Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz arról, hogy a...

Mit gondolsz arról, hogy a katolikus egyház megbocsátja az abortuszt?

Figyelt kérdés
[link]

2016. nov. 21. 19:00
1 2 3
 11/24 szp72 ***** válasza:
87%

Igen a rendelkezés csak magára a nőre vonatkozik. Az abortuszt végző orvos tehát ugyanúgy csak püspöki feloldozással térhet vissza az automatikusan beálló kiközösítésből.

Ámbár nem hiszem, hogy sok olyan abortusz végző orvos lenne, aki vissza szeretne térni az Egyházba.

2016. nov. 22. 10:05
 12/24 anonim ***** válasza:
38%

azt hogy semmi köze egy általam nem gyakorolt vallási csoportosnak a testemhez

tudom visszasírják az egyházak a sötét középkort amikor azt tettek a "jószágaikkal" amit akartak

régen vége a diktatúrájuknak csak még nehezen engedik el a kedves papok, volt pár száz évük megszokni a hatalmat

2016. nov. 22. 10:52
 13/24 Alex Fly ***** válasza:
59%
Mit gondolnék? Ha valaki megbánja a bűneit, Isten megbocsát. Még akkor is, ha katolikus az illető. És az egyháznak nincs joga ezt felülbírálni.
2016. nov. 22. 18:15
 14/24 anonim ***** válasza:
65%

"azt hogy semmi köze egy általam nem gyakorolt vallási csoportosnak a testemhez "

A saját tested akkor tépetheted darabokra, amikor jól esik, de a másét nincs jogod. Márpedig a nőben fejlődő embernek, akik pontosan olyanok, mint amilyen te is voltál, külön dns-e, ujjlenyomata, vérkeringése, szíve, mája, agya, stb van. Nem a tiéd. Az övé. Másé.

2016. nov. 22. 19:09
 15/24 anonim ***** válasza:

"azt hogy semmi köze egy általam nem gyakorolt vallási csoportosnak a testemhez."

Természetesen. Viszont az abortusz nemcsak a te testedet érinti...

2016. nov. 22. 20:53
 16/24 anonim ***** válasza:
41%

12 es vagyok

hú de felháborodtatok!!! csak tudnám mire fel?

az én testemben fejlődő ismétlem FEJLŐDŐ emberre aligha hasonlító massza elvetetése igenis az én döntésem mivel az én testem

annak a pacának nincs se személyisége, se hangja, se tudata se semmije azon a pár gramm osztódó szöveten kívül

ha influenzás vagy majd megmondom neked hogy nem gyógyulhatsz meg mert azzal az istened teremtményeit pusztítod el, egy embriónak pont annyi tudata van mint egy vírusnak SEMMI

tehát akkor ezek szerint egy ki nem fejlődött emberre kicsit sem hasonlító szövetmasszának szerintetek több joga van mint egy kifejlődött emberi lénynek akinek tudata van és szenved ettől a masszától?

gratulálok sprinteljünk vissza a középkorba

nem kívánom a kedves felháborodóknak sem de ha majd tegyük fel megerőszakolnak és terhes leszel, remélem kiköpött apja lesz a masszád mert hagyod tovább növekedni és minden pillanatban az jut majd eszetekbe hogy letepertek és hiába sikítottál senki nem segített

2016. nov. 23. 02:37
 17/24 anonim ***** válasza:
Ideje lenne,ha a FOGAMZÁSGÁTLÁSSAL kezdené a témát, mert így csak eső után köpönyeg.
2016. nov. 23. 07:35
 18/24 anonim ***** válasza:

16: Ne haragudj, de:

Egyrészt, miért szevedsz attól, hogy benned egy másik ember fejlődik?

Másrészt, miért feltételezed azt, hogy az illetőnek semmilyen öröme nem lesz az életben?

2016. nov. 23. 12:13
 19/24 anonim ***** válasza:
78%
18: nem 16 vagyok, de a gyerek fejlődése jelentős mellékhatásokkal kényelmetlenségekkel, mi több nem egyszer szenvedéssel jár - a szülés pedig EGYÉRTELMŰEN szenvedéssel jár. Csak EZT soha nem szokták reklámozni a széplelkű gyerekvédők... mindig az abortusz hűűű de nagyon káros voltáról papolnak, holott a szövődmények aránya nagyságrendekkel nagyobb agy kihordott és megszült terhesség esetén.
2016. nov. 23. 13:51
 20/24 Alex Fly ***** válasza:

@19: gondolom amikor te születtél, az is "szenvedéssel" járt. És a Földön élő több milliárd emberre is igaz ez. Mégis megszülettek...

Szóval ez nem indok arra, miért is lenne teljesen normális dolog emiatt már a megszületése előtt meggyilkolni valakit. Ha ennyire nem kell az a gyerek, akkor nem kell "előállítani"...

2016. nov. 23. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!