Istenhit és gyermekpszichológia mennyire ellentétesek egymással?
A tudomány nem foglalkozhat az ördöggel, mert nem az a feladata. A természetes dolgokkal foglalkozik. Például az epilepsziát bizonyos agyi folyamatokkal magyarázza, amiket képalkotással ki is lehet mutatni. Lehet gyógyszereket adni, lehet speciális étrendet követni (ketogén diéta), ami a tudomány területe, és lehet ördögöt űzni, ami nem a tudomány területe, de lehet, hogy segít.
Szia!
Ne legyenek hamis illúzióid! Nincs olyan tudományterület, amelyben mindent objektíven tanítanak. Mindenhol találkozol olyan tételekkel, amelyek részben vagy teljesen hamisak és ezt gyakran már akkor tudod, amikor zh-t írsz belőle.
Ha Te gyermekpszichológus leszel az nem jelenti azt, hogy nem alkalmazhatsz saját módszereket vagy, hogy azokat a módszereket kell alkalmaznod, amelyeket elsajátítottál. Egyébként, ha mindig, mindenki ugyanazt a sémát követné, akkor nem is mozdulna a fejlődés irányába az ember. Ne hátráltasson a döntésedben semmilyen kizáró ok! Magam is tanultam életszerűtlen dolgokat, mégis abban a szakmában dolgozom, amelyből diplomát szereztem. Másként csinálom, mégis jól működik.
Nem igazán értem a kérdést, rengeteg vallásos pszichológus van.
Ha tudsz angolul, akkor ajánlom a The rabbi and the nuns című könyvet. Igaz, nem pszichológia, hanem pszichiátria, de nagyon érdekes. Egy rabbi pszichiáter lesz még abban az időben, amikor a vallást betegségnek tekintették. Emiatt a katolikus egyház felkéri, hogy segítsen a kezelésre szoruló egyházi személyenek, akik nem hajlandóak olyan pszichiáterhez járni, akik megpróbálnák lebeszélni őket a hitről. A velük való munkában szerzett tapasztalatokat meséli el a rabbi-pszichiáter, aki végig szorosan együtt dolgozik vallásos pszichológusokkal, főleg keresztényekkel. Szerintem ha tényleg érdekel a pszichológia, nagyon érdekenek fogod találni, én alig bírtam letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!