Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyi esélye van egy Tanú és...

Mennyi esélye van egy Tanú és nem Tanú szerelmére?

Figyelt kérdés
Van egy kedves ismerősöm, aki Tanú én viszont nem, nagyon jól elvagyunk, utalt rá többször is, hogy szeretne tőlem valamit, de a vallás miatt nem mer lépni. Együtt lehetnénk úgy, hogy én nem vagyok Tanú?
2016. dec. 19. 20:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
77%
Living witness ócsárolja a két első válaszadót, miközben ugyan azt a választ adta ő maga is. Hihihi...
2016. dec. 20. 08:13
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

Két tanú taktikát is láthattunk kéremszépen,az egyik a lelkiismeretre gyakorolt hatás,hogy a kommentelők miatt felelősségre vonja a kérdezőt,mintha neki kéne sz*rul éreznie magát a kommentelő emberkék miatt. Most akkor mégse mindenki saját magáért felel?

A másik pedig ez a bújtatott "csakis egyedül mi vagyunk keresztények" kijelentés. A kérdező csak annyit írt,hogy nem tanú,azt egy árva szóval nem mondta,hogy nem keresztény,de neked ez ugye mindegy,mert rajtatok kívül senki se az...

Oké,lehet,hogy tényleg nem keresztény a kérdező,nem is ez a lényeg,hanem az,hogy ezt abból a kijelentéséből,hogy "nem tanú" merész húzás megállapítani.

2016. dec. 20. 09:04
 13/27 anonim ***** válasza:
23%

A 9-es válaszoló nem Tanú,

És csak morbid viccnek szánta a kijelentést, hogy minden vallás az ördögtől van csak a Tanuk nem.

És nem vádoltam a kérdezőt, mindössze levontam a következményét a kérdésének, ahogy olvasható is.

És nem közösítik ki ha összeházasodnak, ez tévedés.

Én is világi férfihoz mentem feleségül, amit nagyon megbántam, mert "elvakítottak" az érzelmek. A megosztottság boldogtalansághoz vezetett, nem beszélve arról, mert ezt azzal tetézte, hogy összevissza vert, agyrázkódással kerültem kórházba, majdnem elveszettem a szemem világát is....orromat törte, stb.

És ezzel nem azt mondom, hogy minden férfi ilyen. Egyebek mellett jó szívű volt, sajnos meghalt mert nagyon beteg lett.

Úgy gondoltam, soha nem megyek többé férjhez, de sok sok év özvegység után, egy nagyon kedves Testvér felesége lettem, és keresve sem találtam volna jobbat.Boldogabb vagyok mint azt valaha elképzeltem volna.

2016. dec. 20. 10:34
 14/27 anonim ***** válasza:

Sajnos nem sok, mindahogy fentebb is irtak de living withness nem veszi figyelebe a bibliat mikor azt irja hogy mi lesz a nem tanu fellel.

Nos a biblia nem tiltja a mas felekezet/pogany-al kotott hazasagot mivel azt irja hogy a nem hivo fel megszeltelodik a hivofel altal..

Szoval igy lehet hogy pont a hivo fel menti meg a poganyt....megcsak nem is kereszteny igye...

Ezert hiobas az az elkepzeles hogy mindenaron meg kell akadalyozni a tanuk nem tanuval kottendo hazasagat...hatva ra moralisan ellehetetlenitve a talalkozasokat..beleszolvan az eletebe stb stb...

Ha tehetnek a tanuk egyszeruen eselyed se volna mig tanu nem leszel amely szembe megy a szentirassal hisz figyelmen kivul van hagyva hogy megszentelodik a nem hivo a hivo altal.....

2016. dec. 20. 10:49
 15/27 anonim ***** válasza:

Ezt írta a 9-es válaszoló: "Minden keresztény felekezet az ördögtől van Jehova tanúit kivéve.

Ilyen felfogással nehéz összeházasodni, én a helyedben nem tenném."

Senki sem gondolta, hogy ő tanú! Az első mondta irónia, hisz TI így gondolkodtok, a második mondata pedig jószándékú figyelmeztetés.

Az pedig, hogy neked csak egy jehovista keresztény, az összes többi keresztény felekezet világi, jól megmutatja ki lakik benned. Nem Krisztus.

2016. dec. 20. 12:11
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

#14.

ez a vers arról szól, hogy a Teremtő a keresztény személyre tekintettel nem veszi beszennyezettnek a házasságot

A megszentelt személy tisztasága nem szenteli meg a házastársat úgy, mintha Isten szentjei közé tartozna, hanem inkább arról van szó, hogy a házassági kapcsolat tekinthető tisztának, tiszteletre méltónak.

De a nem hívő fél előnyt kovácsolhat abból ha megfigyeli a keresztény társát, és maga is azzá válhat.

2016. dec. 20. 12:24
 17/27 anonim ***** válasza:

16.

Csahogy itt szembe mesz a bibliaval megint mert ha igaz lenne amit allitasz akkor a poganyok hazasaga utalatos volna Isten eloot igy miutan megkeresztelkedtek ujra kene hazasodni hisz a pogany hazasag ervenytelen...

Az igevers meg azt modja hogy ervenyes meg ugy is ha egy kereszteny koti egy poganyal mert mindketo megszentelodik...

Ha csak a hazasagra ertene akkor mint mondtam az oszes pogany ujra kene hazasodjon...de itt magara az eletvitelre erti..ez kivetitve ugyanaz mindhogy Isten Jezus miatt megbocsajtja a buneinket....

2016. dec. 20. 12:54
 18/27 anonim ***** válasza:
A tanúk annyira odavannak Pál intelmeitől, de azt valahogy mindig elkerülik, hogy asszonyok tanítanak itt más felekezetből férfiakat, lásd living witnest.
2016. dec. 20. 13:11
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

Nem tanítok, hanem érvelek.

De ahogy szoktam befejezni, mindenki tegyen belátása szerint.

2016. dec. 20. 15:26
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

#17.

Nem a házassága "utálatos" hiszen a házasság intézményét Ő hozta létre.

Hanem ahogy élnek.

2016. dec. 20. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!