Miért volt a kertben az élet fája, ha nem volt halál?
Kedves Kérdező!
Nem igazán értem, hogy mire szeretnél utalni. Igen az életnek feltételei vannak. Ha például egyáltalán nem ettek volna akkor is meghaltak volna, vagy ha nem vettek volna levegőt megfulladtak volna, vagy ha öngyilkosok lettek volna meghaltak volna...stb.
Ezen az elven tehát a halál mindig mindenhol jelen van, de tekintettel arra, hogy ez az elv értelmetlen - ha komolyan átgondolod - így mégsem volt jelen.
Az idézeted pedig megint felületes. Ez ugyanis egyedül a te feltételezésed és értelmezésed, mások nem így értik! :-)
Üdv. Péter
Nem értelmezés hanem olvasás kérdése. A mondat egyértelmű, ha szakítanak, örök életük van.
Ha a lehetőség, hogy meghalnak, akkor jelen van a halál, és nem az ember az, aki behozta a világba. A te értelmezésed szerint ha rálépek az édenbe egy bogárra, meghal. Viszont a halál akkor jelen volt már a kezdetekbe, és nem az ember által van. Az ehhez írt értelmezésed alapjaiban helytelenek.
Kedves Kérdező!
Természetes dolog az, hogy ha be akarsz bizonyítani egy dolgot, nevezetesen, hogy a Biblia ellentmondásos, akkor ehhez minden eszközt megragadsz, és mindent úgy értelmezel, hogy a te igazságodat bizonyítsa.
Sajnos azonban van egy másik állítás is, miszerint ez csak egy látszólagos ellentmondás, és a valóságban az ember engedetlensége okozta a halál bejövetelét a Földre. Ennek az állításnak az az alapja, hogy az Isten adja az életet, aminek a feltételei vannak, és a halál azokra vár, akik nem akarják az élet feltételeit elfogadni.
Mondok egy egyszerű példát. Nekem van egy autóm. Odaadom neked, ha vigyázol rá. Akkor működik ha tankolsz bele benzint. A benzint is én adom. Előre figyelmeztetlek, hogy az autó benzinnel működik ne tégy bele gázolajat.Te azonban kitalálod, hogy ez az autó megy dízelolajjal is, és azt teszel bele. Az autó működésképtelenné válik. Akkor én egy rossz autót adtam neked? Vajon a benzinnel örökké működött volna?
Üdv. Péter
1Kor 15,21
Miután ugyanis ember által van a halál, szintén ember által van a halottak feltámadása is.
Viszont a fáról alkotott teóriád szerint ez nem igaz, mert Isten által van a világban a halál, csak az ember által van elzárva az örök életre való lehetőség. De így Pál szavai nem igazak.
Az édenben,az Isten áldása volt az élet fája gyümölcse épp úgy,mint most,a Lélek gyümölcse,a szeretet.
Amint az élet fájának gyümölcse,a Lélek gyümölcse is az Isten lényének lényegét,esszenciáját biztosítja élvezőinek,mely éltető erő.
Kedves Kérdező.
A teremtési beszámoló valójában sehol sem írja, hogy ezeknek a fáknak valamilyen különleges vagy természetfölötti erejük lett volna. Ezek valódi fák voltak, melyeket Isten szimbolikus jelentéssel ruházott fel.
Mit jelképezett akkor a két fa? Sokféle bonyolult elképzelés született erről. Pedig az igazság egyszerű, bár komoly súlya van. A jó és rossz tudásának a fája olyan kiváltságot szemléltetett, mellyel csakis Isten rendelkezik: egyedül neki van joga eldönteni, mi a jó, és mi a rossz
Jeremiás 10:23.
Jól tudom, ó, Istenem , hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember.
Ezért hát nem csoda, hogy bűn volt lopni erről a fáról. Az élet fája pedig egy olyan ajándékot jelképezett, melyet csakis Isten adhat: az örök életet Róma 6:23
Mert a bűn zsoldja a halál, az ajándék pedig, amelyet az Isten ad, örök élet Krisztus Jézus, a mi Urunk által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!