Kérdező,ha Isten lehetőséget adott neked a puskázásra,miért ítélné el?
Vedd észre,hogy te magad ítélkezel saját magad fölött,mert azt tanították neked mások,hogy Isten egy ítéletosztó terminátor,aki állandóan ellenőriz,számonkért,fenyeget,büntet.
tudod te mi az igazi bűn? Más ellen tenni bármit is. Nem vagyok vallásos, de józan ésszel én azt tartom bűnnek, amivel másoknak ártasz, anyagilag, erkölcsileg, emberileg. Emberi méltóságában bárkit megsérteni (megalázni, degradálóan beszélni vele/róla, stb). Amíg mindenkivel úgy bánsz, ahogy azt magad felé te is elvárod, addig semmi "bűnöset" nem tettél.
A puskázással senki mást nem versz át, nem károsítasz meg, csakis magadat (tehát az én olvasatomban nem számít bűnnek). Ha általad kézzel írott puskád van, az a jobbik eset, mert mialatt megírtad, addig is tanultál (volt olyan tanárom, aki a kézzel írt puskát nem vette el).
Ha a jövőbeli szakmádhoz, munkádhoz kapcsolódik a tanulmány, akkor érdemes megtanulni, mert ha "végig lőtted" a tanulmányaidat, és nem ragadt meg sokminden, annak te fogod a kárát látni később.
"Kérdező,ha Isten lehetőséget adott neked a puskázásra,miért ítélné el? "
Tehát ha van lehetőség bűnre, akkor azt Isten adta, így máris nem bűn?
Pedig a puskázás bűn, mert téves információt ad a tanuló tudásáról, ami egy főiskolán vagy egyetemen akár komoly következményekkel is járhat. Mert ha csak puskázás útján tudsz egy vizsgát lerakni, ami tegyük fel emberéletekkel kapcsolatos, akkor neked nincs tudásod, de becsapod azt, aki tovább enged téged, mert azt hiszi, hogy van. Tehát ez hazugság.
"tudod te mi az igazi bűn? Más ellen tenni bármit is."
Honnan tudod, hogy mi árt a másiknak és mi nem? Istennek képzeled magad?
14, nem képzelem magam annak, mert nem vagyok hívő.
Csak amit józan ésszel felérek, hogy ártok vele másnak, közvetlenül. Pl, nem rongálok autókat, mert az másé, soha nem lopnék senkitől, mert mindenkinek a javait tiszteletben tartom (függetlenül attól, hogy több van neki, vagy kevesebb, mint nekem). Dohányzom, de nemdohányzó mellett sose gyújtok rá, mert így őt közvetlenül károsítom. Ahogy a taximban se dohányzom, és kitettem a dohányozni tilos matricákat, mert a nemdohányzó utasoknak kárt okoz az, hogy egy füstös autóba kell beülniük. Soha nem bántok meg szándékosan senkit, ha megbántódik, és jogosan, akkor elnézést kérek, hogy félreérthető voltam. Nem lopok sonkitől, szándékosan még az idejét se rabolom senkinek fölöslegesen. Sorolhatnám napestig, de ha nem vallásosként, hanem szimplán tiszta, józan fejjel gondolkozol, magad is rájössz a többire.
"Nem vagyok vallásos, de józan ésszel én azt tartom bűnnek"
Kérdező nem véletlenül tette fel a kérdést a vallás kategóriában.
"Nem bűn, hisz nem ártasz másnak."
Dehogynem árt. Semmibe veszi a tanár munkáját, hazudik a szüleinek és saját magának is. Csalással éri el azt, amit mások kemény munkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!