Mennyi esélye van egy Tanú és nem Tanú szerelmére?

Hát ez érdekes.
annyira ócsárolják a Tanúkat, nem is értem, miért írsz ilyen kérdéseket. ebből újabb mocskolódás lesz a tanúkra.
Na de térjünk a tárgyra.
Ha ez a Tanú ismerősöd ilyet tesz, akkor bizony gyenge lábakon áll a keresztény életében és Istennel való kapcsolatában.
Persze nagyon ritkán, de volt sikeres házasság, de általában nem ez a jellemző.
Miért?
Isten nem véletlenül íratta le, hogy az imádói csak az Úrban házasodjanak. Így elkerülik a megosztottságot.
Hiszen egy Tanú, más életet él, nem ünnepel olyan dolgokat amit a világ, nem lehet házasság előtt nemi élete, és még sorolhatnám, ami esetleg nézeteltéréshez vezethet. A gyermekek pedig megosztott nézetű szülök mellett kell felnőniük, ami nem jó példa.
S nem fenyegetés, vagy rosszindulatból írom, ám sokan elfelejtenek egy dolgot.
amikor eljön az a bizonyos nap, hogyan fog az egyén elszámolni azzal, hogy nem az Úrban keresett társat magának? S ha meg is bocsátatik neki, de a társával mi lesz?
Nem élt keresztény életet, és ha nem menekülhet meg? Kire fog haragudni a testvér?
Sajnos ezeket mind mind számba kell vennie neki is meg neked is.
Sajnos ebből csak az látszik, hogy komolytalanul van ez felfogva, nem érzékeli a súlyát annak amit tesz, és a következményeinek sem.
A Bibliában nem azért lettek leíratva elvek, hogy legyen olvasni való, ezeket be is kell tartani.
Igyekeztem korrektül fogalmazni, és csak nem kerteltem, de mindemellett, mindenki a saját felelőssége terhét hordozza.
(Galácia 6:5) 5 Mert ki-ki a saját felelőssége terhét fogja hordozni.
(Galácia 6:7) . . .Istent nem lehet megcsúfolni. Mert amit vet az ember, azt fogja aratni is;

Az első két hozzászóló pedig félre beszél.
Senkit nem közösítenek ki, ez nem kiközösítési ok.
Ezt nektek kell megbeszélni, rátok tartozik nem ide erre az oldalra.
A Testvér pedig jól gondolja át....

Mutasd meg melyik szó tartalmazza a kiközösítést!
"Nem. Max ha házasság lesz és te is tanú leszel."
Másfél sor és még ennyit sem voltál képes normálisan elolvasni, sem értelmezni. Nem csodálom, hogy a Biblia meg egyáltalán nem megy.

Az összes olyan vallásnak/szektának/felekezetnek, ami képes két ember kapcsolata közé falat húzni, már réges régen el kellett volna tűnnie a föld színéről.
De nem is értem, két felnőtt, józan belátású ember hogy viselkedhet így, ilyen mérhetetlenül gyerekesen.
"Az Úrban", na persze.

Minden keresztény felekezet az ördögtől van Jehova tanúit kivéve.
Ilyen felfogással nehéz összeházasodni, én a helyedben nem tenném.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!