Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyi esélye van egy Tanú és...

Mennyi esélye van egy Tanú és nem Tanú szerelmére?

Figyelt kérdés
Van egy kedves ismerősöm, aki Tanú én viszont nem, nagyon jól elvagyunk, utalt rá többször is, hogy szeretne tőlem valamit, de a vallás miatt nem mer lépni. Együtt lehetnénk úgy, hogy én nem vagyok Tanú?
2016. dec. 19. 20:31
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Nem. Max ha házasság lesz és te is tanú leszel.
2016. dec. 19. 20:47
 2/27 anonim ***** válasza:
A Tanúk vasszigorral irányítják a szektatagjaikat - ha látják, hogy egy nem-Tanúval közösködik, és még csak nem is próbálja megtéríteni, akkor minden eszközzel elszigetelik, szabotálják a kapcsolatot, végső esetben kiközösítik és ellene fordítják akár a családját is. Ne reménykedj, hogy bármi is lesz, amíg Tanú marad.
2016. dec. 19. 20:54
 3/27 anonim ***** válasza:
16%

Hát ez érdekes.

annyira ócsárolják a Tanúkat, nem is értem, miért írsz ilyen kérdéseket. ebből újabb mocskolódás lesz a tanúkra.

Na de térjünk a tárgyra.

Ha ez a Tanú ismerősöd ilyet tesz, akkor bizony gyenge lábakon áll a keresztény életében és Istennel való kapcsolatában.

Persze nagyon ritkán, de volt sikeres házasság, de általában nem ez a jellemző.

Miért?

Isten nem véletlenül íratta le, hogy az imádói csak az Úrban házasodjanak. Így elkerülik a megosztottságot.

Hiszen egy Tanú, más életet él, nem ünnepel olyan dolgokat amit a világ, nem lehet házasság előtt nemi élete, és még sorolhatnám, ami esetleg nézeteltéréshez vezethet. A gyermekek pedig megosztott nézetű szülök mellett kell felnőniük, ami nem jó példa.

S nem fenyegetés, vagy rosszindulatból írom, ám sokan elfelejtenek egy dolgot.

amikor eljön az a bizonyos nap, hogyan fog az egyén elszámolni azzal, hogy nem az Úrban keresett társat magának? S ha meg is bocsátatik neki, de a társával mi lesz?

Nem élt keresztény életet, és ha nem menekülhet meg? Kire fog haragudni a testvér?

Sajnos ezeket mind mind számba kell vennie neki is meg neked is.

Sajnos ebből csak az látszik, hogy komolytalanul van ez felfogva, nem érzékeli a súlyát annak amit tesz, és a következményeinek sem.

A Bibliában nem azért lettek leíratva elvek, hogy legyen olvasni való, ezeket be is kell tartani.

Igyekeztem korrektül fogalmazni, és csak nem kerteltem, de mindemellett, mindenki a saját felelőssége terhét hordozza.

(Galácia 6:5) 5 Mert ki-ki a saját felelőssége terhét fogja hordozni.

(Galácia 6:7) . . .Istent nem lehet megcsúfolni. Mert amit vet az ember, azt fogja aratni is;

2016. dec. 19. 21:03
 4/27 anonim ***** válasza:
16%

Az első két hozzászóló pedig félre beszél.

Senkit nem közösítenek ki, ez nem kiközösítési ok.

Ezt nektek kell megbeszélni, rátok tartozik nem ide erre az oldalra.

A Testvér pedig jól gondolja át....

2016. dec. 19. 21:06
 5/27 A kérdező kommentje:
Kedves living witness! Azért írtam ki ide, mert kíváncsi vagyok a véleményekre. Ez a férfi mindig jár a gyülekezetbe, szokott is róla beszélni, és hű is, bár nem tudom mit lehet és mit nem, de sokszor megfogja a kezem, simogat vagy átölel, ezért is kérdezem, mennyi esély van így, mert tudom, hogy csak Tanú feleségük lehet. Ő ezt sose említi.
2016. dec. 19. 21:13
 6/27 anonim ***** válasza:

Mutasd meg melyik szó tartalmazza a kiközösítést!

"Nem. Max ha házasság lesz és te is tanú leszel."

Másfél sor és még ennyit sem voltál képes normálisan elolvasni, sem értelmezni. Nem csodálom, hogy a Biblia meg egyáltalán nem megy.

2016. dec. 19. 21:24
 7/27 anonim ***** válasza:
0%
Hát én nem tudom milyen tanúnak lenni, inkább gonosznak, köcsögnek kell lenni ha az elég. Amikor elég, akkor a trolloknak, és az ő szenvedéseiknek kell igazat adni, a próféták pedig akkor nem kapnak semmit. Isten ugyanúgy képes bárkitől megvonni az igazságot, mint adni neki. Ez azért fontos, hogy ők is elégedettebbek legyenek, igy fog a legjobban nem hatni az erejük a késöbbiekben. ez gyakori, és hosszu unalomban nem megy semmi, nagyon rossz, nyomoruságos... de úgyis minden folyton változásban van, késöbb a sátánba is be lehet lépni gondolatolvasással, igy megszerzed a védelmet de amúgy nincs ott. amikor ott van, akkor nem megy semmi, nyomor keletkezik (az összes szinten, de magasan már nem érdekel, sőt engedsz neki és nem mondasz semmit kb) gyengeség, nyoma van és hosszú ideig nem múlik el, de ha jol kezeled kivéded a késöbbit xd
2016. dec. 19. 21:48
 8/27 anonim ***** válasza:

Az összes olyan vallásnak/szektának/felekezetnek, ami képes két ember kapcsolata közé falat húzni, már réges régen el kellett volna tűnnie a föld színéről.

De nem is értem, két felnőtt, józan belátású ember hogy viselkedhet így, ilyen mérhetetlenül gyerekesen.

"Az Úrban", na persze.

2016. dec. 19. 23:23
 9/27 szp72 ***** válasza:

Minden keresztény felekezet az ördögtől van Jehova tanúit kivéve.

Ilyen felfogással nehéz összeházasodni, én a helyedben nem tenném.

2016. dec. 19. 23:45
 10/27 anonim ***** válasza:
Nem gondolnám, hogy az emberi érzelmeknek határt szabnának oly kicsinyes dolgok, mint a vallások.
2016. dec. 20. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!