Mit gondolsz arról, hogy a katolikus egyház megbocsátja az abortuszt?
Igen a rendelkezés csak magára a nőre vonatkozik. Az abortuszt végző orvos tehát ugyanúgy csak püspöki feloldozással térhet vissza az automatikusan beálló kiközösítésből.
Ámbár nem hiszem, hogy sok olyan abortusz végző orvos lenne, aki vissza szeretne térni az Egyházba.
azt hogy semmi köze egy általam nem gyakorolt vallási csoportosnak a testemhez
tudom visszasírják az egyházak a sötét középkort amikor azt tettek a "jószágaikkal" amit akartak
régen vége a diktatúrájuknak csak még nehezen engedik el a kedves papok, volt pár száz évük megszokni a hatalmat
"azt hogy semmi köze egy általam nem gyakorolt vallási csoportosnak a testemhez "
A saját tested akkor tépetheted darabokra, amikor jól esik, de a másét nincs jogod. Márpedig a nőben fejlődő embernek, akik pontosan olyanok, mint amilyen te is voltál, külön dns-e, ujjlenyomata, vérkeringése, szíve, mája, agya, stb van. Nem a tiéd. Az övé. Másé.
"azt hogy semmi köze egy általam nem gyakorolt vallási csoportosnak a testemhez."
Természetesen. Viszont az abortusz nemcsak a te testedet érinti...
12 es vagyok
hú de felháborodtatok!!! csak tudnám mire fel?
az én testemben fejlődő ismétlem FEJLŐDŐ emberre aligha hasonlító massza elvetetése igenis az én döntésem mivel az én testem
annak a pacának nincs se személyisége, se hangja, se tudata se semmije azon a pár gramm osztódó szöveten kívül
ha influenzás vagy majd megmondom neked hogy nem gyógyulhatsz meg mert azzal az istened teremtményeit pusztítod el, egy embriónak pont annyi tudata van mint egy vírusnak SEMMI
tehát akkor ezek szerint egy ki nem fejlődött emberre kicsit sem hasonlító szövetmasszának szerintetek több joga van mint egy kifejlődött emberi lénynek akinek tudata van és szenved ettől a masszától?
gratulálok sprinteljünk vissza a középkorba
nem kívánom a kedves felháborodóknak sem de ha majd tegyük fel megerőszakolnak és terhes leszel, remélem kiköpött apja lesz a masszád mert hagyod tovább növekedni és minden pillanatban az jut majd eszetekbe hogy letepertek és hiába sikítottál senki nem segített
16: Ne haragudj, de:
Egyrészt, miért szevedsz attól, hogy benned egy másik ember fejlődik?
Másrészt, miért feltételezed azt, hogy az illetőnek semmilyen öröme nem lesz az életben?
@19: gondolom amikor te születtél, az is "szenvedéssel" járt. És a Földön élő több milliárd emberre is igaz ez. Mégis megszülettek...
Szóval ez nem indok arra, miért is lenne teljesen normális dolog emiatt már a megszületése előtt meggyilkolni valakit. Ha ennyire nem kell az a gyerek, akkor nem kell "előállítani"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!