Lehet hogy valójában ez a pokol, ahol csak fejlôdünk lelkileg?
Pont ezen gondolkodtam nemrég én is :-)
Én a Dr. Bruce Goldberg-féle világmodellben hiszek, miszerint a fizikai létsík felett van az asztrális sík, aminek van alsó és felső szintje. Az alsó szint felel meg a keresztény purgatóriumnak, a felső pedig a keresztény mennyországnak. Efölött további síkok vannak, és ha eléred a 6.-ot, akkor eldöntheted, hogy visszatérsz-e valamelyik síkra szellemi segítőként, vagy továbblépsz a legfelső 7. Szintre, ahol egyesülsz ismét az univerzummal (ez az a bizonyos 7. mennyország, vagy Nirvána, vagy Tao állapot... Ahogy tetszik).
Namármost B. G. szerint ugye nincs pokol (Asztrálutazók kézikönyve c. könyvében ezt így ki is jelenti).
Én alapvetően ebben a túlvilágképben hiszek. De ebből kiindulva azon gondolkodtam, hogy akkor miért is jelenik meg a legtöbb vallásban a pokol mint hely. És pont erre jutottam: a legalsó fizikai sík a pokol.
De ennyire nem egyszerű: itt jön be a képbe az, hogy Te teremted meg a saját valóságodat. Tehát, a fizikai síkon MINDEN adott ahhoz, hogy a döntéseiddel és a hozzáállásoddal pokollá tedd a saját valóságodat (ha úgy tetszik, elkárhozz). És mi is erre a legjobb mód? Hát persze, a hét főbűn (már megint a bűvös hetes szám :-)). Nézz meg pl. egy dúsgazdag fickót, akinek arany élete lehetne, de inkább a fogához veri a garast, és mohó, több és több kell neki... És több is lesz, de mégis egyrerosszabbul érzi magát. Igen, mert beleesett a kapzsiság bűnébe, és ezáltal "elkárhozott" tehát az ő saját valósága az maga a pokol.
Vagy pl. Ha valaki paráználkodik, akkor szépen összeszed egy csomó nemibetegséget, vagy lelki gondok gyötrik... És így tovább.
Másrészt: az ember spirituális énjének szintjei közül az EGO az, ami kimondottan a fizikai síkhoz kapcsolódik. És ha kizárólag az ego igényeit elégíted ki, akkor rá kell jönnöd, hogy mind szorosan kötődik a hét főbűnhöz, ami a "kárhozathoz" vezet. De mivel nemcsak ez a tudatszinted van, ezért megvan a lehetőséged, hogy a fizikai világot ne pokolként éld meg, hanem jobban érezd magad. De ehhez kell az intellektusod, a felettes éned segitsége, stb... És kell az a bizonyos szellemi táplálék, amiről többek között Jézus is beszélt.
Viszont ha kizárólag a fizikai síkon éled meg a valóságot, akkor az életed pokol lesz bizony :)
"aki jó ember, az jó helyre születik, a gonoszok meg afrikába vagy a rosszabb helyekre, lehet van mit fejlődniük. "
Ez súlyos! Orvos mit mondott?
Mindenki a földön megtudja teremteni magának a poklot, és a mennyországot
érezhetem egynap magamat a pokolban, de másnapot élhetem a mennyországban
nagyon szépek a magyar szavak
a túlvilág teljesen más mint ahogy azt legtöbben képzelik, találkoztam néhány emberrel személyesen akinek volt halál közeli állapota, és nagyon szép dolgokat meséltek.
Nem kell nagyon felfújni, mindenki azt kapja a túlvilágon amit megérdemel. Ha tiszta, és jó életett élt, és letudta a karmáit, akkor megkapja az élete "gyümölcsét"
ha viszont valami nem sikerült, akkor jön vissza a következő "járattal a földre :)
és így megy ez addig még meg nem tapasztalunk minden földi dolgot :)
ha valakit érdekel komolyan a téma, és szeretne még többet megtudni szívesen mesélek privátban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!