Miért ennyire vallásosak a kommunisták?
"Te hallgass! Te túl fiatal vagy, ezért nem értesz semmit!" Ezt a választ szoktam kapni. Ami igaz, hogy csak húsz éves vagyok, valóban nem éltem a rendszervál(tozta)tás elött.
Idősebb rokonaim (olyan 60-70 év körüliek) visszasírják a kommunizmust, rendszeresen összegyűlnek, hogy megvitassák a soha meg nem valósuló terveiket. (Én úgy tudtam, szocializmus volt, de persze a fiatalságom miatt tévedhetek) Részemről ennyi. Nem foglalkozom a politikával, maradjon ez az idősek hobbija. Feltünt azonban, hogy csak a kommunista beállítottságú rokonaim feltünősködnek a hitükkel. Azon rokonaim, akik katolikusak, csendben hívők. Ők minden vasárnap eljárnak a templomba és otthon is naponta imádkoznak. Ezt nem titkolják, de nem is villognak vele. Velük ellentétben a kom. rokonaim nem jàrnak templomba, egy imádságot sem tudnak szó szerint, azonban naponta vagy százszor kiabálják Isten nevét hol örömükben, hol bánatukban. Színarany kereszt nyakláncot hordanak, kirándulni régi templomromokhoz járnak, időnként órákat autóznak hogy ihassanak olyan kutakból ahol megjelent Mária (pl: Hercegszántón), és fákat ölelgetnek, ahol meg Jézus jelent meg. Köszönéseik, jókívánságaik, átkaik, mindennapi szófordulataik telítve vannak az Isten nevével. Megköszönném, ha valaki magyarázatot adna az efféle viselkedésre, mert ők nem hajlandóak semmifajta választ adni.
"...hogy képben legyél arról is, hogy az apostolok mit tanítottak."
Szinte biztos hogy nem szerepel az apostoli tanítások közt például az hogy a papoknak molesztálnia kell kisfiúkat. A gyakorlatban mégis megtörténik. Ahogy az sem szerepelt az apostoli tanításokban hogy hozz létre inkvizíciót.
Ahogy Marx vagy Lenin tanításai közt sem szerepelhetett az hogy hozz létre gulágokat és Terror Házát, majd akinek kell a vagyona azt verd agyon és szerezd meg neki. A gyakorlatban mégis megvalósult. Akkor most mi is a különbség a vallások és a kommunizmus közt? Azon kívül hogy egyik inkvizíciót hozott létre a másik gulágokat? Talán a gyilkosságok módszere nem mindegy? Talán egy szadista inkvizítor kínzókamrája szimpatikusabb a pór népnek mint az ávós gumibotja? Van valami különbség a kettő között? Nem véletlen az hogy amikor tiltott lett a vörös csillag mint önkényuralmi jelkép, az egykori elvtársak nyakában és visszapillantó tükrein egyből megjelent helyette a kereszt.
9eljesen vallásként működnek.
Nem értek egyet 9, mert az hogy lenyúlták a szimbólumokat - az ötágú csillag Pitagoreusok szimbóluma, a marx-engels-lenin az összes párirodában a Szentháromság:D, stb.stb., az nem jelenti azt,hogy vallás, csupáncsak azt,hogy az embereknek szükségük van a jelekre, jelrendszerekre, és a tradicionális jelrendszert a kommcsik azért nem tudtak készíteni (nem is olyan egyszerű az).
A vallás az aktuális tudatállapot felettihez, magasabb entitásokhoz kötődik, a hit révén, amely elővételezett bizonyosság, és végső fokon az összes komoly, vagyis a világvallások az Abszulútomhoz tart.
Az istentelen diktátorok istenekként viselkedtek.
Feltétel nélküli vak engedelmességet,és dicsőítést követeltek meg.Semmilyen kritikát nem viseltek el,tökéletességük teljes tudatában.
Nem azt állítottam,hogy vallásokként hirdették magukat,hanem azokként működtek,és működnek.
sajnos nem, Alex Fly.. egy elhanyagolható különbség - legalábbis a materialisták/ateisták szemszögéből:
Isten
A mennyei Atya... Akihez Krisztus imádkozik, akihez az emberek eljutni akarnak, aki az Eget és a Földet összeköti, aki a Teremtő Atyaúristen -
a materialistáknak nemecsek ernő, közlegény.
egy természetfilozófiai irányzat? Hegel terrmsézetfilózófiája gyönyörű - és jöttek ők, lefejzék, elűzték belőle Istent.
és berendeztek vele egy társadalmat
a kommunizmus a marxizmus-leninizmuson alapul(na), arra történt kísérlet, "tudati átnevelésssel", 100millió halálos áldozattal, rettenetes istenellességgel. vallásellenességgel
és mi benne maradtunk a lombikban
*Hegel természetfilozófiája gyönyörű
- de késő van, jó éjszakát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!