Miért pont 10-re esett a választás? Miért nem 11 vagy 9?
Nem lehet, hogy azért, mert a 10 fontosnak hangzik, és a '10' pszichológiailag kielégítő szám. Gondolok én itt a "10 leggazdagabb ember" "10 legjobb mobiltelefon idén" stb.
A 10-es számot hivatalosnak veszik az emberek. Nem gondoljátok, hogy direkt fel volt fújva 10-re?
nem értem én sem 9, hogy miért rém ellenszenves az ÜRGEúr, talán azért, mert nem ilyen linkeken nevelkedtem, hanem a skolasztikusokon,az egyházatyákon, Plótinoszon és a többi szellemi ember írásos gondolatain? lehet
2016. dec. 26. 12:32
12/29 anonim válasza:
Titus pullo!
Ez a tízes szám nemcsak az Újszövetségi idők előtt történt meg, hanem már akkor ott.
2Móz 34,28
És ott vala az Úrral negyven nap és negyven éjjel: kenyeret nem evett, vizet sem ivott. És felírá a táblákra a szövetség szavait, a tíz parancsolatot.
2016. dec. 26. 14:26
13/29 anonim válasza:
Olyan nincs,hogy 10 parancsolat.Amit annak neveznek abból nyolc tiltás.
2016. dec. 26. 18:23
14/29 anonim válasza:
Már hogyne lenne, a 2Móz 34;28 pont hogy tíz parancsnak hívja.
2016. dec. 26. 18:53
15/29 anonim válasza:
# 14
"Szenteld meg a hetedik napot.
5. Tiszteld apádat és anyádat."
Ezt a kettő parancsolat.A többi tiltás.Ne csináld ezt.ne csináld azt..
2016. dec. 26. 19:06
16/29 anonim válasza:
A hetedik nap is tiltás! Semmit nem tégy...
2016. dec. 26. 19:32
17/29 anonim válasza:
A tiltás is parancsolat. A parancsolat az, amit felettes hatalom feltétel nélkül betartandónak vagy megcsinálandónak parancsol. Csak a fingot vagdosod, nem csinálsz ezzel mást.
2016. dec. 26. 19:35
18/29 anonim válasza:
Amikor rgx százados azt mondja a honvédnek, hogy ne lőjön, az parancs attól függetlenül, hogy önmagában tiltás. Látszik, hogy nemhogy katona nem voltál, de nem nagyon érted a parancs fogalmát sem.
tehát -véletlenül törlődött - Rembrandt azt a megrázó pillanatot ábrázolja zseniális festményén, amikor Mózes az Úrral beszélvén lejőve a hegyről, látta, hogy ezalatt a nép parázna és bálványimádó életet él és nem is akarja abbahagyni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!