Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen a tisztítótűz?

Milyen a tisztítótűz?

Figyelt kérdés

2016. dec. 18. 21:41
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
20%

NINCS TISZTÍTÓTŰZ! Mikor érted már meg?

A földön kell megtérni, választani, megváltozni, utána "amerre dől a fa", ez a bibliai, nem lehet a halál után jobbítani.

Más tűz van, pl. a pokol tüze, ami egy földrajzi hely, a föld belsejében "lefelé" van. Ott tűz van, de ha oda kerülnél, hiába várnád a tisztulásod.. végleg felejtős lennél.

A 20-ik, idézett ige, nem erre a témára vonatkozik.

Isten is tűz, de az nem a büntetés tüze, hanem a szentség tüze. Isten a mennybe nem fog semmi tisztátalant, hitványat, és ki nem próbáltat beengedni a közvetlen jelenlétébe, különben nem lenne menny, a menny is egy zűrzavaros hitványsággal teli föld lenne.

Az Ige arról szól, ha valaki kegyelmet tudott nyerni, üdvösséget, de a cselekedetei, amit ráépített erre az új életre kb a 0-val egyenlő. Ő maga ugyan megmenekülhet, de semmit nem vihet a mennybe a személyiségébe beépülve, a mennyben nem valami nagy személyiség lesz, sem erőre, sem dicsőségre nézve..igazsá szerint.

Isten tüze kiégeti mindazt, ami nem jó benne. És hát szinte semmi nem jó benne.. tényleg most kaptam egy kijelentést, hát nem ez a "tisztítótűz"? "smiley" -mosolygófej.

Mert amit tett, egyet sem igazi hitből tett.

U.I.: Tisztítótűz-be senki ne higgyen, Biblia nem tartalmazza (viszont mást igen), ha lenne Isten kijelentette volna az Őt szeretőknek...

Aki ennek ellenére hisz, .. szóval nagy pofára esés lesz. Ezért ne higgyen!

2017. máj. 18. 21:44
 42/60 Pietrosol ***** válasza:

#41!

Kinek írtad a kommented?

2017. máj. 19. 09:20
 43/60 anonim ***** válasza:
mindenkinek
2017. máj. 19. 20:17
 44/60 anonim ***** válasza:

de főként a kérdezőnek, hogy "milyen?".

Ha végiggondolod, kell nekik egy tűz, ami tényleg igazi tűz, ebbe bekerülne a mondjuk "nagyon bűnös", kiégetné belőle a "nagyon bűnt" is, ha elég erős a tűz, és elég hosszú ideig égeti... megragadhatja az emberek fantáziáját, + még hozzámondják, nem érzel semmit, mert eszméletedet veszted..stb

Gondolkoztam rajta, "szinte hihető", ebből azt gondolom nem démoni szinten találták ki (angyal van mögötte, de nem jó). Hát ezért ilyen "sikeresek" a hamis dolgok..

Minekünk, keresztényeknek kijózanító a Biblia. S ha frissítjük kapcsolatunkat az Atyával, megtörik ez a fajta "igéző erő":

Ha már van egy kapcsolat, "Jézus Krisztus vére" van megjelölve a tisztítás, a kimosás elvégzésére.

Köszönöm, hogy meghallgattatok.

2017. máj. 19. 20:37
 45/60 Pietrosol ***** válasza:

Értem! Önellentmodásba keveredtél.

"

2017. máj. 19. 22:38
 46/60 Pietrosol ***** válasza:
59%

"NINCS TISZTÍTÓTŰZ"↔"Isten tüze kiégeti mindazt, ami nem jó benne."

Renélem legalább Te érted, hogy mit szeretnél közölni!

2017. máj. 19. 22:41
 47/60 anonim ***** válasza:

Én elsősorban a kérdező kérdésére válaszoltam, Pietrosol.

Nem tudom te hogy keveredsz ebbe bele. Úgy tudom elsősorban ne a válaszokra, hanem a kérdésre válaszoljunk, ez kapcsán bátorkodtam, mert más is meghallhatja, akinek ez nem tiszta, vagy most hallja először: hogy a tisztítótűz nem bibliai állítás, sőt az a bibliai, hogy nincs tisztítótűz.

De ha külön szeretnél velem levelezni, van privát is, és kiírhatsz új kérdést is.

Ott is megvitathatjuk az igédet, amit állandóan ideidézel, pedig nem ehhez a témához tartozik, tehát nem érted. /NE írd hogy "értem."/

De most pontosan mi is a problémád, azt nem érted, hogy többfelé tűz van, vagy hogy Istennek van tüze? Vagy hogy a bűntől azért ki kell tisztulnia a bűnösnek (Csak nem a tisztítótűz által történik ez)?

2017. máj. 20. 21:12
 48/60 Pietrosol ***** válasza:

#47!

Tehát arról van szó, hogy amikor Te írsz a kommentemhez az tiszta, de, ha én kérdezek, akkor a szabályzatba kapaszkodva rugózol.

Továbbra sincs magyarázat e kettős gondolathoz?- "NINCS TISZTÍTÓTŰZ"↔"Isten tüze kiégeti mindazt, ami nem jó benne."

2017. máj. 20. 22:48
 49/60 anonim ***** válasza:
Kötekedsz?Pietrosol
2017. máj. 20. 23:17
 50/60 Pietrosol ***** válasza:

#49!

Nem.

2017. máj. 20. 23:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!