Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha jehova tanúi azt írják,...

Ha jehova tanúi azt írják, hogy egy nő nem imádkozhat a férfi jelenlétében, akkor a kongresszuson miért tehetik meg?

Figyelt kérdés

1. a videó linkje: https://www.youtube.com/watch?v=VU9VmFQj0ZY

4:42-nél látható a közös ima.

A 27%os tanú ezt írja a videóról: Nem tudom, és nem is érdekel, hogy milyen videót készítettek, sok ember ellen készítenek összevágott videókat.

Vajon akkor az őrtorony hamisította?

2. A Bibliában sehol sincs arról szó, hogy különbség van hangos, vagy magunkban elmondott ima között, márpedig az őrtorony világos tanítása az, hogy nő nem imádkozhat férfi jelenlétében. Akkor a tanítás mégsem egységes, ha a kongresszuson mégis ez történt?

3. Azt is tagadja, hogy ők Krisztust utánozzák.

[link]

Idézet a szövegből: Krisztus helyes szemléletmódjának utánzása

[link]

Utánozzuk Jézust mutassunk be Istennek tetsző imádatot Az Őrtorony, 2008/9/15

Utánozd a legnagyobb Misszionáriust Az Őrtorony, 2008/2/15

Miért hazudik ez a tanú? És miért tanít olyat az őrtorony, amit hol betart, hol nem?

2016. júl. 19. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:

megnéztem a belinkelt videódat.

Itt az imát nem Nő mondja, hanem egy férfi testvér, a színpadon, a Többiek pedig lehajtott fejjel hallgatják, és a végén ament mondanak rá ha egyetértenek vele.

2016. júl. 19. 20:36
 2/7 anonim ***** válasza:
25%

Kedves Barátom

Kérlek szépen, ne kötözködj.

2016. júl. 19. 20:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a linkelt videónak ezzel a jelenetével semmi baj nincs. Engem inkább az érdekelne, MIÉRT? Hol írja a Biblia, hogy nők a férfiak jelenlétében nem imádkozhatnak? Valaki be tudja nekem másolni az erre vonatkozó KONKRÉT igehelyet? Ahol ez egyértelműen, félreérthetetlenül ki van mondva?
2016. júl. 19. 21:40
 4/7 A kérdező kommentje:

Az ima az ima. Vagy te különbséget teszel ima és ima között? Tudod, amikor mi imádkozunk, akkor egy mondja az imát, a többi Áment mond és az pont olyan egyenértékű, mintha ő maga mondta volna, mert az ima. Bárhogy csavarod ki az ima jelentését.

Az pedig nem kötözködés, hogy az ember napvilágra hozza a mocskos hazugságokat,amit ez a részvénytársaság tanít.

Hol írja a Biblia azt, hogy csak a hangos ima az ima?

2016. júl. 19. 21:43
 5/7 anonim ***** válasza:

én úgy olvastam, hogy a családot csak a férfi képviselheti hangos imában, a nő csak a végén mond(hat) áment. ez a videón is így van.

Szerintem a JT tanításainak vannak ennél sokkal lényegesebb gyenge pontjai.

pl. Biblia saját módra, Jézus istenségének tagadása, a próféciák magyarázatában tévedések vannak, a második advent lényegének (mindenkinek hallható, látható stb) tagadása (láthatatlan eljövetel), a megváltást gyakran félelemből keresik, elhitetik a tagokkal hogy a szervezeten kívül nincs üdvösség, és hogy csak az Őrtorony magyarázatai a helytállóak stb.

De ami számomra a legrosszabb, hogy nincs helye az önálló gondolatoknak. :(

2016. júl. 19. 23:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy vannak ennél sokkal durvább tévtanításaik is, de az az, ami keresztény családanyaként engem talán a legjobban kiakaszt.
2016. júl. 20. 12:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Az őrtorony ehavi száma felülírja a múlt havit ;)
2016. júl. 20. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!