Római katolikusok! Hogyan kell tekinteni gyónás szempontjából az egyes bűnöket?
Pl. az adott bűn elkövetésének idején az egyén bizonytalan abban, hogy halálos bűn-e, vagy nem súlyos az, amit elkövetett, akkor az súlyos bűnnek számít-e? Vagy csak azután számít súlyosnak, miután biztos ismerete lesz róla és ismét - ekkor már tudva annak milyenségét - elköveti?
Egy konkrét példa:
ha valaki maszturbál, de nem tudja, vagy bizonytalan abban, hogy az súlyos bűn, akkor azt hogyan "számítják fel" neki?
9: tartsd tiszteletben a kérdező hitét, számára a gyónásban a pap egy "közvetítő" Isten és ember között. Ezt mindenki levezeti magában.
2-es vagyok, de tényleg az lenne a legcélravezetőbb, ha erről a papot/hitoktatót kérdeznéd, őbennük nyugodtabb szívvel bíznék a helyedben. Mondom ezt úgy, hogy tényleg vannak itt konkrét emberek.
Koszonom szepen az osszes olyan valaszt, amely rk. szempontbol irodott.
Kulon koszonom szp72 valaszat. En is arra a meggyozodesre jutottam, amit te leirtal.
Szerintem ez nagyon személyfüggő hogy ki hogyan gyón. Én pl úgy szoktam hogy lelki tükör helyett a főparancsolatot veszem alapul és így kialakul egy hármas nyíl: Isten felé, önmagad felé s embertársaid felé. Ezeknek egyensúlyban kell lenniük. Azért szoktam így gyónni mert azt sokkal jobban tudom bánni hogy nem szerettem eléggé mint ahogy tudtam volna. Ugye van az az őskeresztény himnusz hogy: Ubi caritas et amor, Deus ibi est. - Hol szeretet és egyetértés, ott az Isten.
De ha neked a 10 parancsolat alapján sokkal jobban megnyugszik a lelkiismereted akkor azt csináld. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!