Miért ennyire vallásosak a kommunisták?
"Te hallgass! Te túl fiatal vagy, ezért nem értesz semmit!" Ezt a választ szoktam kapni. Ami igaz, hogy csak húsz éves vagyok, valóban nem éltem a rendszervál(tozta)tás elött.
Idősebb rokonaim (olyan 60-70 év körüliek) visszasírják a kommunizmust, rendszeresen összegyűlnek, hogy megvitassák a soha meg nem valósuló terveiket. (Én úgy tudtam, szocializmus volt, de persze a fiatalságom miatt tévedhetek) Részemről ennyi. Nem foglalkozom a politikával, maradjon ez az idősek hobbija. Feltünt azonban, hogy csak a kommunista beállítottságú rokonaim feltünősködnek a hitükkel. Azon rokonaim, akik katolikusak, csendben hívők. Ők minden vasárnap eljárnak a templomba és otthon is naponta imádkoznak. Ezt nem titkolják, de nem is villognak vele. Velük ellentétben a kom. rokonaim nem jàrnak templomba, egy imádságot sem tudnak szó szerint, azonban naponta vagy százszor kiabálják Isten nevét hol örömükben, hol bánatukban. Színarany kereszt nyakláncot hordanak, kirándulni régi templomromokhoz járnak, időnként órákat autóznak hogy ihassanak olyan kutakból ahol megjelent Mária (pl: Hercegszántón), és fákat ölelgetnek, ahol meg Jézus jelent meg. Köszönéseik, jókívánságaik, átkaik, mindennapi szófordulataik telítve vannak az Isten nevével. Megköszönném, ha valaki magyarázatot adna az efféle viselkedésre, mert ők nem hajlandóak semmifajta választ adni.
Amúgy nem tudom, hogy a 65%-os válaszolónak mi a baja ezzel, de Alex Fly-nak igaza van lényegében. A kommunizmus a korai keresztény közösségekben megvalósult, mindenféle materializmustól, dialektikától, proletárdiktatúrától függetlenül. Marx csak javított egy kicsit a kommunizmuson azzal, hogy kigyomlálta belőle a fölösleges idealista elemeket. Mert ugye a keresztények Isten miatt voltak ilyen jók, Marx meg valóban igazságot akart a proletároknak.
Persze nem Oroszországban kellett volna kísérletet tenni a megvalósításra, hanem valamelyik fejlett nyugati államban, és akkor több eredménye lehetett volna.
Ákos13!
Csakhogy Lenin kiválasztott nemzete,az askenázikon akarta az agyrémet kipróbálni.(Azért,mert a bűn természetes következménye a félelem,ebből az agresszió,a kegyetlenség,és az életellenesség.)
A krisztusi kommunizmus eszméje olyan istentelenséggel,mint az olaj,és víznélküli robbanómotor.Jól néz ki,míg nem működik,de hamar besűl.(Az olaj Isten Lelkét,s a víz,a szereteten alapuló isteni igazságosságot jelképezi.)
Javítás:
Ákos13!
Csakhogy Lenin kiválasztott nemzete,az askenázikon akarta az agyrémet kipróbálni.(Azért agyrém Isten nélkül,mert a bűn természetes következménye a félelem,ebből az agresszió,a kegyetlenség,és az életellenesség.)
A krisztusi kommunizmus eszméje olyan istentelenséggel,mint az olaj,és víznélküli robbanómotor.Jól néz ki,míg nem működik,de hamar besűl,ha beindul.(Az olaj Isten Lelkét,s a víz,a szereteten alapuló isteni igazságosságot jelképezi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!