Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen szekta lehet ez, és...

Milyen szekta lehet ez, és mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés
Válófélben vagyunk. A gyerekek nincsenek elhelyezve. Korábban karácsonykor 24-én az exemnél voltak, 25-étől voltak nálam. Idén azonban kisajátította magának önkényesen a téli szünetet, nem adja ide őket. Ellenben: eddig volt nála karácsony, most egyszerűen nincs. Tegnap sikerült beszélnem az egyik gyerekemmel (a két nagyot nem engedte a telefonhoz), aki elmondta, hogy nincs karácsonyfa (le is tetette vele a telefont). Annyit még, hogy folyton ki vagyok hangosítva, hallatszik a telefonbeszélgetésen, ergo kontroll alatt tartja ezt is. Mikulás sem volt ott, csak nálam, de az egyik mikulás csomag még várja a pici gyerekemet, mert őt teljesen magához láncolta, óvodába sem járatja. Az adventi koszorút, amit csináltam, meggyújtották eddig a gyerekek, de egyszercsak nem akarták. Kiderült, hogy azt mondta nekik, hogy ez pogány dolog, ne gyújtsák meg itt. Imádkozni elvileg imádkoznak az exemnél is este, de nem teszik össze a kezüket, hanem a két karjukat oldalt tartják, és a tenyerüket az ég felé. Van ötlete valakinek, hogy milyen szektába keveredhetett? És mi a védekezés ez ellen, túl azon, hogy tudok erre hivatkozni a bíróságon? Rendkívül el vagyok keseredve, ha beszippantja őket valami elvetemült szekta, az ellennevelés miatt el fogom őket veszíteni teljesen!

2016. dec. 25. 08:12
1 2 3 4
 11/34 kzs ***** válasza:
57%

@ Kérdező

Ez a Jehova Tanúi.

2016. dec. 25. 10:07
 12/34 anonim ***** válasza:
43%
Ez a szekta bármelyik lehet, Jehova Tanúi, mormonok, pünkösdi-karizmatikusok. Hitgyülis rokonaim is ugyanígy viszonyulnak ehhez a témához, bár az utóbbi időben valamit lazult náluk a szektafegyelem. De jó lenne ezt pontosan megtudnod, a 10-ben írtam, hogy miért.
2016. dec. 25. 10:08
 13/34 anonim ***** válasza:
0%

Mi a nehèz benne?Kèrdezd meg az exedet milyen gyûlekezetben jár,akár a gyereket.Egy igaz keresztèny sem titkolja.Amikor megmondta már kèrhetsz tanulmányt is,ès ott elolvasod jò vagy rossz.Másokat nekèrdezz mert minden rosszat rámondnak,mert elveszitettek egy hivet,ezèrt kigyot/bèkát rámondnak.

A fentiekben megemlitette a forumtársam,ha engedèlyezve van államilag,nincs fèlnivaló.Ez igy is van.

2016. dec. 25. 10:26
 14/34 anonim ***** válasza:

11.Zsuzsika te viccelsz,de ők sem harapnak.

Vannak szomszédaim de helyesebbek mint a többi nagyvallásu szomszédaim.

2016. dec. 25. 10:32
 15/34 anonim ***** válasza:
Adventisták sem tartják a karácsonyt, ugyanazt mondják, mint a jehovisták.
2016. dec. 25. 10:50
 16/34 anonim ***** válasza:

Nem Jehova tanui. Igaz hogy nem tarjàk a karácsonyt sem, de azok nem az èg felé tarják a tenyerüket. Aki érdemben ennyit sem tud, ne dobálòzzon a kijelentésekkel.

Szerintem is a szünet feléhez ragaszkodva nyugodtan hivj rendőrt, ha az jár nektek. Jegyzőkönyvezik és az hasznodra vállhat.

Az pedig hogy mit ünnepel vagy mit nem amikor ott vannak a gyerekeitek, azt kell mondjam hogy magánügye. Majd ha nálad lesznek ünnepelsz .

2016. dec. 25. 10:58
 17/34 anonim ***** válasza:
A Hitgyülisek imádkoznak így, de náluk van Mikulás és karácsony. A JT-k tudtommal összekapcsolják ima közben a kezüket.
2016. dec. 25. 11:02
 18/34 A kérdező kommentje:

Az magánügye, hogy ő mit ünnepel. Az viszont nem, hogy a gyerekek milyen nevelést kapnak. Eddig keresztény szellemben neveltük őket (az exem is!). Nem lehet egy gyereket x éven keresztül úgy nevelni, hogy van karácsony, aztán meg hirtelen váltással úgy, hogy nincs! Arról nem is beszélve, hogy azt kapom vissza a gyerekektől mindenre, hogy "pogány szokás", ezért nem csinálják. Gondolom én meg a sátán küldötte vagyok. Attól félek, hogy az ajándékot sem akarják kibontani majd.

2016. dec. 25. 11:50
 19/34 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom nem robotokat akarsz. Az a helyzet hogy ahogy ő sem, te sem eröltethetsz rá a gyerrkeidre semmilyen ünnepet. Van egy másik alternativa hogy pogány szokás ( amùgy tényleg az) és ezt a gyerekek megtudtàk. Na bumm..majd eldöntik hogy melyiket akarják elhinni. Előbb utòbb mindenki hoz saját döntéseket. Nem ettöl lesz rosszabb szülő sem ettöl te jobb. Mindenki az általa legjobbnak vélt elvek szerint neveli a gyerekét. Ez kötelessége, de az hogy te áldásod add a nevelési mòdszerére az nem lényeges hiszen külön család vagytok. Tedd meg ami tőled a legtöbb. Ez a korrekt hozzáállás.
2016. dec. 25. 15:05
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Egy icipici aprosagot tisztazzunk meg: Korábban karácsonykor 24-én az exemnél voltak,

Ti mennyi ideje vagytok valofelben? Ezt nem szokas elintezni par het, max honap alatt? Mert a kerdes alapjan tobb mint 1 ev.

mert őt teljesen magához láncolta, óvodába sem járatja. -ilyen meg hasonlo ervekkel egy jo ugyved megoldja a problemadat.

2016. dec. 25. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!