Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezek után mennyire lehet...

Ezek után mennyire lehet hiteles a hit gyülekezete, és Németh Sándor?

2016. nov. 27. 13:56
1 2 3
 11/29 kzs ***** válasza:
57%

@ Imakommandós

Így igaz. Pontosan erről van szó.

----------------

@ Kérdező

Értéktelen, pocsék videó, mint amilyen ez a csatorna is. Én ha meglátom ezt a csatornát, azonnal törlöm.

2016. nov. 28. 12:08
 12/29 kzs ***** válasza:
57%

@ 10-es

Nem materális gazdagságról beszél??

Óóóó, akkor olvasd el légy szíves ezt az Igerészt: konkrétan adakozásról szól, és ezen belül említi Pál apostol ezt.

És ha már itt tartunk, talán tanulmányozhatnád a Jób könyvében azt, hogy milyen anyagi helyzetben volt Jób a megpróbáltatásai előtt, és milyenbe került azután.

Vagy hogy Dávid és Salamon milyen gazdagok voltak. Ők szerinted nem Isten áldását élvezték?

Egyébként láttad te már NS pénztárcáját? Csak azért kérdem, mert én nem láttam. Se az övét, se a TIEDET!!

Nem mintha közöm lenne hozzá (úgy, ahogy neked sincs közöd máshoz).

Tudod, baromian tudom imádni, amikor valaki abba üti a fitos kis orrát, amihez enyhén szólva is semmi köze...

Maga a feltett kérdés sem erre irányult, de akkor is: én, ha a Vidám Vasárnapot nézem, mit látok? Látok egy szinpadot, kijelzőt, hangszereket, meg mondjuk egy pulpitust. Húúúúú... micsoda gazdagság!! (jó hogy nem kocsmaasztalt állítanak be, hokedlikkel)

Szóval megkérnélek, légy olyan kedves a saját reszortoddal foglalkozni, és NE MERÉSZELJ egy közéleti személyt, egy keresztény egyházi vezetőt Adolf Hitlerhez hasonlítani!!

Mert soha egyetlenegy antiszemita megjegyzés, egyetlenegy uszítás nem hangzott el NS szájából, hanem mindig is kiállt a keresztény SzentÍrás és a Bibliai erkölcsök mellett.

Ha ez téged nem érdekel, az a te dolgod. De a közösségi uszítást fejezd be!!

2016. nov. 28. 12:09
 13/29 anonim ***** válasza:
27%

Látom a mundérnak szüksége van a becsületének a megvédéséhez. Németh Sándor vezette hit gyülekezete ellene megy Jézus tanításának, és ez tucatnyi pontban igazolható. A kérdésben szereplő videó meg nem érdekel, sem pro, sem kontra nem érdekel semmilyen propagáló vagy uszító videó.

Németh Sándort meg nem közéleti személyiség a szemembe, és ahhoz hasonlítom, akihez akarom. Úgy gondolom, hogy nekem Te nem vagy senkim, tehát te ne üsd bele azt a kis fitos orrodat abba, hogy én kit kihez hasonlítok, megbeszéltük? Hitler és Németh Sándor karakterisztikája kommunikációja és agymosott fellengzőssége nagymértékben hasonlít. Szerintem, és ehhez neked semmi közöd. Ha nem tetszik, akkor légy jó keresztény, és mondj egy áldást nekem, ahogy Jézus tanította az ellenségekkel. Ja, hogy a hit gyülekezeti tagok ebben is mások? Na, de érdekes...Csak nem Németh Sanyi bácsitól indul ez ki?

2016. nov. 28. 12:28
 14/29 anonim ***** válasza:
28%

kzs, ne beszélj marhaságokat!

Lk 3,11

Ő pedig felelvén, monda nékik: A kinek két köntöse van, egyiket adja annak, a kinek nincs; és a kinek van eledele, hasonlókép cselekedjék.

Ha ismernéd az öltönyöket, tudhatnád, hogy neked valószínűleg soha nem lesz annyi pénzed, hogy vegyél magadnak egy olyat, amilyen Sanyi bácsin van. Olyat vesz magának, amilyet akar, igazad van, de ha mindezt Jézust kántálva teszi, az hányinger.

Hogy a színpadon mit látok? Csak a fénytechnika valószínűleg többe került, mint a családi házunk ára. Én ezt látom. Jézusnak nem kellett fénytechnika, saját színpad, és saját ruhatár, és szolgálati autó. De még a tanítványoknak sem kellett. Ez mellett Hitlerhez hasonlítás csak dicséret.

2016. nov. 28. 12:55
 15/29 kzs ***** válasza:
62%

@ 14

Tudod, erről meg az a véleményem, hogy mindezidáig ezer és ezer ember számára követendőek az elhangzott tanítások, de nyilván mind tévednek, mert Jézus tanításait ő nyilván nem ismeri, szemben veled, aki szuper-keresztény vagy, és biztos hogy mindent jobban látsz, mint ő. Ugye??

És nem beszéltük meg, hogy kit kihez hasonlítasz. Majd ha leteszed te is az asztalra, amit ő, akkor SE lesz jogod sértegetni. Egyébként a 'fitos orrozás' személy szerint senkire nem irányult (csak általánosságban mondtam), te viszont személyeskedsz. Milyen jogon??

Az meg aztán mindennek a teteje, hogy van merszed szemét módon egy elvetemült tömeggyilkossal hasonlítani össze valakit, aki mellesleg neked nem ártott.

A Hit Gyülekezetének van egy vezető lelkésze, de van a baptistának, van katolikusnak, van a reformátusnak, van a szabad keresztényeknek, stb.

Az Istentisztetekhez megint joga van minden egyháznak, mert ugyebár vallásszabadság van, és ha ez neked nem tetszik, támadd meg ezt ott, ahová ez a kérdés való.

Karakterisztika, kommunikáció, mi van???

Mi ez a baromság??

Tudod, énbennem van annyi lojalitás, annyi intelligencia, hogy nem kezdek el ocsmány szavakat gyártani senkiről. Pláne olyan valakiről, aki nekem nem ártott. Idióta összehasonlítgatásokba sem fogok.

Ennyit erről.

2016. nov. 28. 13:45
 16/29 kzs ***** válasza:
50%

@ 15

Az általad feltüntetett Lukács 3/11 valóban a szükségben lévőkkel való törődést jelenti.

A HGY-nek minden régiójában van szeretetszolgálata.

Egyébként talán érdemes lenne utánaolvasni, hogy mit mond a Biblia a bővölködésről (Derek Prince-nek van is egy ilyen című könyve).

Az embereknek általában hibásan gondolkodnak bizonyos dolgokról (pl. betegségek, anyagi jólét, bűn fogalma, stb.), és sok esetben átoknak gondolják azt, ami a Biblia szerint áldás, és áldásnak meg azt, ami a Biblia szerint átok.

Úgyhogy ajánlom ezt a könyvet, olvasd el, és akkor eltűnődhetsz azon, hogy vajon ki téved? A HGY vagy éppen te.

Egyébként nem valami jó dolog a másét kívánni. A 10 parancsolatnak az utolsó pontja az, hogy ezt ne tedd.

Senkinek nem lesz jobb, ha ezzel foglalkozik.

És ne gondold, hogy ha bármelyik más egyházba elmész, ott koldusszegénységet fogsz tapasztalni.

2016. nov. 28. 14:05
 17/29 anonim ***** válasza:
27%

"Úgyhogy ajánlom ezt a könyvet, olvasd el, és akkor eltűnődhetsz azon, hogy vajon ki téved? A HGY vagy éppen te. "

A kérdés nem ez, hanem:

... és akkor eltűnődhetsz azon, hogy vajon ki téved? A HGY vagy éppen Jézus.

Én a HGY-re voksolok. :)

Nincs koldusszegénység egyházakban? Elmondtál mindent. :)

Az anyagi javak áldás is lehet, ahogy Jób esetében is. Jób szerencsés volt, az Isten áldása volt állattenyésztésén, és földművelésén. Minden morzsáért megdolgozott, és nem a rajongóinak a tizedéből vette el. A 12 törzs közül annak, akinek a szolgálatot kellett vinnie, nem kapott földet, nem kapott területet, ezért adtak nekik tizedet. Így volt mindenkinek ugyan annyija. ns esetében a meggazdagodását ne hozd összhangba Jób vagy egy nemzet királyának gazdagságával. Nekünk nem ószövetségi királyokhoz kell hasonlítanunk magunkat, hanem Jézus tanítására. Aki első akar lenni, az legyen az utolsó. Akinek kettő van, az adja oda annak, akinek nincs, az egyiket. Ez Jézus tanítása, ellenben az anyagi javak örömének és nagy részét önös érdekekhez forgatva lévő ns tanításhoz. ns-t közeli érdekek fűzik hatalmakhoz, pártokhoz. Jézus nem szövetkezett sem saducceusokhoz, farizeusokhoz és egyik irányzathoz sem, ahogy a római hatalomhoz sem. Nem a videó teszi hiteltelenné ns-t, hanem a munkássága és a tanításai, amik sok esetben ellentétben állnak Jézus tanításaival.

2016. nov. 28. 14:43
 18/29 anonim ***** válasza:
62%

Egy. Németh Sándor hitelessége még mindig vetekszik bármely kritikusáéval, akár itt, akár máshol.

Kettő. Aki az evangéliumi szegénység mellett kardoskodik, az kezdje a saját háza táján a tisztogatást, és járjon elő jó példával. Adja el a vagyonát, házát, autóját, számítógépét, stb. és az árát ossza szét a szegényeknek, és kincse lészen a Mennyben. Ha ezt nem teszi, akkor ugyanezt ne vesse más szemére se, mert a kettős mérték utálat az Úrnak, de nem teszi hitelessé az emberek előtt sem.

Három. A Hit Gyülekezetében nem igazán található hivalkodó gazdagság, ami egyes történelmi felekezetekről sokkal kevésbé mondható el. Arról nem is beszélve, hogy a Hit Gyülekezete a hívők önkéntes adományaiból gazdálkodik - amihez nektek finoman szólva semmi közötök sincs, például azért, mert egy kanyival sem járultatok hozzá -, nem pedig az államhatalommal összefonódva sarcolta el a javakat az emberektől. Ezt sem mondhatják el magukról a történelmiek, különösen a katolikusok és az ortodoxok.

Én tisztában vagyok azzal, hogy a kritikusok soha nem fogják megbocsátani Németh Sándornak, hogy az ő szekere gurul, míg az övék be van ragadva, de mindenki maga választja a hivatását. Egyik ember az embereket menti az örök kárhozattól, a másik pedig igigységgel és kritikusan figyeli. Lelke rajta! Ám a karaván halad, a kutyák pedig azt csinálnak, amit akarnak. Ugathatnak, bolhászkodhatnak, kit érdekel?

2016. nov. 28. 22:00
 19/29 anonim ***** válasza:
17%

Asperrimus!

Akkor a felsorolásod szerint végigmegyek én is ezen:

1: Senkit nem az tesz hitelessé, hogy az őt kritizálók mennyire hitelesek. Amúgy Te engem, vagy bármelyik ns kritikust nem ismered, viszont ns-ről tudjuk, amit tudunk.

2: Ahogy mondtam, nem ismersz engem. Ha azt szeretnéd, hogy „járjak jó példával elő”, akkor miért nem akarod egyházad vezetőjétől ugyan ezt, és miért akarod, hogy én, mint ismeretlen kisember így tegyek. Nem vagy Te egy kicsit részlehajló, személyválogató, és nincs egy kicsit kettős mércéd?

3: A Hit gyülekezetét nem teszi szegénnyé az, hogy van nála gazdagabb egyház. Ha egyenes arányos számolással számolnánk, hogy a történelmi egyházak mennyi idő alatt gyűjtötték, lopták és csalták össze a gazdagságukat, és megnézzük, hogy a hit gyülekezetének és vezetőinek mennyi idejük volt a vagyonukat beszerezni, nem nevezném gazdagabbnak a történelmi egyházakat.

Az utolsó bekezdésedhez meg annyit fűznék, hogy az én szekerem köszöni szépen jól van. De azzal, hogy ns szekere egyre inkább a pénz szeretetébe gurul, annyival messzebb kerül az igaz kincstől. Az, hogy valaki egyházat vezet, még közel sem egyértelmű, hogy egyetlen lelket is megment bármitől is. Sőt, inkább magától veheti el esetleg ezt, nemhogy másnak adja.

2016. nov. 29. 10:46
 20/29 anonim ***** válasza:
71%

Egyetlen kritikust sem kell ismernem, elég, ha a saját szájukból ítélem meg őket. Elég, ha összehasonlítom a tevékenységüket Németh Sándoréval. Előszöris Németh Sándor nem folytat lejárató kampányt a kritikusai ellen. Ez a tény már önmagában is felé billenti a mérleget. Aztán ott van a pejorativitás kérdése. Nem vagyok híve, hogy valakinek a nevét rövidítsem, legfeljebb abban az esetben, ha sokszor kell leírni a nevét, de lehetőleg még úgy sem. Az azonban, hogy kisbetűvel rövidíted, szintén nem az objektivitásodról és a kompetenciádról árulkodik, inkább másról. Ez is szorosan hozzákapcsolódik a hitelesség kérdéséhez. Németh Sándort még egyetlen emberről sem hallottam olyan pejoratív kontextusban beszélni az ellenségeiről, mint amit a kritikusok rendszeresen megengednek maguknak vele szemben. Meglátásom szerint két dolog lehetséges ezzel kapcsolatban. Vagy annyira gyűlöl az ember valakit, hogy nem tud uralkodni az indulatain, vagy már elvégezte a szívében, hogy bármi áron kiiktatja, ha módja van rá. Ha valaki nem tud az indulatain uralkodni, az képtelen objektív értékítéletre. Ha pedig hidegfejjel pejoratív, az azt jelenti, hogy számító, azaz talán képes objektivitásra, de amit mond és tesz azt érdekből teszi, hogy másokat manipuláljon.

Én nem hiszek az evangéliumi szegénységnek abban a formájában, amit bizonyos felekezetek preferálnak, így én senkitől sem várok el semmit, nem is igei. Inkább az az igei, hogy mindenki söpörjön a maga háza táján, ahogy Pál apostol mondja: "Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? Az ő tulajdon urának áll vagy esik. De meg fog állani, mert az Úr által képes, hogy megálljon." (Rm 14,4) Mivel azonban te magad a Hit Gyülekezete szemére veted, hogy nem elherdálja a rá bízott anyagi javakat, hanem a Gyülekezet jól felfogott érdekében használja fel, ezért mondtam, hogy te járj elő jó példával, ha te ezt jó dolognak tartod, de ne turkálj mások zsebeiben, mert akkor tolvaj vagy, nem pedig az igazság bajnoka. Amit a kettős mércéről mondasz, rád vonatkozik, aki elvársz dolgokat a Hit Gyülekezetével kapcsolatban, pedig te magad sem teszed, legalábbis a válaszod kitérő. Annyit mondtam, hogy ha te nem teszed, akkor mások fejére se olvasd rá, ha ők sem teszik. Kritizálni bárki tud, még csak különösebb lángész sem kell hozzá. Az ember csak kinyitja a száját, és nyomja a dumát. De hol a tartalom a szavak mögött. Tudom, amit tudok? Tényleg? A macskámat sem bíznám az informátoraidra.

A Hit Gyülekezete soha nem hirdetett szegénységet, hanem azt a Biblia alapján a törvény átkának nevezi. Mások nevezik áldásnak a szegénységet, mégis ott kalapolnak Állam Bácsinál állami támogatásért, felújítási pénzekért, lelkészi fizetésért. A raktáraik pedig tele vannak arannyal, ezüsttel és drágakövekkel, hatalmas infrastrukturális háttérrel.

Ha a szekered valóban jól gurul, annak csak örülök. Áldásom rád! Ám ennek ellentmondani látszik, hogy egy boldog ember nem ennyire szűkkeblű másokkal, mint ahogy te Németh Sándor irányában. Ha azonban szokásoddá teszed, hogy megvádolsz másokat azzal, hogy a mozgatórugójuk a pénz szeretete, akkor nem prognosztizálok a szekerednek kátyúktól és tengelytörésektől mentes utat. De mondjuk gyere vissza száz év múlva, és beszéljük meg majd akkor, hogy kinek milyen útja volt, hogy ment a szekere, és milyen tanulságokat sikerült levonnia hosszú távon.

2016. nov. 29. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!