Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztényeknek miért van...

A keresztényeknek miért van ekkora problémájuk a Lavey-i sátánizmussal?

Figyelt kérdés
Én is követem a Lavey-i sátánizmust, és nem értem, higy mi a keresztények problémája. Ez az egyik legliberálisabb, legelfogadôbb vallás a világon. Igen,nem szereti a kereszténységet (én sem), de nem ítéli el annak követöit. Egyébként meg nem gyalázunk sírokat és templomokat sem.

2016. nov. 15. 17:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nekem nincs nagyom bajom vele, mint egy ateistával. Nem értek egyet velük és ennyi. A Lavey-i sátánizmus egyébként kiváló bizonyíték arra, hogy egy ateista is lehet vallásos, ez ugyanis egyértelműen egy ateista vallás.
2016. nov. 16. 14:24
 12/20 anonim ***** válasza:
* nagyobb
2016. nov. 16. 14:25
 13/20 A kérdező kommentje:

Igen, tényleg ateista vallás.

Ahogy már írtam, mi nem hiszünk a Sátánban, csak metaforaként használjuk, ebböl következik, hogy a Biblia történéseit, tanításait sem fogadjuk el.

És az életünk irányítása azt jelenti, hogy ha hibázunk, akkor nem Isten nem volt kegyes hozzánk, hanem mi hibáztunk, ha valami sikerül, azt nem Isten segítségének, hanem a saját eröfeszítéseinknek köszönhetjük. És ezt a mi áramoltatjuk a vért, és hasonlókat rossz példának tartom, ugyania mindössze annyiról beszéltem, hogy a végsö döntés mindig a mienk, senki nem dönthet helyettünk és hasonlók.

2016. nov. 16. 21:36
 14/20 anonim ***** válasza:
De amúgy végülis mi értelme volt ezt sátánizmusnak elnevezni? Polgárpukkasztás. Nem kell itt a duma hogy "metafora". Ezzel az erővel hihetnétek a húsvéti nyusziban is. De csak mit "metafora".
2016. nov. 16. 22:19
 15/20 anonim ***** válasza:

A Lavey-i sátánista vallásként 1966-ban vált hivatalossá USA-ban.Megalapítója Anton Szandor Lavey és lényege,hogy az egyén saját magát tekinti önmaga istenének.Mivel ez a vallás nem isteni kinyilatkoztatás alapján keletkezett,hanem ember alapította,ezért a kereszténység nem fogadja el.Hogy miért nem fogadja el?Elsősorban azért,mert tagadja Isten létezését,hogy Isten teremtette a világot,így Jézust sem fogadja el Urának,Megváltójának.Én nem gondolom,hogy ez a vallás jobban elfogadottabb lenne mint a kereszténység,mivel

az első bibliai fejezeteket már 3500 éve leírták.A másik problémát pedig én abban látom,hogy nem ad üdvösséget a követőinek,mert az üdvösséget csak úgy lehet megszerezni,hogy Jézust elfogadod Uradnak,Megváltódnak.

János evangélium 3/16 Mert úgy szerette Isten a világot,hogy az Ő egyszülött Fiát adta,hogy valaki hiszen Őbenne el ne vesszen,hanem örök élete legyen.

Nincs más út.Követhetünk bármilyen vallást,bárki elméleteit követhetjük,de nem biztos,hogy a hasznunkra lesz,ha Istent az életünkbe elutasítjuk.

2016. nov. 17. 00:06
 16/20 anonim ***** válasza:

Én pl. szekuláris humanisztikus zsidóként pont nem érdekelnek.

Amit viszont rohadtul utálok bennük az az antiszemitizmusuk (annak ellenére ,hogy elvileg Lavey-nek voltak zsidó ősei).

Egyébként nem hiszek Sátán létezésébe ,se démonokéba,se Pokolba,se Mennyországba és abba se ,hogy ma lennének angyalok.

Inkább viccesnek tartom. :DD

2016. nov. 18. 18:56
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

*engem

De igazából a keresztényekkel (bár keresztény családba születtem és egy ideig én is az voltam) is így vagyok. Szóval egyszerűen a hitüket nem tudom komolyan venni ,mivel nem hiszek benne.

2016. nov. 18. 18:59
 18/20 anonim ***** válasza:

Ui.:

"Amit viszont rohadtul utálok bennük az az antiszemitizmusuk (annak ellenére ,hogy elvileg Lavey-nek voltak zsidó ősei). "

Ezt úgy értettem ,hogy rohadtul nem a "legelfogadóbb" vallás.

De ,ha tévedek ,javíts ki.

2016. nov. 18. 19:01
 19/20 anonim válasza:
Késô válasz, de nem baj. Szerintem a keresztényeket az zavarja hogy nem hiszünk az istenükben és/vagy a sztereotipikus sátánizmust ismerik.Egyik elôzô válaszolónak üzenem, hogy mikor irányítod az életed akkor nem arra kell gondolni hogy fizikai értelemben életben tartod magadat hanem te döntöd el hogy hogy fogsz élni:Milyen körülmények között, stb, stb...
2018. júl. 12. 20:23
 20/20 anonim válasza:
Elôzô vagyok, hozzáteszem hogy ebbôl is látszik hogy milyen sötét néhány ember :D
2018. júl. 12. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!