Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus az élő kenyér?

Jézus az élő kenyér?

Figyelt kérdés

2016. dec. 25. 20:52
 1/5 A kérdező kommentje:
2016. dec. 25. 20:53
 2/5 anonim ***** válasza:

köszönjük neked is

hogy válaszoljak: a bibliában olvasható a legtöbb Jézussal kapcsolatos feljegyzés, ebből az egyikben azt írják, Jézus azt mondta "...én vagyok az élő kenyér..." ha megbízol ebben a leírásban, és hiszel Jézusnak akkor igen, ha pedig nem, akkor pedig "talán" a válasz

2016. dec. 25. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Ott és akkor nem az Úr vacsorájáról beszélt, hiszen ezt az elrendezést csak egy évvel később vezette be.

Jézus hallgatói közül sokan nem értették, hogy milyen értelemben használja a „kenyér” és a „test” szavakat. A szemléltetés azonban nagyon is találó volt. A szó szerinti kenyér napról napra táplálta a zsidókat, ahogyan a manna is az izraelitákat 40 éven át a pusztában. Jóllehet a manna Isten ajándéka volt, senkinek sem adott örök életet. Jézus áldozata viszont ezt az óriási jutalmat teszi lehetővé azoknak, akik hisznek benne. Ő valóban „az élet kenyere”.

"a kenyér, melyet én adok, a testem a világ életéért”

Tehát hinni kell abban, hogy a halálának megváltó értéke van.

2016. dec. 25. 21:44
 4/5 szp72 ***** válasza:

Így igaz:

Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért.” Erre vita támadt a zsidók közt: „Hogy adhatja ez a testét eledelül?” Jézus ezt mondta rá: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital." (Jn 6,51-55)

"Urunk Jézus elárulásának éjszakáján fogta a kenyeret, hálát adott, megtörte, és így szólt: „Vegyétek és egyétek, ez az én testem értetek. Ezt tegyétek az én emlékezetemre." (1Kor 11,23-24)

"Ezért aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr kelyhét, az Úr teste és vére ellen vét." (1Kor 11,27)

2016. dec. 25. 22:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves szp72!

Amit írtál olyan, mintha én írtam volna. Vitathatatlan az összefüggés!

2016. dec. 25. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!