Nem vagyok megkeresztelve, a párom elég vallásos és megis van keresztelve, a kérdésem a következő:Templomi házasságom nem lehet ügye? Mivel nem vagyok megkeresztelve (? )
a legtöbb egyház nem engedi
elvárják hogy felvedd a vallásuk és persze a vele járó zsetont is csengesd rendesen
(ja tudom a papok ingyen dolgoznak)
jobban jársz a polgárival főleg hogy nem vagy vallásos
a párodnak pedig meg kell értenie hogy nem erőltetheti rád semmilyen vallás felvételét, kérdésedből ítélve te tolerálod az ő diliét, ha tényleg szeret simán tolerálhatja a te nézeted is
hasonló szituban vagyok, párom vallásos én meg ateista vagyok
10 éve együtt élünk
ha 10 éve kitartunk egymás mellett nem egy a "nézőknek" előadott ritus tesz minket párrá, nem is az a4 es lap amin mindkettőnk neve szerepel
majd beadtam a derekam hogy polgárira rávehető vagyok de akkor ez pont félút a van is házasság mégse kell templomba menni dilemmába
minden megoldható, nem kell egyből az inkvizítor a modern társadalomba
Már hogyne lehetne. Mondjuk azt leírhatnád, hogy melyik vallásról van szó, egy református vagy egy katolikus vallás nem ugyanaz, mint mondjuk adventista.
Én katolikus vagyok, így a saját vallásomról tudok csak beszélni. Az esküvői szertartáskönyvben van olyan változat, hogy "Házasságkötés katolikus és meg nem keresztelt jegyes között", úgyhogy egészen biztosan meg tudtok esküdni, s ehhez neked meg sem kell keresztelkedni ha nem szeretnél.
# 3
Őszinte részvétem a párodnak, hogy egy ilyen negatív gondolkodású emberhez kötötte az életét.
Már ha igazat beszélsz, mert őszintén szólva nem hiszem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!