Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek milyen a pokol...

Szerintetek milyen a pokol valójában?

Figyelt kérdés
Kort és nemet is kérnék szépen! A tüzes pokol nem igaz tanítás!!! Szerintem az lesz a kín hogy el szakadsz véglegesen Istentől és egy helyen leszel és a lelkiismeret furdalás fog gyötörni őrökon őröke. Mert végül akik nem jutnak be a Mennyek Országába a fentebb említett következmény fogja gyötörni őket. Mert saját magatok akartatok ezt! Tisztelet a kivételnek!
2016. dec. 5. 16:22
1 2 3
 11/24 KZitus ***** válasza:
18%

Szia

A "szerintetek"re mindenki csak azt tudja írni, amit hallott, olvasott, esetleg filmen látott erről a témáról, mivel személyes tapasztalatról senki sem számolhat be.

Azt tudom mit ír a Biblia róla. De nem ezt kérdezted :-)

2016. dec. 5. 18:20
 12/24 A kérdező kommentje:
Zitus egyetertek veled igazad van benne helyes a te valaszod is koszonom szepen!En is a Biblianak hiszek csak annyi hogy kivancsi voltam masok velemenyere es a Bibliaban leirtak alapjan jot szeretnek az embereknek!
2016. dec. 5. 18:35
 13/24 anonim ***** válasza:
40%
KZitus, a 7-es válaszoló leírta, hogy mit ír a Biblia a halál utáni bűnhődésről. Te is ugyanazt hiszed vajon?
2016. dec. 5. 18:53
 14/24 anonim ***** válasza:
24%

igen oda kerül, és nem igazságtalan

Miért?

Mert a Biblia nem tesz kis bűn és a nagy bűn között különbséget.

Vagy akkor a vízözönkor nem csak Noénak és a családjának kellett volna megmaradnia, hanem néhány hitetlen de kedves embernek.....

2016. dec. 5. 21:07
 15/24 anonim ***** válasza:
44%
#14 Ebben az esetben egyetlen egyetlen egy gyilkosnak, és bűnözőnek sem kell átgondolnia az életét, nem kell tartania semmitől, hiszen pontosan ugyanazt fogja kapni, mint a szomszéd ateista néni. Ez nagyszerű, akkor azt hiszem, az embereknek lehet tivornyázni, paráználkodni, gyerekeket erőszakolni, és bármit ebben a földi életben csinálni, hiszen úgy is csak azt kapják, amit egyébként is a földi életük végével vártak volna, pontosan ugyanúgy, ahogy a taoista bölcs, aki mondjuk a keresztények nagy részénél erkölcsben, szeretetben, és békességben gazdagabban élt. Ez az igazság, akkor ezt ki kell most már így nyíltan jelenteni. És itt akkor felesleges azzal magyarázni, hogy a bűnös elveszti az örök életet, mert nem veszti el, soha nem is számított rá, így nem, hogy megbánná amit tett,de ez egy igazi biztatás is. Szerencsétlen egyházi atyáink szerintem megfordultak ezerszer a sírjukban már, mióta megjelentek a fundamentalista, neoprotestáns egyházak. Igazság, ez aztán igazság. Noé és az akkori föld, mint példaként, a lehető legrosszabb, akkor az emberek nagy része, magukkal a démonokkal fajtalankodtak, és mindenféle korcs fajzat, szörnyetegek születtek a földre, majdnem az egész világ elpusztult, nem igazán értem, hogy tudtál ennyire gyenge érvet felhozni.
2016. dec. 5. 22:07
 16/24 anonim ***** válasza:
38%
Tévedsz. A Pokolnak vannak fokozatai, méghozzá számos fokozata van. Egy tömeggyilkosnak sokkal rosszabb, mint a te ateista nénidnek. Csak annyi igaz, hogy a Pokolban mindenkinek rossz. De nem egyformán rossz. Például, képzeld el, hogy valakinek a bőrén cigarettát nyomnak el. Én annak idején jópárszor megégettem magam cigivel, úgyhogy tudom, hogy rossz érzés. De ennél még rosszabb lenne, ha nem aludna el a cigaretta, hanem folyamatosan égetné az ember bőrét. Ám ennél is rosszabb, ha egy különösen érzékeny területen égetne a parázs. De milyen lenne, ha nem egy, hanem tíz, száz, ezer helyen égetné az ember bőrét ugyanolyan parázs egyszerre? Még földi fogalmak alapján is lehet érzékeltetni a rossz, a rosszabb, és a még rosszabb közötti különbséget. Az egyik embernek az egyik ujját beszorítják a satuba, a másiknak mind a tíz ujját. Vajon elmondható, hogy utóbbinak tízszer rosszabb a helyzete? Igen. De vajon az előbbit vigasztalja a gondolat, hogy igaz ugyan, hogy fáj, de a másiknak tízszer jobban fáj? Egyáltalán nem. A Pokol is ilyen. A rosszabb helyzetben levő teljes sávszélességgel éli át a fájdalmak fájdalmát, de a kisebb büntetést szenvedő nem talál vigasztalást abban, hogy az ő büntetése kisebb, pedig tényleg kisebb. Úgyhogy az ateista néni jobban teszi, ha átgondolja az életét, és nyit Isten felé, de a rablógyilkosnak is van vesztenivalója. Minden egyes kioltott életért jobban fog szenvedni. Egyetlenegy vészkijárat van, és az most van. Ez a vészkijárat mindenki számára nyitva van, de csak most, ráadásul az egyén számára akkor van itt az idő, amikor Isten megszólítja. Ha elfogadja Isten kegyelmét, akkor megmenekül, ha elutasítja, akkor bepecsételi a sorsát.
2016. dec. 6. 00:01
 17/24 anonim ***** válasza:
48%
Nem semmi, le lettem pontozva, mert leírtam, ami a logikus. Ti, akik engem lepontoztatok, és a pokol, mint végső megsemmisülés formáját képviselitek, igazából nagyon gyávák vagytok. Az igazság, hogy féltek, arra még csak gondolni is, hogy majd valódi büntetés kell fizetni azért, amit tettetek, vagy amit majd másoknak meg kell fizetnie. Az egész neoprotestáns szektásodásnak pontosan ez a mozgató rugója, figyelmen kívül próbálják hagyni az igazságból fakadó részt, érdekes, hogy amikor az egyiptomi gyerekek mészárlásáról, és ember népek lepusztítására adta Isten a parancsot az Izraelitáknak, azt pontosan annak az ellentettjével, véditek, amit most elutasítotok, azaz Isten nem csak a tökéletes szeretet, de a tökéletes igazságosság is. Ha elutasítjátok, a pokol, mint valós büntetés létezését, ahol bizony az embereknek valódi büntetést kell kapniuk, akkor el kell utasítanotok Istent is, hiszen akkor az ószövetségi ember mészárlásokra nincs bocsánat, azaz ha nem Isten tökéletes igazságossága felől közelítitek meg a témát, akkor sajnos el kell fogadni azt is, hogy Isten nem igazságos, és megölte az embereket igazságtalanul. Isten tökéletesen igazságos, borzalmas volna, ha egy szándékosan gonoszan cselekedő ember is pontosan ugyanazt a végső pusztulást kapná, mint egy jóhiszemű pogány ember. Nem igazán értem, hogy ezt hogyan nem tudjátok megérteni. Adott a gyilkos, aki gyilkol, és soha nem kapják el a rendőrök, természetesen ateista a gyilkos, semmiféle túlvilági éltre, és büntetésre sem számít, az ilyen embernek nem fog büntetés lenni, az ha egy örök nyugalmi állapotban aludhat, hiszen ezáltal nem fogja megérteni, hogy az amit elkövetett, borzalmas bűn, ezt hogy nem tudják azok megérteni, akik direkt elutasítják a valóságos szenvedést? Ha nem létezik a szenvedés helye a pokol, akkor Isten egyáltalán nem igazságos.
2016. dec. 6. 00:46
 18/24 anonim ***** válasza:

Igen NightWanderer le lettél pontozva mint ahogy én is.

Pedig csak azt írtam én is amit a Biblia mond.

Ez márcsak ilyen.

#7 voltam F.48

2016. dec. 6. 06:20
 19/24 anonim ***** válasza:
51%

Tudod kedves kérdező, ha nincs pokol akkor bármit megtehetsz nem kell félned attól, hogy valaha is azt tőled valaki számon fogja kérni.

Tudod mi fog történni?

Egy nap szépen elalszol és happy end ennyi többet nem ébredsz fel , sőt azt sem fogod tudni, hogy meghaltál. Hogy mennyi szenvedést hagytál esetleg magad után azt senkit nem érdekl már. Nem számit ha egy sorozat gyilkos lett belőled vagy egy eszement diktátor, bűneid eltöröltetnek és te szépen megkapod a jól kiérdemelt pihenésed.

Na most szerinted ez mennyire logikus és mennyire igazságos!?

Tudod, az ördög is egyszer azt mondta Évának, hogy "NE FÉLJ MERT NEM HALSZ MEG"!

Most újra azt mondja, hogy "NE FÉLJ MERT NEM LÉTEZIK A POKOL"!

Gondolkozz csak egy kicsit el ezen, és lásd meg a hasonlóságot!

2016. dec. 6. 06:38
 20/24 anonim ***** válasza:

Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a neoprotestáns kifejezés nem egy világnézetet takar, hanem egy olyan törekvést, ami azt célozza meg, amire a Biblia felszólít:

"Álljatok az utakra, és nézzetek szét, és kérdezősködjetek a régi ösvények felől, melyik a jó út, és azon járjatok, hogy nyugodalmat találjatok a ti lelketeknek!" (Jer 6,16)

Vagyis nem új utakat keres eredetileg, hanem a régit keresi, amit az elődök elhagytak a meglátása szerint. A neoprotestáns kifejezés egyszerűen arra utal, hogy egy adott közösség nem elégszik meg azzal az érveléssel, hogy valakinek csak azért van igaza, mert előbb volt itt, különösen akkor, ha bort iszik és vizet prédikál. A neoprotestáns csoportok a gyökereiket a Bibliában keresik, de azzal sem elégszenek meg, hogy már a reformáció idejében is sokan ezt tették. Ahogy azonban a reformáció idejében is más következtetésekre jutott Luther, Kálvin, Szervét vagy éppen az anabaptisták, így a neoprotestánsok sem egységes álláspontot képviselnek. Ennek megfelelően a neoprotestánsok egyik ágazata esetleg tagadja a Pokol létezését, a másik relativizálja, a harmadik szimbolumokat keres mögötte, a negyedik pedig szó szerint elfogadja úgy, ahogy a Biblia leírja. Gyakorlatilag minden vélemény megtalálható a neoprotestánsok halmazában. Vannak liberális és dogmatikus irányzatok is.

Ahogy te igazságtalannak tartod azt, hogy a véleményedért lehúztak, ugyanúgy én is igazságtalannak tartom azt a fajta általánosítást, ahogy egy kalap alá veszed a neoprotestáns irányzatokat. Én a neoprotestánsok közé sorolom magamat, de szó szerint veszem a Biblia Pokolra vonatkozó utalásait, kénkövestől, férgestől, tüzestől, mindenestől. Ezen kívül nem járnék olyan közösségbe, ahol mást tanítanak, mint amiben hiszek.

2016. dec. 6. 06:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!