Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenhit és gyermekpszichológi...

Istenhit és gyermekpszichológia mennyire ellentétesek egymással?

Figyelt kérdés
Gyermekekkel szeretnék majd foglalkozni, segíteni nekik valahogy, és a gyermekpszichológia nagyon megtetszett..tanulásbeli, családi problémák, viselkedési zavarok stbstb. Amennyit olvastam róla nem találtam ilyen ördögi dolgokat, persze magával a pszichológiával hívőként nem mindig értek egyet. Ti mit gondoltok? Lehetek úgy gyermekpszichológus, hogy hívő vagyok? Tudom, hogy alapvetően ez rajtam múlik, de nem akarom, hogy olyan elvekhez akarjanak igazítani, amelyekhez úgysem tudok és akarok. Ha esetleg ismertek valami erről szóló bibliai idézetet, cikket, könyvet örülnék, ha megosztanátok velem :)

2016. dec. 2. 21:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan legyél gyermekpszichológus, én vagy egy tucat pszichológust ismerek akik keresztények, a bátyám, és a nagymamám is az. Nem áll ellentétben a Bibliával, sőt.
2016. dec. 4. 11:37
 12/21 SandNigger válasza:
14%
Szerintem maradj távol a gyerekektől. Ne tömd tele a fejüket hülyeségekkel és képzelt barátokkal. Az istenhit és a gyermekpszihológia pedig összeférhetetlen ugyanis utóbbinak van értelme.
2016. dec. 6. 02:46
 13/21 anonim ***** válasza:
De gondolom nem ,szóval lószar...
2016. dec. 6. 12:51
 14/21 SandNigger válasza:
0%
A "sandn*gger" kifejezés elsősorban nem a feketéket hivatott ócsárolni hanem az arabokat és a menekülteket... Ne mond nekem hogy velük szemben nem érzel ellenszenvet. Egyébként nem echte rasszizmusból adtam ezt a felhasználónevet, csak random írtam valami hülyeséget... nem kell a torkomnak ugrani.
2016. dec. 6. 16:44
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem érzek ellenszenvet.
2016. dec. 6. 17:06
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

A tudomány nem foglalkozhat az ördöggel, mert nem az a feladata. A természetes dolgokkal foglalkozik. Például az epilepsziát bizonyos agyi folyamatokkal magyarázza, amiket képalkotással ki is lehet mutatni. Lehet gyógyszereket adni, lehet speciális étrendet követni (ketogén diéta), ami a tudomány területe, és lehet ördögöt űzni, ami nem a tudomány területe, de lehet, hogy segít.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. dec. 12. 09:11
 17/21 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ne legyenek hamis illúzióid! Nincs olyan tudományterület, amelyben mindent objektíven tanítanak. Mindenhol találkozol olyan tételekkel, amelyek részben vagy teljesen hamisak és ezt gyakran már akkor tudod, amikor zh-t írsz belőle.

Ha Te gyermekpszichológus leszel az nem jelenti azt, hogy nem alkalmazhatsz saját módszereket vagy, hogy azokat a módszereket kell alkalmaznod, amelyeket elsajátítottál. Egyébként, ha mindig, mindenki ugyanazt a sémát követné, akkor nem is mozdulna a fejlődés irányába az ember. Ne hátráltasson a döntésedben semmilyen kizáró ok! Magam is tanultam életszerűtlen dolgokat, mégis abban a szakmában dolgozom, amelyből diplomát szereztem. Másként csinálom, mégis jól működik.

2017. jan. 16. 06:49
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem a kérdést, rengeteg vallásos pszichológus van.

Ha tudsz angolul, akkor ajánlom a The rabbi and the nuns című könyvet. Igaz, nem pszichológia, hanem pszichiátria, de nagyon érdekes. Egy rabbi pszichiáter lesz még abban az időben, amikor a vallást betegségnek tekintették. Emiatt a katolikus egyház felkéri, hogy segítsen a kezelésre szoruló egyházi személyenek, akik nem hajlandóak olyan pszichiáterhez járni, akik megpróbálnák lebeszélni őket a hitről. A velük való munkában szerzett tapasztalatokat meséli el a rabbi-pszichiáter, aki végig szorosan együtt dolgozik vallásos pszichológusokkal, főleg keresztényekkel. Szerintem ha tényleg érdekel a pszichológia, nagyon érdekenek fogod találni, én alig bírtam letenni.

2017. jan. 16. 10:07
 19/21 anonim ***** válasza:
miért ne férnének meg? Sok sikert! :)
2017. máj. 3. 20:47
 20/21 anonim ***** válasza:
Nagyon jól megférnek egymással, rengeteg a keresztény gyerekpszichológus! Csak tanulj szorgalmasan.
2018. júl. 25. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!