Előfordulhat pár év mulva a virtuális gyónás?
Nem. Bármelyik szentség kiszolgáltatásának az alapfeltétele az önkéntes és személyes (fizikailag valóságos) jelenlét.
Ha e-mailban bevallod és megbánod a bűneidet, az lehet egy megkönnyebbülés a lelkiismeretednek, de az soha nem lesz gyónás. Akkor is, ha lelkivezetési szempontból az egyház ezt a "szolgáltatást" be akarná vezetni, ez akkor sem lesz gyónás. A szó definíciójából fakadóan nem lehet az.
2-es válaszoló vagyok.
Az oldal szlogenje meglehetősen beszédes: "amit máshol nem mertél... itt megkérdezheted!"
Kb. ehhez hasonló érzésekkel szoktak bemenni az emberek a gyóntatószékbe - szerény véleményem szerint.
De lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a megállapítással...?
Nem, mert mint ahogy írták, minden szentség felvételének feltétele a személyes jelenlét.
Ezenkívül, én úgy gondolom, hogy a gyónásnál más okból sem lenne ez túl jó ötlet. A gyónási titkot a lehető legszigorúbban kell betartani, és szerintem az informatika ezt sosem fogja tudni garantálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!