Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csöngettek kopogtak már nálad...

Csöngettek kopogtak már nálad (tok) a Jehova tanúi vallás képviselői?

Figyelt kérdés

És még azt szeretném tudni, hogy kinek mi a tapasztalata e látogatásokról? Hogyan viselkedtek a tanúk, esetleg udvariasak voltak és megértették ha valaki nemet mondott, vagy esetleg agresszívabban álltak hozzá a beszélgetéshez?

Komolyan érdekel mert meg van az okom rá, hogy egy kicsit jobban megismerjem e vallás híveit.

Érdekel, hogy ezen a téren mennyire különböznek vagy mennyire hasonlítanak egymáshoz mert ugyanis többször azt hallom, hogy ők egységesek és amit tanul egy közülük azt tanulja mindenki.

Nem olyan régen még volt egy jogos kérdésem ezzel kapcsolatban, és bizony a végére még én lettem a "hazug" és a "gyanús" azért mert fel tettem egy kérdést.

Na szóval mindenkit csak arra szeretnék megkérni, hogy őszintén válaszoljon a kérdésre ha már válaszolni szeretne.

Nem akarok én senkit bujtogatni csak egyszerűen tudni szeretném, hogy tényleg én vagyok a fekete bárány ebben az ügyben vagy pedig még vannak mások is akik esetleg keserű száj ízzel beszélnek a Jehova tanúiról.

Köszönöm szépen az őszinte válaszokat!

2016. dec. 13. 15:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hozzám már csak emlékünnepkor szoktak bedobni egy prospektust.
2016. dec. 13. 15:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Bár mondjuk ehhez azt kellett, hogy többször beszéljek nekik Jézusról.
2016. dec. 13. 16:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Hozzám igen, de nem nyitottam ajtót. Egy ideig sűrűbben, majd ritkábban próbálkoztak, aztán nem jöttek többet
2016. dec. 13. 16:10
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

alapvetően azért tanú és tanú között is van különbség, vannak igazán szigorú szabályok amiket némelyek betartanak némelyek nem, és ezt el is nézik nekik, pl egy tanúnak a gyereke ha kilép a szervezetből azt el kell kergetnie otthonról, de egy volt barátnőm szülei kiegyeztek vele annyiban h csak annyit beszélnek vele amit feltétlenül szükséges, de ott maradhat és kap enni is

a tipikus tapasztalat, az enyém is meg akik nekem mesélték ,hogy eleinte kedvesek, ha el akarod őket küldeni gyakran erőszakosabbak mint egy biztosítási ügynök, nagyon hasonló élmény amúgy, mindig "úriember módjára zaklatnak", tipikus válasazik vannak mindenre, amiket egyébként tréninngeken gyakorolnak (ebben is hasonlítanak a pénzügyesekre) ha civlizáltan küldöd el őket folytatják a zaklatást, ha lemész állatba persze te leszel a barbár, szóval nincs jó megoldás

ha beengeded őket hát vicces lesz kikergetni XD de erre azért van egy jó módszer, akármi is a véleményed mond azt előre, hogy mondjuk csak egy fél órád van most, nem akarsz illetlen lenni, majd mikor jön az idő akkor mond h ne haragudjanak de jön a vendéged nemsokára, köszönöd hogy eljöttek, érdekes amit mondtak majd még utána nézel

ennek a hátránya persze ,hogy ezzel még intenzívebb zaklatásra sarkallod őket

amikor beszélsz velük ha azt látják rajtad hogy érdeklődő vagy esetleg nyitott vagy, de még nyilván vannak kérdéseid és kétségeid + tipikusan azokat a kérdéseket teszed fel amiket a tréningeken is gyakorolnak akkor lelkesek, nagyon jó indulatúak, kedvesek, toleránsak, ha más a véleményed tiszteletben tartják stb stb

amint egy kicsit határozottabb vagy és nem a terelgetésre szoruló kisgyereket látják bened már erőszakosabbá válnak, ha határozott vagy és érvekkel igyekszel őket cáfolni tehát már azt érzik hogy egy ellenoldalra helyezkedsz akkor előjön belőlük az állat, fenyegetnek és egyebek, ez egy kis önigazolás, elmondhatják hogy ők figyelmeztettek de te elutasítottad az igazságot, ez tipikusan akkor következik be ha kifogynak az érvekből

egyébként fel kell készülni rájuk, mert ők kifejezetten gyakorolják hogy mik jönnek elő viták során és kihazsnálják hogy tájékozatlan vagy, és ők a felkészültség látszatát keltik, lazán bemondanak hamis történelmi adatokat, kb olyan mint mikor a pénzügyes a vita során azt mondja, hogy "noss talán megváltozik a véleménye ha elgondolkozik rajta, hogy a magyarok csupán 14,32%-a..." és erre az ügyfél rögtön azt gondolja "hú de tudja! Na akkor biztos ért hozzá, megbízható szakember!" pedig spontán találta ki :D

egyébként ez a lelkes-kedves és agresszív és erőszakos hozzáállás egyik pillanatról a másikra át tud fordulni

2016. dec. 13. 16:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Volt rá példa, de én megmondom nekik, hogy köszönöm, de máshol vagyok elkötelezve. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem nagyon kell belefolyni semmibe, mert akkor elkezdi mondani és nem lehet lerázni . Egyszer volt, hogy elkezdtem mondani, hogy katolikus vagyok és ne raboljuk egymás idejét, de már vette a levegőt, hogy csak azért is elmondja, viszont utcán nekem könnyebb volt lelépni.
2016. dec. 13. 17:59
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer nagyon megsajnáltam egy tanút, mert mielőtt elkezdte volna, én már mondtam is, hogy a jehova szó mikor keletkezett és miért, ő meg csak rázta némán a fejét és elkezdett hátrálni, majd azzal a felkiáltással, hogy ő nem vitatkozik, elment a fiatal társával együtt. De az arcán sok minden volt. Mintha átkokat mondtam volna rá, olyan volt a tekintete. Végtelenül megsajnáltam őket akkor és ott.
2016. dec. 13. 18:49
 7/12 anonim ***** válasza:
87%

Igen, jöttek. Nagyon haragudtam rájuk. Nyári, kánikulai nap, ebédidőben jött egy fiatal házaspár, a nőre egy csecsemő kötve, és volt velük egy 2,5 éves forma kisfiú.

Én nem akartam durva lenni velük, mondtam, hogy kösz az infót, majd ha komolyan érdekel a dolog, akkor én fogom megkeresni őket. Nem vették a lapot, később többször is visszajöttek, csengettek, kopogtak, végül már az ajtót verték, én meg nem nyitottam ki. Ez elég hatásos volt, mert 2-3 ilyen alkalom után nem jöttek többet.

2016. dec. 13. 18:50
 8/12 anonim ***** válasza:
12%

igen.

És azóta, vagy is közel 27. éve Jehova Tanúja vagyok.

2016. dec. 13. 19:44
 9/12 imakommandós ***** válasza:
78%

Jehova tanui? Csak nem ezek közül valók azok, akik betolakodnak a házakba, és foglyul ejtik a bűnökkel megterhelt és sokféle kívánságoktól űzött asszonykákat,

Kik mindenkor tanulják az őrtorony ferditéseit, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak? :)))

Nálam már nagyon sokszor kopogtak. Az elején volt egy fanatikus nő, akinek mondtam, hogy hitgyülis vagyok, erre sátánozni kezdett, stb...Mostanába meg egy idősebb bácsi, (szerintem vén) jött, aki sokkal kulturáltabban adta elő, de neki is neki kellett szegeznem a kérdést, hogy miért, milyen célból akar jönni hozzám beszélgetni, mert én hitemet nem fogom eldobni, uguanis akkora a különbség Jehova tanui meg más trinitárius keresztények között. Erre mondta, hogy nézzek fel a jw.org-ra és ha érdekel akkor vegyem fel a kapcsolatot velük. Én sajnálom őket, mert tudom, hogy nincs bizonyságuk, nincs élő reményük, csak vallásoskodnak és tömik a fejüket mindig valami tanulni valóval a bibliából.

2016. dec. 13. 21:37
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Két nő jött egyszer. Nem voltak különösebben erőszakosak, csak nem tudtam elképzelni sem, mit akarhatnak. Valahogy úgy indítottak, hogy mit szólok hozzá, mennyivel rosszabb lett a világ mint régen, és erre hozták fel példának, hogy az iskolákban gyerekek verik a tanárokat. Én akkor tök őszintén visszakérdeztem, hogy mitől volt az régen jobb, hogy fa meg fém vonalzóval csapkodták a gyerekek kezét, vagy hogy nadrágszíjjal megverhette őket az igazgató. És talán még azt is megkérdeztem, mit gondolnak arról, ha egy gyereket sokáig ütnek, az egyszer azt megelégeli és visszacsap. Komolyan mondom, fogalmam sem volt róla, hogy Jehova Tanúi. Megkérdezték dobhatnak-e a szomszédnak szórólapot, nekem is adtak kettőt, aztán elmentek. Azóta kopogtatni nem láttam őket sehova, de az utcasarkon szoktak állni egy csomó ilyen szórólappal, sajnálom őket, mert nagyon hidegek vannak már.
2016. dec. 14. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!