A krisnásoknál a nőknek lehet olyan hajviseletük, mint a férfiaknak? 1 hosszú tincs, a többi helyen tar.
Ez kizárólag férfi hajviselet. (A tincs azonban hosszabb, mint 1 cm.)
A nők középen elválasztott hosszú hajat hordanak kontyba föltekerve, vagy befonva és úgy föltekerve.
Semmi sem tiltott, csak vicces. A vaisnava etikett szerint úgy kell a nőknek hordani a hajukat, ahogyan azt az előző válaszoló leírta.
Annak a tincsnek (szanszkritul siká), két haszna van: 1. Áldozatok bemutatásakor csak az kapja meg a lelki eredményt, akinek van sikája. 2. Tilak felkenésekor utoljára a sikát hagyják a férfiak, ezzel jelezve, hogy a testük Visnu temploma. Mivel a nőknek eleve hosszú hajuk van, nem kell sika.
Köszönöm szépen!
Igaz, nem világos még számomra a válasz, azért mert:
"Semmi sem tiltott" - ez alapján úgy értem, hogy hordhat egy nő is olyan hajviseletet.
"A vaisnava etikett szerint úgy kell a nőknek hordani a hajukat, ahogyan azt az előző válaszoló leírta." Ez alapján pedig akkor mégsem hordhat olyan frizurát.
Komolyan nem értem, mert számomra ez ellentmondás.
Megírod még nekem egy szóval a választ? Egy nő hordhat a krisnásoknál olyan hajat (1 tincs, a többi tar)? Egy szóval igen vagy nem a válasz?
Köszi!
Akkor nem!
Csak azert irtam, hogy semmi sem tiltott, mert a Vedak inkabb javasolnak dolgokat, semmint parancsolnak.
Nincs olyan traditcio, ahol a nok ferfi hajviseletet hordananak. Ez ugyan olyan , mintha azt kerdezted volna, hogy szari helyett hordhatnak-e dhotit a nok😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!