Egyházi keresztény vagy eredeti keresztény, Mi az igazság szerintetek?
21 éves keresztény fiatalember vagyok!19 éves korom körül kezdtem el olvasni a kanonizált bibliát, hiszek Jézus Krisztusban, de most úgy gondolom hogy a Judaizmus és a Kereszténységnek semmi köze nincsen egymáshoz.
Engem most nagyon érdekel a Gnoszticizmus, gnosztikus iratok, és többek vallástörténészek is állítják , hogy az eredeti kereszténység köszönőviszonyban sem volt a mostani egyházi kereszténységgel.
Én most így gondolom a dolgokat:
A történet röviden az hogy az egyházatyák a zsinatokon főleg a 451 es zsinaton átírták, meghamisították az eredeti kereszténységet, HANGSÚLYOZOM EKKOR KERÜLT BELE A KERESZTÉNYSÉGBE AZ ÓSZÖVETSÉG,Létrehozták a kanonizált Bibliát, amit olvasunk most!
451 es Khalkédóni zsinat, ahol az egyházatyák összeültek
- A kereszténységbe ekkor kerül bele az Ószövetség
- Rengetek szent iratot Apokrifnak nyilvánítanak
- A szent iratokat kanonizálják ,ők döntötték el hogy mi kerüljön bele a Bibliába és mi ne kerüljön bele.
- A khalkédoni zsinat mondta ki azt hogy ISTEN a világon kívül van és messze messze trónol valahol a mennyországban, az ember csak teremtmény és bűnös szolga,és halandó, bekerül az a fogalom hogy FÉLD AZ ISTENT.
- Kimondják hogy az ember eredendően bűnös, ezt arra alapozzák,hogy Éva evett a tiltott fáról, az eredeti kereszténység szerint, JÉZUS elmondása szerint(Tractaus Tri
Kérdező: "Egyházi keresztény vagy eredeti keresztény, Mi az igazság szerintetek?"
A mai katolikus egyháznak, szinte már semmi köze az eredeti, kezdeti, első századi kereszténységhez!
A másik dolog pedig az, hogy teljesen mást jelent vallásosnak lenni és megint mást jelent igazhitű, meggyőződéses hívő kereszténynek lenni.
Az egyik a vallásos előírásoknak engedelmeskedik, a másik pedig az Élő Istennek. Az egyiknél nincs személyes kapcsolat az élő Istennel, míg a másiknál van. Üdvösség kérdésében az egyik a vallás előírásainak megtartásában, míg a másik, személyesen Jézus Krisztusban látja és tudja azt.
Nagyon nagy különbségekről van itt szó.
Szia!
Tökéletesen felesleges ilyen fórumokon neuro offline üzemmódban működő rögeszmés emberektől kérdezgetned.
Jézus Krisztust ószövetségi hittételekre hivatkozva végeztették ki a zsidók, de nekik ez azt jelenti, hogy ami tökéletesen más, mint Jézus tanítása, az az előképe(?) Krisztusnak.
Ha Te úgy látsz, ahogy látsz, legyen a magánügyed! Őket meg hagyd úgy látni, ahogy látnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!