Miért ítélik el a keresztények a meditációt?
Csak mert részt vettem egyben és nem tapasztaltam semmi olyat ami Isten ellen lenne, vagy akár sátáni dolgokat...
Értelmes válaszokat lécci...
nem ítélik el,honnan szedsz ilyen butaságot.
Pl a rózsfüzér mondása (monoton szövegismétlés) ugyanaz a meditációs technika,mint sok keleti vallásban
nem tudom kivel beszéltél. Nem keresztény szóhasználat az "okkult fekete mágia"
Keresztény max. a babona kifejezést használná,de azt sem meditációra.
Talán valami szektások használnák ezt a kifejezést
Én (nem hívőként, kiváncsiságból) egyszer résztvettem egy meditáción, amit egy mélyen vallásos keresztény ember tartott, és a meditáció alatt ájtatos keresztény szöveget mondott.
(A dolog teljesen rendben volt, a fentieket nem kritikaként írtam, csak érzékeltetni akartam, hogy a kereszténységtől a meditáció nem áll távol).
Akik keresztényként elitélik a meditációt, azok általában nem ismerik a meditáció szónak a jelentését, és emellett vallásilag intoleránsak. Feltehetően ilyen emberektől jött az információd.
Attól függ, milyen meditációról van szó.
A Zen-meditációt (és hasonló, Keletröl jövöket) azért, mert ezeknek a lényege, hogy "kiürítsd" magad! A személyes én-edet megszüntesd és végsöfokon beleolvadj a "Nirvánába", a semmibe, hogy megsemmisülj.
A kereszténységben "ezer" meditáció van, de ezeknek a lényege (a keletiekkel teljesen ellentétben), hogy magadat "feltöltsd" (tehát NE kiürítsd), méghozzá Istennel (Jézussal, a Szentlélekkel), tehát, hogy egy személyes társaskapcsolatba kerülj a Teremtövel!
Ez azt jelenti, hogy mindennel Hozzá fordúlj, Öt keresd, Rá hallgass, az Ö véleményét kérd ki problémáidban, az Ö vezetését és áldását kérd az életedre, Töle várj segítséget, Hozzá imádkozz.
A keleti vallások a mi Istenünket (és így egy SZEMÈLYES (Isten)kapcsolatot Vele) nem ismernek, ezért nem is törekednek erre.
Vagy:
pld.a "transzpersonale meditáció"-nál egy mantrát kapsz, amit meditáció gyanánt állandóan ismételgetned kell. Ez a mantra viszont nem más, mint egy keleti (indiai) démon neve... Ezáltal ez a meditációsforma pld. már egyértelmüen mágia és ezáltal az ördög területe!!
Ezt a démont fogod magadhoz hívni, magadhoz szoktatni!
Ezeket a veszélyeket tudva utasít el egy hivö keresztény minden más meditációsformát, ami NEM a keresztény tradicióból jön.
Ezek veszélyes dolgok, melyek nem Istenhez, hanem az "ellenfélhez" vezetnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!