Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a Szentháromság?

Mi a Szentháromság?

Figyelt kérdés
Mi,Szentháromság.

2016. dec. 23. 17:50
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

10.Persze,hogy nem unalmas egyes keresztényeknél,ha mesékről beszélünk.Ha pedig a biblia igaz történelméről beszélünk,nem illik bele,mivel nincs is benne.

A háromság független az Újszövetségben megirtaktol.

Ez egy olyan tantétel amely megosztotta az emberiséget a Krisztusi folytonosságtol.

Az első és a legnagyobb hazugság Lucifertől volt az első emmberre.

A második legnagyobb hazugság a háromság volt ami három istenről beszél,de ha igazolom,hogy egy van akkor azt mondja a tantétel egy van.

Ha felsorolom a hármat akkor azt mondják három van.

Ezt már csak az analfabéta veszi be aki oda sem figyel,hogy mit mondanak, mert nem is érdekli.

Külömben senkit nem érdekel a hároságosok közül,csak azt a néhány hangadot mint te is.

De ezt nem őszinteséggel teszitek,hanem azért mert nincs hitetek és kézzel lábbal véditek,hogy nemaradjatok ahazugságban.Ez a cselekedet távol van Jézustol,mert az Isten szavát megakarjátok változtatni,ami Isten káromlás.

2017. júl. 1. 06:41
 12/32 anonim ***** válasza:
Jézus már a három isteni személy egyenlőségéről tanított, én inkább neki hiszek. Te maradj a szektás tanításoknál, ha annyira akarsz, a te dolgod...
2017. júl. 1. 06:46
 13/32 anonim ***** válasza:

12."te maradj a szektás tanitásoknál"

Én maradok a Jézus tanitásánál,ami nem szektás.Te maradj a Jézustol lemaradt tanitásoknál ami szekta a Jézus tanítására nézve.

Jézus ha tanította volna a három isteni személyt,sokszor és sok helyen nyomatékosan felhivta volna az emberek figyelmé.

Mivel nem létezik a háromság igy meg sem említi azt,de még az apostolok sem.Az apostolok halála után a szakadás beálltával kezték tanítani a hamis tantételt,amit az akkori buta ember nem ismert és elfogadták ,ugy mint a pap bácsi,

ezt mondta.

Úgy,hogy a szekta szó rád alkalmazható mert mivel Jézus nem tanította a háromságot mint három isteni személyt,ez leszakadás (szekta)az Isten szavátol.

Én ha a biblia minden szavát hiszem és betartom,Jézus szavát is nem jelent szakadást(szektát).

Probálkoztok egyes magyarázattal de semmi köze a háromsághoz.

Nem beszélve az Ószövetségben még azt a hamis utalásodat sem kapni,mert az egyedüli Igaz Istenről beszél.

1Kor.8:5,6."

Mért ha vannak is úgynevezett istenek,akár az égbe akár a Földön,mint ahogy van sok isten és sok úr ,nekünk egyetlen Istenünk van az Atya,akitől van a mindenség,mi is Őérte,és egyetlen Urunk a Jézus Krisztus aki által van a nindenség mi is őálltala".

Ez bemutatja az Atyát mint a keresztények 'egyetlen Istenét',akit nagyságrendi külömbség választ el Jézus Krisztus-tol.

Ezt és még 70 biblia verset nem lehet meghazuditani,holmi olyan utalásokkal ami nem tartozik ide de te odaerőlteted.Sőt nem is irja pld.Szentlélek Isten de te beledobod,hogy legyen eggyel több.

Vagy Jézus hol mondta,hogy Isten vagyok.Ha igaz lenne többször is megerősitette volna.

Úgy,hogy most megfogalmazhatod a szekta szót hol és mire használod.

Na ez a szekta.

Mert én is szektás vagyok a Katolikus vallásra nézve,de nem a Jézus tanítására nézve.

Kérdés,hogy az igazságról szakadtam-e le, vagy a hamis tanitástol?

2017. júl. 1. 10:33
 14/32 anonim ***** válasza:
Igazából az egész kereszténységre nézve szekta vagytok, nem csak a katolikus Egyházhoz mérten. Sőt felfogásban és istenképben sokkal közelebb álltok az iszlámhoz, mint a kereszténységhez.
2017. júl. 1. 11:30
 15/32 anonim ***** válasza:

Inkább legyek az egész kereszténységre szektás és a többi 45 ezer vallásra is,mindhogy lennék a Jézus tanítására nézve szektás.

Jézus azt mondta"ki nem velünk ellenük".

Hogy te mihez hasonlítasz az ,egy dolog.

Én kire akarok hasonlítani és hasonlitok az egy másik dolog.

De,hogy mindenki szektás aki eltér istentől és tanitásátol,az biztos,már ami a szavát illeti.

2017. júl. 1. 12:10
 16/32 anonim ***** válasza:

"De,hogy mindenki szektás aki eltér istentől és tanitásátol,az biztos,már ami a szavát illeti."

Akkor maradj csak a szektádnál, attól még a kereszténység ugyanúgy vallja Jézus Istenségét mint az apostoloktól kezdve mindig is.

2017. júl. 1. 14:21
 17/32 anonim ***** válasza:

Már ahogy a fentiekben irtam.

A kereszténység 99%-a valja de nemtudja mi a háromság.Az az 1% az csak hangadó.Te is azt teszed,beszélsz róla de nem tudod bizonyítani.

Én oldalakat tudnék irni a Bibliából és már egy keveset irtam izelitőnek a fentiekben,,hogy "egy az Isten és egy a közben járó Jézus Krisztus".

Amit te mondasz emberi kitalált fogalom ami a Jézusi folytonossághoz semmi köze.Hamisítvány és ámítás.

Erre monda Pál,hogy"az eltávolzásom után,hamis farkasok jönnek akik nem kedveznek a nyájnak".Igy 325-ben létre is jött a hamiss tantétel jóváhagyása.

2017. júl. 1. 14:42
 18/32 anonim ***** válasza:
Elég bizonyíték nekem és minden igaz kereszténynek, hogy már az apostolok is Istennek hívták Jézust és Isteni erővel bíró személyként beszéltek a Szent Lélekről.
2017. júl. 1. 18:37
 19/32 anonim ***** válasza:

De Jézus az Atyán kivül kit hívott Istennek?

A szent szellemet ki hívta Istennek?

A hazug belemagyarázás,rossz tanácsadó.

Akkor miért mondja Jézus a János.17:3-ban."Az pedig az örök élet,hogy megismerjenek téged az egyedüli igaz Istent és akit elküldték a Jézus Krisztust"

Na azért mert egy Isten van az Atya és Jézus a Megváltó,Krisztus.

Ha egyebet látsz akkor sajnálom,de még 70 helyen irja az Újszövetségben az egyedüli igaz Istent.

Csak azon csodálkozok,hogy ha nem irja,miért mondod?De irja,hogy az egyedüli igaz Isten és azt tagadod.

És mégis te beszélsz szektárol meg igaz kereszténységről.

Még te nevezed meg a tuloldalt.

2017. júl. 1. 19:25
 20/32 A kérdező kommentje:

4.Az Atya mindenét Jézusnak adja Szerinted? Vagy mindenéből részelteti?

A kettő nem egy.

2017. júl. 12. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!