Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem vagyok megkeresztelve...

Ha nem vagyok megkeresztelve és igazából nincs is szándékomban, attól még üdvözülhetek?

Figyelt kérdés
Kérlek titeket csak röviden, inkább ne is magyarázzátok, csak igen vagy nem, és írjatok felekezetet, egyházt is, ahová tartoztok.
2016. dec. 28. 20:49
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
0%

Nem, mert nincs teljesítve az üdvösség feltétele, amit Jézus mondott.

Baptista

2016. dec. 28. 20:56
 2/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod első válaszoló! Megkérdezhetem, hogy miért ilyen határozott a válaszod, hiszen - bár valóban csak feltételezés - de a lator sem volt megkeresztelve. Ő egyszerűen csak felismerte Jézust, még csak bocsánatért sem esedezett. Nem jól gondolom?
2016. dec. 28. 21:10
 3/31 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Igen.

2016. dec. 28. 21:14
 4/31 A kérdező kommentje:
Pietrosol, köszönöm, Te melyik egyház vagy felekezet tagja vagy?
2016. dec. 28. 21:17
 5/31 anonim ***** válasza:
48%

Nem mertem bővebben írni, hisz ezt kérted. :)

Ez miatt: nem áll szándékomban.

Az üdvösség feltétele az, hogy akard. A keresztség felvétele csak egy kifejezése az elkötelezettségednek Krisztus felé, a felekezet, ahová jársz, csak egy hely, ahol lehetőséged van Istent szolgálni. A lator egyiket sem tette, viszont szavaival elismerte Jézus istenségét, ezzel pedig kifejezte akaratát.

Te viszont nem akarod. És ezért írtam, amit írtam.

2016. dec. 28. 21:18
 6/31 Pietrosol ***** válasza:

Szívesen!

Nemtom.

2016. dec. 28. 21:20
 7/31 A kérdező kommentje:
5-ös, köszönöm. Azért kértem a szűk választ, mert akkor kevésbé alakul ki vita. De ha én is elismerem Jézust, csak nem látom értelmét annak, hogy vizes legyek. Bocsánat a közönséges szóhasználatért. Amúgy Jézus mondta ha jól emlékszem, hogy hiába mondják ama napon, hogy uram uram... Tehát én úgy értelmezem, hogy hiába fogadja el Istennek Jézust, ez még önmagában nem üdvösség kérdés.
2016. dec. 28. 21:27
 8/31 A kérdező kommentje:
Pietrosol, tehát nem vagy vallási felekezet tagja, ha jól értem? Voltál vagy keresed?
2016. dec. 28. 21:28
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz ezt így biztosra mondani, mert az üdvösség egyedül Isten kegyelmén múlik, és mi nem tudhatjuk, hogy mi zajlik le egy elhunyt és az Isten között a halál pillanatában, mikor ez végleg eldől. Azt tudjuk, hogy Isten minden embert üdvözíteni akar, de ez az egyénen múlik, hogy elfogadja-e ezt, vagy sem. Aki nincs megkeresztelve és nem is áll szándékában, akkor ő az életében tudatosan eltaszította magától a hitet, tehát félő, hogy halála pillanatában is el fogja, ilyenkor nem üdvözül.

Római katolikus keresztény

2016. dec. 28. 21:29
 10/31 anonim ***** válasza:
Igen. "Kegyelmi ajándék" lehet a reformátusok szerint.
2016. dec. 28. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!