Mi a különbség a katolicizmus és a kereszténység között?
Tehát a katolicizmus,és a kereszténység legalapvetőbb különbsége az alap.
A katolicizmus alapja az "apostoli hagyomány"-nak hazudott elpogányosított kereszénység,s a
Kereszténység alapja a Biblia 66 könyve.
A katolicizmus elhatárolja Istentől híveit,és nőtlen papokat,halottak imádatát ékeli közéjük,s a keresztények hirdetik Krisztus hívását:"Jöjjetek mindnyájan énhozzám,akik megfáradtatok,és megterhetettetek,és én nyugalmat adok néktek..."
A keresztények tanítják Jézussal együtt,hogy"Ha én az Úr,és Mester megmostam lábaitokat,nektek is meg kell mosni egymás lábát!"A katolikusok ezzel szemben uralkodnak ördögi módszerekkel-pénzzel,erőszakkal,háborúkkal,politikai kényszerrel-hisz az ördögatyától vannak.
Köszönöm szépen a sok segítőkész hozzászólást!
A privátban érkezett segítséget is köszönöm ez úton is! :-)
Aki viszont privát üzenetekben zaklat, itt is kérem, hogy fejezze be és ne írjon ide sem, kizárólag akkor, ha a kérdésemre tudja a választ és szorítkozzon a válaszra! Köszönöm!
A katolikus egyház az apostoli egyházak egyike. Feje a római pápa. Nem tévesztendő össze az alexandriai pápával, aki egy másik régi egyház vezetője.
Az Újszövetséget a katolikus egyház vezetése állította össze, vagyis Jehova Tanúi szerint a disznó osztály. Ugyan még az apostolok korából származó szövegek kerültek bele, de a végleges kánon csak a IV. században (figyelitek az időt?) alakult ki.
Az Újszövetség a Szenthagyomány írott része. Egy másik részét nem írták le, hanem szóban adták tovább, például az értelmezést is.
43.válaszoló!
A keresztény egyház attól lett katolikus,vagy magyarul egyetemes,hogy elfogadta a Biblia 66 könyvét Istentől ihletettnek,és a kereszténység alapjának.
Az úgynevezett "szenthagyományt",mint szóbeli hagyományt a vallássá szerveződött egyház tette a hit alapjává,és ezzel szakított az eredeti alappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!