktól lopott vélemény értéke zéró. Ebben az esetben válaszolj inkább a hengerfejszereléssel, gumilabda pumpálással, izzócserével kapcsolatos kérdésekre.
Az külön érdekesség, hogy az általad linkelt wiki oldalon azt írják, hogy a jóga és a vallás célja ugyanaz, összekapcsolódni. Mégis az egyiket démonizálod, míg a másikat szakralizálod. Hallottad már azt a kifejezést, hogy kettős mérce? Mindegy!
Mindenesetre, ma annyit lehet tudni, hogy a meditáció hatására megnő a sejtek telomeráz aktivítása, ezáltal lassul a sejtek öregedése, javul az immunrendszer hatékonysága. Ismerkedjetek meg Elisabeth Blackburn nevével, mert ezzel kapcsolatos kutatásaiért(talán 2008-ban) orvosi Nóbel díjjal honorálták.
Vidiripi
Halvány lila elképzelésed sincs a választ illetően?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!