Szerintetek milyen a pokol valójában?
Szia
A "szerintetek"re mindenki csak azt tudja írni, amit hallott, olvasott, esetleg filmen látott erről a témáról, mivel személyes tapasztalatról senki sem számolhat be.
Azt tudom mit ír a Biblia róla. De nem ezt kérdezted :-)
igen oda kerül, és nem igazságtalan
Miért?
Mert a Biblia nem tesz kis bűn és a nagy bűn között különbséget.
Vagy akkor a vízözönkor nem csak Noénak és a családjának kellett volna megmaradnia, hanem néhány hitetlen de kedves embernek.....
Igen NightWanderer le lettél pontozva mint ahogy én is.
Pedig csak azt írtam én is amit a Biblia mond.
Ez márcsak ilyen.
#7 voltam F.48
Tudod kedves kérdező, ha nincs pokol akkor bármit megtehetsz nem kell félned attól, hogy valaha is azt tőled valaki számon fogja kérni.
Tudod mi fog történni?
Egy nap szépen elalszol és happy end ennyi többet nem ébredsz fel , sőt azt sem fogod tudni, hogy meghaltál. Hogy mennyi szenvedést hagytál esetleg magad után azt senkit nem érdekl már. Nem számit ha egy sorozat gyilkos lett belőled vagy egy eszement diktátor, bűneid eltöröltetnek és te szépen megkapod a jól kiérdemelt pihenésed.
Na most szerinted ez mennyire logikus és mennyire igazságos!?
Tudod, az ördög is egyszer azt mondta Évának, hogy "NE FÉLJ MERT NEM HALSZ MEG"!
Most újra azt mondja, hogy "NE FÉLJ MERT NEM LÉTEZIK A POKOL"!
Gondolkozz csak egy kicsit el ezen, és lásd meg a hasonlóságot!
Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a neoprotestáns kifejezés nem egy világnézetet takar, hanem egy olyan törekvést, ami azt célozza meg, amire a Biblia felszólít:
"Álljatok az utakra, és nézzetek szét, és kérdezősködjetek a régi ösvények felől, melyik a jó út, és azon járjatok, hogy nyugodalmat találjatok a ti lelketeknek!" (Jer 6,16)
Vagyis nem új utakat keres eredetileg, hanem a régit keresi, amit az elődök elhagytak a meglátása szerint. A neoprotestáns kifejezés egyszerűen arra utal, hogy egy adott közösség nem elégszik meg azzal az érveléssel, hogy valakinek csak azért van igaza, mert előbb volt itt, különösen akkor, ha bort iszik és vizet prédikál. A neoprotestáns csoportok a gyökereiket a Bibliában keresik, de azzal sem elégszenek meg, hogy már a reformáció idejében is sokan ezt tették. Ahogy azonban a reformáció idejében is más következtetésekre jutott Luther, Kálvin, Szervét vagy éppen az anabaptisták, így a neoprotestánsok sem egységes álláspontot képviselnek. Ennek megfelelően a neoprotestánsok egyik ágazata esetleg tagadja a Pokol létezését, a másik relativizálja, a harmadik szimbolumokat keres mögötte, a negyedik pedig szó szerint elfogadja úgy, ahogy a Biblia leírja. Gyakorlatilag minden vélemény megtalálható a neoprotestánsok halmazában. Vannak liberális és dogmatikus irányzatok is.
Ahogy te igazságtalannak tartod azt, hogy a véleményedért lehúztak, ugyanúgy én is igazságtalannak tartom azt a fajta általánosítást, ahogy egy kalap alá veszed a neoprotestáns irányzatokat. Én a neoprotestánsok közé sorolom magamat, de szó szerint veszem a Biblia Pokolra vonatkozó utalásait, kénkövestől, férgestől, tüzestől, mindenestől. Ezen kívül nem járnék olyan közösségbe, ahol mást tanítanak, mint amiben hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!