Ki volt az a két férfi akik melátogatták Ábrahámot?
#7-es válaszoló
(Jelenések 22:8, 9) 8 Nos, én, János hallottam és láttam ezeket. Mikor pedig hallottam és láttam, leborultam az angyal lába előtt, aki megmutatta nekem ezeket, hogy imádatot mutassak be. 9 Ő azonban ezt mondja nekem: „Vigyázz! Ne tedd! Csak rabszolgatársad vagyok, neked és testvéreidnek, akik próféták, és azoknak, akik megtartják e tekercs szavait. Az Istent imádd!”
Hódolni, tiszteletet kimutatni vagy imádatot végezni nem ugyan az.
Ha arra gondolunk, micsoda hatalmuk volt az angyaloknak, érthető, miért félt János, hiszen egyetlen angyal 185 000 asszírt pusztított el egyetlen éjszaka alatt
Akkor János beleesett abba a hibába, hogy angyalt akar imádni? Nem.
(Máté 4:8–10) 8 Ismét magával vitte őt az Ördög, most egy rendkívül magas hegyre, és megmutatta neki a világ összes királyságát és azok dicsőségét, 9 majd ezt mondta neki: „Mindezeket neked adom, ha leborulsz, és imádatot mutatsz be nekem.” 10 Akkor Jézus így szólt hozzá: „Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«”
Sátán felajánlotta Jézusnak a világ feletti uralmat.
Ha Jézus egyenlő volna a mindenható Istennel, akkor hogyan ajánlhat fel valaki az Istennek azt ami nem az övé?
Jézus azt mondta, hogy az Atyját kell imádni, s nem Őt.
s kijelentette, hogy az Isten egy, és nem három személyű...
Istent a"személy"kaptafára ráhúzni kockázatos vállalkozás,amint bármely emberi fogalomba nem zárható.
Isten egyedi,csak önmagával írható körül.
Amikor emberi fogalmakkal akarjuk meghatározni,folyton kénytelenek vagyunk tévedni,mint amikor Jézust a szőlőtőt meg akarjuk trágyázni,vagy kapálni,esetleg,mint szegeletkőre cizellákat vésni.
Az Isten teljességével az ember nem találkozhat,csak számunkra elkülönített Szellemiségével,vagy Fiával.(A "szent",elkülönítettet jelent.)
Így Isten számunkra elkülönített Szellemisége,és Fia,az egy Isten különböző megnyilatkozásai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!