Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi alapján döntitek el, hogy...

Mi alapján döntitek el, hogy szerintetek melyik az igazi vallás?

Figyelt kérdés

2016. nov. 18. 13:44
1 2 3
 21/28 imakommandós ***** válasza:

nem. nincs semmilyen teljesitménykényszer, azt csak az őrtorony helyezi rátok.

nem kell pedálozni, hanem félretenni minden őrtorony tanitást és a megkörnyékező hazugságokat, és hinni Jézusban. :)

2016. nov. 20. 09:09
 22/28 A kérdező kommentje:

Kedves #20! How Arrow!

Ha Jézusról beszélünk,mert elvben arról beszélünk.Akkor elmagyaráznád nekem,hogy hogyan is van az út=bizonyságtétel,igazság=törvény, élet =a Szentlélektöl ihletett biblia,bővebben ? Megköszönném ! :)

Egyébként,Te hiszel az örök életben? Szerinted mikor nyeri el valaki,vagy mit jelent számodra az örök élet?

2016. nov. 20. 09:16
 23/28 Laszti64 ***** válasza:
Ha szeretnénk erre választ kapni akkor tudnunk kell hogy mi a vallás végső célja és aki (vagy akik)ezt megválaszolja (vagy az ő vezetője)rendelkezik-e ezzel az eredménnyel.Ez alapján azonosítható hogy az hiteles vagy sem.Egyébként különbség van vallásosság és lelki élet vagy önmegvalósítás között.
2016. nov. 20. 12:39
 24/28 How Arrow ***** válasza:

"Ha Jézusról beszélünk,mert elvben arról beszélünk.Akkor elmagyaráznád nekem,hogy hogyan is van az út=bizonyságtétel,igazság=t

örvény, élet =a Szentlélektöl ihletett biblia,bővebben ? Megköszönném ! :)

Egyébként,Te hiszel az örök életben? Szerinted mikor nyeri el valaki,vagy mit jelent számodra az örök élet?"

ÚT

Kedves kérdező igen, Jézusrol beszélünk.

Jézus cselekedetei,szavai mind bizonyságtétel Istenröl!(a tökéletes igazságrol)

Ézs 55:4 Íme, bizonyságul adtam őt a népeknek, fejedelmül és parancsolóul népeknek.

János evangéliuma 5. Rész

IGAZSÁG

Zsolt 119:142 A te igazságod igazság örökké, és a te törvényed igaz.

Az egész rész evvel foglalkotik

Zsid 10:16 Ez az a szövetség, melyet kötök velük ama napok után, mondja az Úr: Adom az én törvényemet az ő szíveikbe, és az ő elméjükbe írom be azokat,

Jak 2:12 Úgy szóljatok és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye fog megítélni.

A bűn= hamisság,hazugság, a törvény áthágása

ÉLET

Kedves kérdező Jézust honnan ismerhetjük meg igazábol hallásbol vagy odaadó szívvel való bibliatanulmányozásbol?

A bűnös ember igazán be tudja mutatni Jézust?

1Ján 3:1 Lássátok milyen nagy szeretetet adott nekünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk! A világ azért nem ismer minket, mert nem ismerte meg Őt.

Ján 5:39 Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam;

Hiszek az örök életben amit Jézus ad azon a napon!

1Thess 4:16 Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először akik meghaltak volt a Krisztusban;

1Thess 4:17 Azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképpen mindenkor az Úrral leszünk.

1Thess 4:18 Annak okáért vigasztaljátok egymást e beszédekkel.

És ekkor fogja elnyerni minden ember aki átadta neki a szívét.

De az hogy valaki akkor(azon a napon) elnyerje, ítéletet hoz Isten hogy megérdemli vagy sem!

Számomra az örök élet JÉZUS az egyedüli ÖRÖKKÉVALÓ Fia!

2016. nov. 20. 14:43
 25/28 1112 ***** válasza:
60%
Egyszerű. Nem ragaszkodom semmihez, amit mások leírtak, hanem azt követem, ami belülről jön. És mindig, ha hallok valami újfajta információt, akkor megfontolom, mérlegelem, és ha belülről igaznak érzem, egyet tudok vele érteni, és azt mondom, belefér a világképembe, akkor helyet kap benne. Nem kell ilyen előre megszabott és legyártott sablonokhoz igazodni. Egyébként simán lehet olyan is, hogy ami neked belülről jön, az pont megegyezik valamelyik Szent Könyvnek a szövegéből, szóval nem is kell görcsösen ellenállni az ilyen régen leírt formáknak, hanem azt engeded be mindenből a világképedbe, világnézetedbe, amit te érzel igaznak. Elmélkedni lehet rajta nyugodtan, nem kell mások sémáihoz igazodni, filozofálni kell rajta, át kell rágni magad rajta, átengedni, és amit igaznak érzel, azzal automatikusan tudsz azonosulni, és nem kell, hogy magadra erőszakold. Vannak neked saját gondolataid, saját érzéseid, eldöntheted, hogy mivel tudsz egyetérteni az információkból, és mivel nem. A vallás szerintem nem ilyen sémarendszerhez való igazodás, hanem elvileg alapjáraton a te hitednek kéne lennie, hogy te mit tudsz elfogadni igaznak, mi az, amit te igaznak vélsz, hogy az úgy volt, és úgy van. Ehhez persze meghallgathatod simán mások véleményét, és akkor így leszűrsz ezekből is dolgokat, és így fokozatosan kialakul a saját világképed, hogy te miket gondolsz a Világról, te hogyan látod bármivel kapcsolatban a helyzeted. Simán bármiről vonhatsz le következtetést, és az adott dolgot is amiről következtetsz, ennek eredménye képpen beillesztheted a világképedbe, vagy akár az ellenkezőjét is. Ezt neked kell önmagadnak mérlegelned.
2016. nov. 20. 21:04
 26/28 1112 ***** válasza:
60%
*És nem kell elfogadni mások hitét, hogyha megerőltető neked valamivel azonosulni, akkor az nem a saját hited. Elmélkedj róla, és keresd meg a saját igazad. Amit te annak vélsz. Ha kívülről mondják meg, hogy miben higgyél, szerintem az már nem lesz teljesen a tiéd, mert végig se gondoltad, át se engedted magadon az adott információt. A vallásnak az a lényege, hogy engedd át a gondolatokat, és döntsd el te magad, hogy tudsz-e velük azonosulni. Ha nem , akkor menjél tovább , és keresd meg az igazat, a magad igazát, amit te a saját mostani tudásod alapján annak látsz. Utána, ha már elavul egy adott dolog, felül is bírálhatod a saját régi nézeteidet, mert hogy mondjuk rájöttél, hogy az nem is úgy van, mint eddig hitted.
2016. nov. 20. 21:08
 27/28 A kérdező kommentje:

#24! Kedves How Arrow!

Köszönöm szépen a válaszod! :)

Hogy lehet az,hogy én mindent másképpen látok mint Te?

Azzal kapcsolatban,hogy :JN 14 6. Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

"Kedves kérdező Jézust honnan ismerhetjük meg igazábol hallásbol vagy odaadó szívvel való bibliatanulmányozásbol?

A bűnös ember igazán be tudja mutatni Jézust? "

Jézust úgy ismered meg igazából,ha "odaadó szívvel" szeretettel imádkozunk hozzá először is,hogy vezessen minket.Majd miután imádkoztál hozzá, a lélek is segíteni fog rávezetni a helyes útra,és a Biblia is egy támasz.

Amíg nem adod át magad neki,hanem csak a saját emberi értelmedre támaszkodsz,addig .....

Bűnös ember nem tudja bemutatni Jézust.A bűnös,nem Jézus útján jár! Ejj de érdekes Jézus útja. :)

2016. nov. 21. 09:20
 28/28 anonim ***** válasza:
Igaz vallás nincs igaz egyház van! De az egyház megalakulása óta rengeteg úgymond vallás alakult ki.Idvözítő felekezet sincs ( itt már nagyon nagy bajban vannak a jehovisták,egydűl személy azaz Jézus K üdvözít aki meg Isten is nem angyal,tehát ezek is üdvösségi kérdések a Jehovistáknak megszívlelendő lenne)Viszont megtalalni az igaz egyház tagjává válni kegyelem,azaz Istentől származó dolog...Jézus ezt úgy fogalmazta meg hogy senki sem jöhet Énhozzám hanemha az Atya vonja azt!! Tehát az igaz egyházba bekerűlni kegyelem azaz mázli Istentől van megadva,,a magárahagyott ember önerőből képtelen megtérni,végig fog menni a saját útján,ha élete egy szakaszában Isten megállítja és tesz egy 180fokos fordulatot az magától Istentől lesz,úgy hogy cselekedeteit tekintve semmivel nem volt jobb mint bki de vmiert Isten kiválasztotta!!
2023. júl. 16. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.