Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Tanúk! Lehet-e Jézus...

Kedves Tanúk! Lehet-e Jézus angyal, ha Szentírás szerint Isten minden angyala imádja Őt?

Figyelt kérdés

"Amikor pedig bevezeti az elsőszülöttet a világba, ismét így szól: „Imádja őt az Isten minden angyala!”" (zsid 1,6)

Szerintetek Jézus Isten egyik angyala, igaz? De itt az van, hogy Isten MINDEN angyala imádja/hódol Jézusnak. Szóval?

2016. dec. 20. 18:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Jézus természetesen nem lehet angyal, ez csak egy a számos bibliai részlet közül, ami ezt igazolja, de ezt egy tanú sohase fogja beismerni, túl makacsok hozzá.
2016. dec. 20. 19:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Az adventista válasz is érdekel, mert hogy szerintük is Mihály arkangyal Jézus.
2016. dec. 20. 19:18
 3/10 anonim ***** válasza:

Amúgy te most mi vagy Pityu barátom?

Végeztél a Jehovákkal?

2016. dec. 20. 19:39
 4/10 anonim ***** válasza:
István: te mit válaszoltál volna anno erre a kérdésre?
2016. dec. 20. 20:25
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Alig tok menni (vagy irni) vmerre. De könnyü mert tudok úgy menni, ahogy mások nem, ma levertem a bajnokokat is. =D

Nekem csak az kell, amit látok. Nem alkoholizálok, utoljára 9 hónapja volt, de társaságba lehet azt. de én sok időt töltöttem egyedül is. Ha nem érdemes, nem halsz bele és akkor elkerülöd, pont olyan mint pl a maszturbálás is. Húst lehet enni, cigizni is lehet, szexelni "nem", ezek nem akadályoznak semmiben sem manapság. Az irást ne vedd komolyan. :) De mindenkinek más az élete, ha meglátod a szigonyt akkor örökre kitisztul az egész, és másoknak is olyan lesz egy időre teljesen. Öntudatra ébrednek és látják az életfát, a hatalmas tüzet, bármit eltudnak képzelni, szilárdan állnak a vizen, mint legjobbak, egy ideig, mert látják őt.

Olyan az, mint egy hatalmas tüzoceán, ami ott van a szemed középpontja felett, ha kialakult egy trükkel középre lehet hozni, és akkor elhozza a bajnoki képességeket, meg sokmindent de bármiben. Bármit gyorsan eltudsz képzelni benne, úgy érzed "én vagyok az", kitisztul a fejed a legnagyobb ihletettségben, és örökre nyoma marad. De ujjászületés akkor is csak tavasszal várható, de az elhivás a legnagyobb, legszentebb, leghátsóbb, hirtelen jön, teljesen kapják és nem adják.. De az sokkal sokkal nagyobb lesz, tavasszal, másként, meg minden... de ehhez kell a legnagyobb tudomány, a többi gyerekjáték, mert ezt sem érheti el Isten nélkül senki, a szigonyt pedig nem tudja használni senki, és kevesen ismerik. Létező, hatalmas fegyver az, és csak ugy megjelenik a semmiből (mert létezik, mint magasrendü dolog) és ilyenek x)

2016. dec. 20. 21:14
 6/10 A kérdező kommentje:

"te mit válaszoltál volna anno erre a kérdésre?"

Ez jó kérdés :) Talán hogy nem abszolút értelemben kell vennünk a mindent. Mint amikor Pál mondja, hogy minden a Fiú alá lett vetve, dacára annak, hogy van egy kivétel, az Atya.

2016. dec. 20. 21:57
 7/10 A kérdező kommentje:

"Amúgy te most mi vagy Pityu barátom? Végeztél a Jehovákkal?"

Igen, egyre kevesebb dologban hiszek már nekik. És jelenleg nem vagyok egyik felelezetnek a tagja sem.

2016. dec. 20. 22:00
 8/10 KZitus ***** válasza:

Szia

"Szerintetek Jézus Isten egyik angyala, igaz? De itt az van, hogy Isten MINDEN angyala imádja/hódol Jézusnak. Szóval?" - a kettő nem zárja ki egymást.

Egyébként minden angyalnak, éppen úgy mint Istennek szellemi teste van.

A látható és tapintható fizikai testen kívül létezik szellemi test is, amely az emberi szemnek láthatatlan, s a többi érzékszervünknek szintén teljességgel felfoghatatlan "Fizikai testet vetnek el, szellemi test támad fel. Ha van fizikai test, van szellemi is." 1Ko 15:44. Ezt támasztja alá Péter apostol is, amikor azt mondja azoknak a hús-vér embereknek, akiket Krisztus társörököseinek hívtak el, hogy ők az „isteni természet” részeseivé válnak, vagyis szellemi életet élnek majd a láthatatlan egekben "Ezek útján megajándékozott minket az értékes és igen nagy ígéretekkel, hogy isteni természet részeseivé váljatok általuk, miután kimenekültetek a romlottságból, amely a gerjedelem által van a világban." 2Pt 1:4.

A szellemszemélyek (Isten, Krisztus, az angyalok) teste dicsőséges. „Istent soha senki nem látta” 1Jn 4:12. Ember nem láthatja Istent úgy, hogy életben maradjon 2Mó 33:20. Amikor Jézus feltámadását követően Pál apostol csupán egy pillanatra meglátta Jézus Krisztus megnyilatkozását, a földre esett, és a ragyogás megvakította, úgyhogy csodatételre volt szükség, hogy visszanyerje a látását Cs 9:3–5, 17, 18; 26:13, 14.

Az angyalok is jóval hatalmasabbak az embereknél 2Pt 2:11. Ragyogó, dicsőséges lények, akik ekképpen jelentek meg fizikai testet öltve Máé 28:2–4; Luk 2:9.

2016. dec. 21. 10:38
 9/10 szp72 ***** válasza:

@ "Amúgy te most mi vagy Pityu barátom? Végeztél a Jehovákkal?"

A betyárból lesz a legjobb pandúr, tartja a mondás. Istvan35 szegény Jehova tanúit ki is osztja rendesen, egy picit talán türelmetlenebbül, mint az optimális.

2016. dec. 21. 11:19
 10/10 A kérdező kommentje:

"a kettő nem zárja ki egymást."

A kettő nagyon is kizárja egymást, hiszen Jézus nem lehet egy az angyalok közül, ha Isten minden angyala imádja Őt. Persze kapaszkodhatsz abba a magyarázatba, amit írtam, vagyis hogy nem abszolút értelemben kell vennünk a mindent és a Fiú itt értelemszerűen kivétel. De nem ártana azért a szövegkörnyezetet is figyelembe venni:

"Az angyalok közül kinek mondta valaha: „Ülj az én jobbomra, amíg ellenségeidet lábad zsámolyává teszem.” (13. vers)

Melyik angyalnak? A tanúk válasza erre az, hogy a legelső angyalnak. A Biblia válasza pedig az, hogy semelyiknek, azok csak szolgáló lelkek:

"Vajon ezek nem szolgáló lelkek-e mind, akik azokért küldettek szolgálatra, akik örökölni fogják az üdvösséget?" (14. vers)

Szóval itt világosan kimondja, hogy semelyik angyalnak nem mondja, mert azok mind csak szolgáló lelkek, akik még csak nem is nevezhetők fiaknak a Fiúhoz képest:

"Mert az angyalok közül kinek mondta valaha: „Fiam vagy te, ma nemzettelek téged!” majd: „Atyjává leszek, és ő Fiammá lesz.” (5. vers)

Szóval itt felmerül még egy kérdés: miért van megtagadva a többi angyaltól a fiúnak nevezés? Miért csak a legelső angyalt nevezi annak? Szerinted melyik földi apa tagadná meg gyermekétől a "Fiam vagy te" mondatot csak azért, mert nem elsőként született?

2016. dec. 21. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!