Miért pont 10-re esett a választás? Miért nem 11 vagy 9?
Nem lehet, hogy azért, mert a 10 fontosnak hangzik, és a '10' pszichológiailag kielégítő szám. Gondolok én itt a "10 leggazdagabb ember" "10 legjobb mobiltelefon idén" stb.
A 10-es számot hivatalosnak veszik az emberek. Nem gondoljátok, hogy direkt fel volt fújva 10-re?
Dehogy törlődött véletlenül... Itt nem igazán törlödnek véletlenül bejegyzések. Szerintem nem vagy te olyan oktondi, hogy ne tudnád, miért.
2016. dec. 26. 22:10
22/29 anonim válasza:
Amúgy a festmény nem mond semmit. Egy klasszikusan, bár módfelett rosszul ábrázolt kőtáblákat tartó Mózest ábrázol.
2016. dec. 26. 22:12
23/29 anonim válasza:
"Amúgy a festmény nem mond semmit" - oktondiknak nem mond semmit Rembrandt, igen.
2016. dec. 26. 22:50
24/29 anonim válasza:
Nekem ugyan mindegy, nevezhetsz tanulatlannak, bolondnak, azaz oktondinak...
Mt 5,22
Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, a ki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre: a ki pedig azt mondja az ő atyjafiának: Ráka, méltó a főtörvényszékre: a ki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére.
Rembrandt festészete számomra nulla, a Mózesi kép élből tele van eszement hibákkal, így teológiailag is súrolja a nullát. Neked attól még tetszhet.
2016. dec. 26. 23:17
25/29 anonim válasza:
így van, nekem a kedvenc festőm - meg tudta festeni a világ világosságát az emberben -
2016. dec. 26. 23:23
26/29 anonim válasza:
Ez abszolút szubjektív, ez egyéni ízlés dolga. Szerintem meg csapnivaló. Teológiailag meg szörnyű. De azért, mert másnak más az ízlése, lebutázni, szerintem éppen hogy elég nagy butaság.
2016. dec. 26. 23:26
27/29 anonim válasza:
az oktondit te hoztad be - ravaszul mondatot szerkesztve -, teológiailag nincs baja, de egyébként igazad van. Jó éjt!
2016. dec. 26. 23:34
28/29 anonim válasza:
Mi bajod van? Tr mondtad rám, hogy oktondi vagyok, ne idegesíts már.
2016. dec. 27. 08:36
29/29 anonim válasza:
Azért 10, hogy könnyen megszámold őket a 10 ujjadon :) segítek még! a zsidók mécstartója miért 7 ágú, és nem 10 ágú? miért 12 és nem 10 a zsidó törzsek vagy az apostolok száma? miért 72 Jézus tanítványai száma?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!