Jobb lenne, hogyha alapulna egy magyar katolikus egyház?
Én kemény katolikus nevelést kaptam.De, 14 évesen valahogy elveszítettem az egyházba vetett hitem.
Szerintem azért,mert a római katolikus úgy rossz,ahogy van.
Jelenleg rátett egy lapáttal az, hogy egy muszlimbarát ellenpápa a főnök.
Jobb lenne mindent újraértelmezni és alapítani egy magyar katolikus egyházat.
-A papok házasodhassanak, ne legyen ennyire "szorongatva" a hímszervük.
-Legyen fiatalosabb,lehessen sapkát viselni a férfiaknak is a templomban.
-A pap ne valami rideg idegen legyen, hanem olyan, akihez fordulhatnak az emberek.
Továbbá, ne legyen iszlámbarát, sőt ellenezze, a híveit buzdítsa, hogy lépjenek fel keményen mindenki ellen, akik támogatják a migrációt,az iszlamizációt.Tüntesse fel pozitív fényben a keresztes hadjáratokat.
Vagyis védje az "életterét".
Ha egy egyház nem fogadja el fejének a pápát, akkor az nem katolikus. Lásd a görögkeleti egyházakat, azok is azért nem katolikusok, mert nem fogadják el a pápát.
A sapkaviselés tilalma az egyház rendeletein kívül esik. Ráadásul hagyományosan rövid a férfiak haja. Növeszd meg, és nem fog zavarni.
A papok általában nem igénylik a házasodás lehetőségét. A felső papság azonban gondolkodik az ügyön. A végén azonban helybenhagyja, mert úgy látják, nincs rá szükség.
A magyar papság sem ért mindenben egyet a pápával, mégsem okoz szakadást. Felismerik, hogy a farkast nem szabad a juhok közé engedni.
"Legyen fiatalosabb,lehessen sapkát viselni a férfiaknak is a templomban."
Ez nem vallási kérdés hanem viselkedés. Iskolában sem hordasz sapkát.
Bizonyos keresztény vallásokban lehet házasodni, pl. evangélikus papok házasodhatnak.
A pap ne legyen rideg, ja hát ez mondjuk vonatkozik a katolikus papokra is.
Azért, mert neked nem tetszik az iszlám, még nem jelenti azt, hogy bármelyik egyház itélkezni kezdene. Tudod "szeresd a felebarátaidat"..
Plusz ha nem tudnád az muszlimok is hisznek Jézusban, a Koránban, mint egyik prófétájuk jelenik meg. Tehát nem tudom miért gond, hogy a pápa nem ítéli el a muszlim vallást.
Utálatra, mások elítélésére nem lehet vallást alapítani. Sajnos így is túl sokan használják fel a vallást háborúra, gyilkolásra stb. De ez az emberek butasága, kegyetlensége, nem pedig egy vallás alapja.
A keresztes hadjárat miért pozitív?
Egyáltalán minek vagy keresztény, ha nem tetszik az egész?
Családi divat márka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!