(János 17:17) . . .; a te szavad igazság.
A Bibliában nem közölt velünk mindent a világegyetemről, de amit feljegyeztetett, az nem spekuláció; az az igazság. A Bibliában azt is közölte, hogy mi a szándéka a földdel és az emberiséggel, s hogyan fogja azt megvalósítani.
Isten Szava a valóságnak megfelelően beszél a dolgokról, feltárja Jehova tulajdonságait, szándékait és parancsait, valamint az emberiség valódi helyzetét. Isten igaz Szava megmutatja, hogy mire van szüksége egy személynek ahhoz, hogy szent legyen, vagyis hogy Jehova elkülönítse őt az Ő szolgálatára, illetve ahhoz, hogy megőrizze a szentségét. Ezért imádkozott így Jézus a követőivel kapcsolatban: „Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság” (Jn 17:17; vö.: Jk 1:18). Azzal, hogy engedelmeskedtek az Isten Szavában feltárt igazságnak, megszentelődtek; az igazság volt az, ami által megtisztították lelküket (1Pt 1:22). Ennek köszönhetően „nem [voltak] része a világnak”, mely nem ragaszkodott Isten igazságához (Jn 17:16).
Monda azért néki Pilátus: Király vagy-é hát te csakugyan? Felele Jézus: Te mondod, hogy én király vagyok.
Én azért születtem, és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról.
Mindaz, a ki az igazságból való, hallgat az én szómra.
Mi adja Jézus szavahitellessését?
Vallás? Egyház? Szekta? Vagy valami más?
Szia!
Maga az Úr Jézus Krisztus az Igazság, szavának hitelességét az egész élete, halála, feltámadása adja.
Üdv. Péter
Kedves válaszolók köszönöm a válaszokat. Tudom és hiszem hogy Jézus és beszéde az Igazság, de akkor miért hirdetik az egyházak mind másképpen Jézus beszédét,Jézus lényét, Jézus tanitásait?
Mind igazság? Vagy sátán müködik hogy megtévessze az emberiséget?
Az Ördög menyire ismeri Jézust?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!