Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a fontosabb az igazság,...

Mi a fontosabb az igazság, vagy a elfogultság?

Figyelt kérdés
A kérdésemet, az olyan szekta jellegű kis egyházak ihlették, amelyek a rendszeres bizonyított érvek után sem lépnek fel a hibás értelmezések, tanítások, hittételek ellen, azt vettem észre, hogy ezen emberek, teljesen figyelmen kívül hagyják azt, hogy mi az igazság, de kérdezem én, miféle hit az, amely csak a maga igazát képes elviselni ? Ha valaki bizonyítékot kap, és utána is kiáll a helytelenség mellett, az mennyire hiteles személy, szerveződés utána?
2016. dec. 12. 14:23
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Az igazság fontosabb.

A Biblia mint Isten szava pedig az abszolút igazság.

erre Jézus a főpapi imájában is említést tett.

Én pedig nem vagyok elfogult. Még most is állítom, hogy a Bibliában leírtak megfelelnek a valóságnak és minden egyes pontocska úgy teljesedik, ahogy az Írója megmondta.

Ez nem az Én igazam, hanem a Biblia igazsága, még akkor is ha ezért a kijelentésemért egyesek ezerszeres nullára pontoznak.

2016. dec. 12. 14:46
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Talán annyit, hogy a nagy egyházak pedig ítélet alatt vannak, vagy is Isten elmarasztaló ítéletének várományosai, s a kérdésedben úgy vázolod fel őket mint akik Isten képviselete.

akkor nem lennének ítélet alatt.....

2016. dec. 12. 14:49
 3/7 anonim ***** válasza:

"miféle hit az, amely csak a maga igazát képes elviselni"

Minden hit ilyen.

2016. dec. 12. 15:12
 4/7 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Mi az alapja annak az igazságnak, amire hivatkozol?

2016. dec. 12. 17:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Kérdező: Isten képes kihozni az embert a szellemi vakságból, ha az méltó rá. Aki ott van benn, és a bibliai tények ellenére is csak fújja a magáét, vagyis nincs is olyan, hogy magáé,hisz csak őrtorony értelmezés van, akkor ő nem méltó rá. Ennyi.

Nézd meg milyen bosszúszomjas. A szív a lényeg, a szív. És van akié sötét, mint az éjszaka. Semmi más nem számít, csak a szív. Ha abban Jézus lakik, akkor örök élete van.

2016. dec. 12. 18:25
 6/7 Ozmium42 ***** válasza:
Vallási kontextusban minden igazság igaz, és semmi nem az. Kizárólag az számít, melyik vallás hívei rámenősebbek és elvetemültebbek, az fog elterjedni.
2016. dec. 12. 20:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Alapvető tévedésben vagy. A hitben az az igazság, amit hisznek benne. A hitnek nincs szüksége bizonyításra, sőt, e fogalmat értelmezni s tudja. A tudomány meg, ahol bizonyítanak, nem hit.
2016. dec. 13. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!