Ha jehova tanúi azt írják, hogy egy nő nem imádkozhat a férfi jelenlétében, akkor a kongresszuson miért tehetik meg?
1. a videó linkje: https://www.youtube.com/watch?v=VU9VmFQj0ZY
4:42-nél látható a közös ima.
A 27%os tanú ezt írja a videóról: Nem tudom, és nem is érdekel, hogy milyen videót készítettek, sok ember ellen készítenek összevágott videókat.
Vajon akkor az őrtorony hamisította?
2. A Bibliában sehol sincs arról szó, hogy különbség van hangos, vagy magunkban elmondott ima között, márpedig az őrtorony világos tanítása az, hogy nő nem imádkozhat férfi jelenlétében. Akkor a tanítás mégsem egységes, ha a kongresszuson mégis ez történt?
3. Azt is tagadja, hogy ők Krisztust utánozzák.
Idézet a szövegből: Krisztus helyes szemléletmódjának utánzása
Utánozzuk Jézust mutassunk be Istennek tetsző imádatot Az Őrtorony, 2008/9/15
Utánozd a legnagyobb Misszionáriust Az Őrtorony, 2008/2/15
Miért hazudik ez a tanú? És miért tanít olyat az őrtorony, amit hol betart, hol nem?
megnéztem a belinkelt videódat.
Itt az imát nem Nő mondja, hanem egy férfi testvér, a színpadon, a Többiek pedig lehajtott fejjel hallgatják, és a végén ament mondanak rá ha egyetértenek vele.
Kedves Barátom
Kérlek szépen, ne kötözködj.
Az ima az ima. Vagy te különbséget teszel ima és ima között? Tudod, amikor mi imádkozunk, akkor egy mondja az imát, a többi Áment mond és az pont olyan egyenértékű, mintha ő maga mondta volna, mert az ima. Bárhogy csavarod ki az ima jelentését.
Az pedig nem kötözködés, hogy az ember napvilágra hozza a mocskos hazugságokat,amit ez a részvénytársaság tanít.
Hol írja a Biblia azt, hogy csak a hangos ima az ima?
én úgy olvastam, hogy a családot csak a férfi képviselheti hangos imában, a nő csak a végén mond(hat) áment. ez a videón is így van.
Szerintem a JT tanításainak vannak ennél sokkal lényegesebb gyenge pontjai.
pl. Biblia saját módra, Jézus istenségének tagadása, a próféciák magyarázatában tévedések vannak, a második advent lényegének (mindenkinek hallható, látható stb) tagadása (láthatatlan eljövetel), a megváltást gyakran félelemből keresik, elhitetik a tagokkal hogy a szervezeten kívül nincs üdvösség, és hogy csak az Őrtorony magyarázatai a helytállóak stb.
De ami számomra a legrosszabb, hogy nincs helye az önálló gondolatoknak. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!