Ateista vagyok, de mamám erősen hívő?
15 éves vagyok és nem hiszek semmiféle istenségben.Katolikus általánosba jártam,mivel régi sulit bezárták és alapból oda lettünk "áttéve".Ott sem kezdtem el különösebben 'hinni',de mamám ezen a ponton nagyon rákattant arra hogy ő meg fog keresztelni engem.
Nem nagyon történt ezügyben' semmi,de most minden szó nélkül felhívott és kijelentette hogy most vasárnap megyek a templomba és meg leszek keresztelve,és ez nekem "sértő",egy ponton,hogy semmi hozzászólásom nem volt ehhez az egészhez.
Nem szeretnék semmi balhét kicsapni,de hülyeség lenne ott a papnak őszintén kimondanom hogy én nem hiszek 'Istenben',vagy inkább csak hagyjam az egészet ahogy van?
Kicsit hülye kérdés,bocsánat,csak kíváncsi vagyok néhány 'külső' véleményre!:)
1. Beszélsz a pappal, hogy nem hiszel, és nem akarsz megkeresztelkedni. (Akkor eleve szóba sem jöhet a dolog)
2. Egyszerüen vasárnap nem mégy a templomba, föleg nem megkeresztelkedni.
Szia
Gondolom tiszteled a mamádat. Ne hozd kellemetlen helyzetbe ott a pap előtt, inkább beszélj vele, és mond el őszintén a véleményedet(tisztelettel) neki, és kérd, hagya rád ezt a döntést.
Bocsi, nem szoktam senkinek megmondani, hogy mit tegyen, de valahogy ilyen a kérdésed jellege. Természetesen ez csak tanács, vagy ötlet a részedre.
Nem kell félni, hiába keresztelnek meg, ha akarsz, el tudsz kárhozni. (Tudom, ez nem volt túl szép, bocs!)
Nem is biztos, hogy hívővé akar tenni (ehhez a vízkeresztség amúgy is kevés), hanem csak kultúrkereszténnyé.
Másrészről 15 évesen lehetne gondolni, hogy Mamád több tapasztalatot szerzett a világból, mint Te, és el lehet kezdeni keresni Istent, Jézust. Ha Ő az Isten, akkor nagy dolgot nyertél, ha pedig nem, nem vesztettél semmit.
Szerintem ne törődj vele! Én a helyedben megpróbálnék beszélni anyuddal, ha nem sikerül, egyszerűen "hírtelen jött fontos dolgom akadna" vasárnap. ;)
Bár azt is teheted, hogy elmész, letudod, aztán élsz ugyan úgy, mint előtte annyi különbséggel, hogy anyukád örülhet, mint majom a farkának.
Én azt javaslom,hogy látogasd meg mamádat valami olyan aprósággal,aminek örülne,és mond el neki,hogy szereted,tiszteled,és megérted,hogy a legjobbat akarja neked,de most nem jó ötlet megkeresztelkedned.
Bár nem hiszel Istenben,de az iránta való tiszteletből szívesen elbeszélgetsz egy pappal,vagy hittanárral,Isten létezéséről,a hit kérdéseiről,majd azután térjetek vissza a keresztelés kérdésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!