Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz arról, hogy a...

Mit gondolsz arról, hogy a katolikus egyház megbocsátja az abortuszt?

Figyelt kérdés
[link]

2016. nov. 21. 19:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
32%

Nem vagyok katolikus. Azt gondolom, hogy a magzat nem massza... nézd meg a google képek között, hogy néz ki egy kb. hat hetes magzat (volt szerencsém is egy ilyet látni) szóval, keze, lába, kisfeje tehát mindene kilátszott, pedig nem úgy nézett ki, mint valami masszaféle. Ez a magzat zigótából fejlődik ki, ezért számomra érthetetlen, hogy az 1 napos zigótának ne lenne tudata (lelke), és csak akkor van tudata (lelke) neki, amikor megszületik? Én soha nem láttam vírusból kifejlődni senkit, ezért ne keverjük a vírust a zigótával.

Megértelek, hogy olyan világot élünk, hogy megerőszakolják a nőket és ezért kénytelenek abortuszra menni. A gyerek ártatlan és nem tehet az apja rossz voltáról, ezért ne hibáztassuk a nem kívánt gyereket az apjáért. Úgy kell erre az ártatlan gyerekre ránézni az anyukáknak, hogy az ő vére van benne. Ha ezek után sem akarja a gyereket, inkább adja örökbe (nagyon sok meddő szülőpár van várakozólistán), mintsem, hogy abortusz útján megölesse.

2016. nov. 23. 18:21
 22/24 anonim ***** válasza:
83%
Érdekes, hogy egy olyan Isten ítéli el az abortuszt, aki az apák bűneiért a fiakat büntette, akár halállal.
2016. nov. 24. 18:35
 23/24 anonim ***** válasza:
62%

20# "gondolom amikor te születtél, az is "szenvedéssel" járt. És a Földön élő több milliárd emberre is igaz ez. Mégis megszülettek..."

Teljesen hibás az érvelésed. Az ellen, hogy megszülessek nem tudtam tenni, azaz nem vagyok érte felelősségre vonható. Sajnos anyám se tudott akkor már tetetni, így ő sem. És mivel az emberek nagy része a bolygón szintén nem tudott ellene tenni - ők sem.

"Mégis megszülettek"

Mert ha már terhes, csak az abortusz vagy a szülés az opció. A megszületettek esetében nem volt eszköz a szüleik kezében vagy akarták a gyereket. De ne felejtkezzünk el arról sem, hogy több milliónyi olyan eset van, ahol ha tud tenni a nem kívánatos lakó ellen, akkor bizony tesz is.

"meggyilkolni valakit. Ha ennyire nem kell az a gyerek, akkor nem kell "előállítani"...

Olyan emberrel még a földkerekségen nem találkoztam, aki azért állította volna elő a gyereket, hogy utána abortuszra mehessen :D :D :D általában hiba csúszott a gépezetbe. Autóbaleset után is bevisznek a kórházba.

2016. nov. 25. 07:16
 24/24 anonim ***** válasza:
58%

21# " Ez a magzat zigótából fejlődik ki, ezért számomra érthetetlen, hogy az 1 napos zigótának ne lenne tudata (lelke), és csak akkor van tudata (lelke) neki, amikor megszületik? "

Kezdetlegesebb szinten van, mint egy csirke... sőt, még egy halnál is. Ugyanis egyik sem élősködik másik szervezeten. Ugye eszel csirkepörköltet...?

2016. nov. 25. 07:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!