Mi a különbség kettőjük között az Atya Isten és Úr Jézus Krisztus Fiú Isten között szerintetek?
Az Atya: Örökkévaló, Képtelen a halálra, Ő a Teremtő, Mindenható! Őt soha senki sem látta még.
Az Úr Jézus Krisztus: Képtelen a halálra, Mindenható , Örökkévaló,Foldi szolgálata során sértheto volt, ki volt téve a halálnak, Nem létezett mindig csak az Atya által született meg.
Az Úr Jézus Krisztust megismerhetuk lenn járt a Földön!
Hát ezek így együtt vannak vagy öten, melyik kettő közti különbségre gondolsz?
Az atya az most otthon van, és szerintem éppen tüzet csihol a kandallónkba.
Az Isten az égben lakozik.
Az úr a víz, ezt már Petőfi is megírta.
Jézus Krisztus a megváltónk.
A fiú az én vagyok a családban.
Istent meg már írtad egyszer.
Amúgy ha az Úr Jézus Krisztus Fiú Isten, akkor ki a Lány Isten, aki a Hölgy?
Kedves látogató! Köszi szépen a választ értékelem! Természetesen hogy a Teremtő Mindenható Istenre gondoltam! Védelmet nyújt és segítőkész!
Az Úr Jézus: Pedig pártfogónk az Istennel.
Lány Isten nem létezik.
Mindenek előtt le kell rögzíteni,hogy Isten nem ember,s így emberi fogalmakba zárni,megmagyarázni lehetetlen!
Az Isten,egy!
Az Ő teljessége,az Atya.Jézus,az Ő lényének emberként Földünkre született része,hogy meghalhasson értünk.(100%-ban isten,és 100%-ban ember.)
Az egy Isten része szintén,a számunkra elkülönített szellemisége,a mindenütt jelenlévő Szentlélek(Szentszellem),aki elvezet minden igazságra,gyümölcsével,a szeretettel,és ajándékaival áraszt el,szolgálatra.
Az Atya mindenható Teremtő Isten
Jézus, nem mindenható, és nem Isten hanem isteni.
"Jézus, nem mindenható, és nem Isten hanem isteni."
Akkor Krisztus hazudott?
Máté evangéliuma 28. fejezet
18 Jézus odalépett hozzájuk, és így szólt: „Én kaptam minden hatalmat égen és földön.
János 16:15 Minden, ami az Atyáé, az enyém is. Azért mondtam, hogy az enyémből kapja, amit majd hirdet nektek.
János 17:10
"És mindaz , ami az enyém, a tiéd, és mindaz, ami a tiéd, az enyém, és én megdicsőültem közöttük."
Nos a lényeg itt az, hogy mindent, amit az Atya birtokol (ezt mondja Krisztus) ő is birtokolja. Egyértelműen kijelenti, hogy 'minden' ami az Atyáé, az a Fiúé is. Ez magába foglalja a hatalmat, az Istenséget, az imádat elfogadásának jogát, címeket, az emberiséggel való kapcsolatot, stb.
Krisztus mindenható (ho theosz)!
János 20:28 És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!
"ἀπεκρίθη Θωμᾶς καὶ εἶπεν αὐτῷ Ὁ κύριός μου καὶ ὁ θεός μου. "
János 1:1
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος.
"...és Isten volt az Ige" Eredeti szövegben nagy betű!!! Nem tiszteletlen módon kicsi!
Egy az Isten - ahogy a teremtő mondta: Isten vagyok, és nincs rajtam kívül más .... én ölök, és én gyarapitok.... Isten vagyok én, nem ember!
Jézus ember volt.
Ez a különbség
9.Hsz!
Ne rekeszd Istent emberi fogalmakba,mert Ő nem ember!
Isten teljességével az ember nem érintkezhet,ezért Ő- lényének egy databját- küldte,hogy közöttünk lakva értünk élve,életét adhassa értünk.(Olyan ember,aki nem része az Alkotónak,csak önmagáért halhatott volna meg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!