Miért ítélik el a keresztények a meditációt?
Csak mert részt vettem egyben és nem tapasztaltam semmi olyat ami Isten ellen lenne, vagy akár sátáni dolgokat...
Értelmes válaszokat lécci...
Kiegészítés:
"A kereszténységben "ezer" meditáció van, de ezeknek a lényege (a keletiekkel teljesen ellentétben), hogy magadat "feltöltsd" (tehát NE kiürítsd!), méghozzá Istennel (Jézussal, a Szentlélekkel), tehát, hogy egy személyes társaskapcsolatba kerülj a Teremtövel! "
Ehhez még azt kell hozzátenni, hogy: "szeretettel, megbocsátással" is, mely tulajdonságokra a keresztény embernek alapvetöen törekednie kell...
A megbocsátó szeretet gyakorlása (hogy még az ellenségeinkért is imádkoznunk kell!) minden más vallásnál hiányzik! Ezáltal a kereszténység ethikailag a legigényesebb, képviseli a legmagasabb fokot, nívót.
Elöször is:
Nincsenek "Istenek", hanem csak EGY Isten van!!!
Minden "más Isten", az nem Ö, hanem a démonvilág egy tagja, akit az ottani kultúra -tudatlanságában -"Istennek" titulál.
Ez az EGY Isten "kinyilatkoztatta", megmutatta magát, tehát magától felvette a kapcsolatot az emberiséggel. Ehhez egy népet (a sok közül) ki kellett választania és ez a zsidó nép volt. (Ezért a "kiválasztott" nép, ami tehát nem azt akarja jelenteni, hogy ök valami "különlegesek", hanem egyszerüen csak rájuk esett Isten választása.)
Az akkori világ távoli kultúráihoz ez a hír nem jutott el (mind a mai napig), ennélfogva ezek a kultúrák máig is a démonjaikat hiszik (és nevezik) "Istennek".
Ezért fontos a keresztényeknek "evangelizálni", tehát elvinni a "jó hírt" (hogy létezik egy teremtö Isten, aki még emberi formában is leszületett hozzánk, hogy ezt bebizonyítsa!, és létezik egy élet a halál után, a "feltámadás", tehát nem reinkarnáció!!, stb.) más kultúrákhoz is, ami Jézus személyes kérése és megbízatása...
Másodszor:
a meditáció nem más, mint egyszerüen Istenre gondolni, ezáltal Vele kapcsolatba lépni. Mint ahogy arra, akit szeretünk sokat gondolunk, morfondírozunk.
Ez tehát nem Isten "ajándéka", hanem egy természetes dolog.
Isten ajándékának lehetne pld. a "7 Szentséget" vagy a Szentlélek "ajándékait" nevezni, utóbbiakról a bibliában olvashatunk.
Nem tudom mi az a teofánikus kinyilatkoztatás...
Egyébként, pedig köszönöm az értelmes válaszokat, tehát valójában nem áll messze a kereszténységtől, de vigyázni kell mely formákat próbáljuk ki, mert egyesek az ördöghöz vezetnek...kb ezt értettem meg. Köszi
Amiben én észt vettem, az a "saját lelkünk"-höz vitt el (ahogy fogalmazott a vezető). "Elvitt" egy erdőbe, ahol állt egy nagy kertes ház. A sok virág közt ott volt a lelked egy kiemelkedő virág képében (ez mindenkinél más). Ezután bevitt a házba (ami a múltamat, őseimet tükrözi), ahol kellett keresni, egy üzenetet (egy tárgy, levél, stb.), amit az őseim üzennek nekem...
Nagyjából ennyi, de elég pozitív élményt hagyott bennem, habár most visszanézve nem tudom eldönteni ez a fajta tetszik-e Istennek...remélem ezzel nincs baj, mert tényleg nem volt rossz...
Nem tudom, ki az illetö (vagy csoport) akikkel ezt csinálod? Ès ök milyen CÈLBÒL csinálják?
Ez olyan psychológikus-esotérikus dolog... Lemenni a tudatalattiba.
Èn azt javasolnám - ha elfogadsz egy tanácsot - hogy a tardicionális (keresztény) meditációk útját válaszd, ott nem érhet a végén "meglepetés". (és azok visznek a legmesszebbre!)
Meditálni csak Istenhez érdemes, minek a "dombhoz" menni, ha a "hegyhez" is mehetünk?
Ha vallásos vagy, csatlakozz pld. a helyi (hol élsz?)imakörhöz...
Vagy otthon szakíts Magadnak naponta egy kis idöt, egyszerüen Istenre gondolni, Vele "beszélgetni", elmondani Neki minden problémádat, bajodat, tanácsot kérni Töle a teendöidhez, megköszönni Neki mindent, amit eddig kaptál Töle, stb. Ha ezt megtetted, egyszerüen ülj tovább csendesen és hallgass. Próbálj odafigyelni, hogy mit akar Neked Ö mondani?
Ha ezt rendszeresen csinálod hamarosan észre fogod konkrétan venni, hogy VEZETNEK!, hogy feljönnek benned gondolatok, amik Neked szólnak, most éppen aktuálisak, stb. Tehát Isten "válaszolni" fog!!
Ezt a vezetést kérheted is: hogy vezessen az életben, mutassa meg, milyen feladatra lettél teremtve, vezesse Hozzád az élettársadat, stb.)
Az is nagyon jó, ha mindezt a bibliával csinálod. Tehát naponta 1-2 fejezetet (5-20 perc) figyelmesen elolvasol. Ha ezt is naponta gyakorlod, ugyanez fog történni: megtapasztalod, hogy vezetnek, irányítanak, tanácsokat adnak. Különösen, ha elötte megkéred a Szentlelket (Isten lelke!), hogy vezessen az olvasottak által/alapján.
Ez egy nagyon érdekes, izgalmas dolog, hirtelen fogod tudni, hogy ez vagy az a szó, vagy mondat, vagy akár az egész fejezet most neked szól, most neked egy üzenet!!
Van egy híres könyv is erröl:
Àvilai Szent Teréz: "A belsö várkastély" (ez a lelkünk)
Sok sikert!!
Nagyon köszönöm, azt hiszem megpróbálom...
Még egyszer kösz.. :)
Nagyon szivesen, örülök neki!
Isten áldjon!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!