Vallásosak/nem-vallásosak (ateisták is)! Ti milyen zene műfajokat hallgatok? Mi a kedvencetek?
Szimplán kíváncsiságból teszem fel a kérdésemet ,mert érdekel. :D
Vallásos zsidó srác vagyok és a humanisztikus irányzathoz tartozok.
Én szinte csak is hip-hopot hallgatok. Azon belül a kedvenc alműfajaim a gangsta,hardcore,G-funk,freestyle,underground,drill és a trap. Kedvenc rappereim pedig Dr.Dre,Snoop Dogg,Ice Cube,2Pac és Eazy-e. Van ,hogy ritkán hallgatok mizrahit (Arab/muszlim országokból származó zsidók zenéje),klezmert,shashmaqam-at (bukhári zsidók zeneműfaja),jazzet és bluest is hallgatok. De van ,hogy nagyon ritkán reagget is és 2 szökő évente 1x R&B-t. ;) Kedvenc előadom más műfajokból pedig Sting és Robbie Williams. :D
Nektek? ;)
Kérlek a vallásotokat,irányzatotokat és a nemeteket is írjátok. ;)
Megy a zöld mindenkinek. :)
#1: Mindenkinek más az ízlése. ;) Amúgy értem ,én is szoktam népzenéket néha (mint írtam).
#2: :,DDD
18/F/ateista/
Klasszikus zene : Mozart , Chopin , Liszt , Csajkovszkij , stb.
Könnyűzene :
magyarok : Dés L , Presser G. , Somló T. , Charlie stb.
Külföldiek : Beatlise , Nirvana , Aerosmith , Guns N’ Roses , stb.
Sokfélét szoktam:
-rock: főleg a régebbiek
-metal: főleg a skandinávok
-klasszikus: romantika és barokk
-magyar népzene, folk metal
-jazz, swing
26/N, római katolikus keresztény
Muszlim vagyok, a depis, energikus, alterosabb zenéket kedvelem hangulatban. Műfajilag a rockosabb zenéket szeretem, de simán belefér bármi a komolyzenétől az übergagyi popon át a népzenéig.
Régen kedvenceim voltak Tori Amos, Beatles, Junkies, Nine Inch Nails, Oasis, Regina Spektor
Ortodox de inkább vallásfüggetlennek nevezném magam.
48 old years :D
Mostanában inkább hajlok a keresztény zene iránt.
Az olyanok ming pl Alan Jackson
Amazing Gace,Worship,True life stb.
De egyébként kedvenceim közé tartoznak a Beatles a The Animals,Máté Péter,Zorán, Lokomotív,Edda stb.és az újabbak közűl talán az Avicii ami megfogott és stb.
A klasszkusok közűl;
Haydn,Mozart, Bartók vagy Strausz.
És persze a magyar népzene,nem az a "népzene" amit ma pl kis grófó ad elő hanem az eredeti hangszeres magyar népzene.
Hát nagyjából kb ennyi lenne. :)
Rock, metál, klasszikus, illetve ezek keverékei, és néha popzene.
27/N evangélikus
Nem gondolom, hogy a vallásnak (szélsőséges eseteket leszámítva) sok köze lenne a zenehallgatás műfajához. Sokkal több köze van a neveltetésnek, műveltségnek, ismereteknek.
Magam részéről csak jó és rossz zenét ismerek, akár komolyzene, akár népzene, akár könnyűzene, akár rock, hard, vagy világzene. A te kedvenceidben is van jó és rossz.
Zsido, vallasos/orthodox/chasid/chabad
17/f
En szeretem
Matisyahut
Tuvia Bulton-rock and roll
Ta shma - rap
Es sok mas zsido enekest
Mint Avraham Fried, MBD, Shwekey....
Akiket nem hiszem hogy nagyon szeretnem
De szeretem a 'fight song', 'invisible-hunter hayes' es 'brave' et is
Én osztom a nézetet a fentebb említett kétfajta zenéről: jó és rossz, bár mindegyiknek vannak fokozatai. Nagyon szeretem a romantikus zenét Chopint, Talberget, Schumant, Lisztnek nagyon szeretem bizonyos darabjait, de neki több olyan van, amit nem tudtam megszeretni, pedig megpróbáltam. Nagyon szeretem a barokk zenét, elsősorban Bach, Handel, Vivaldi, a bécsiek közül elsősorban Beethovent. Ezen kívül szeretem a ragtime-ot, a bluest, a boogie-woogiet, a jazz korábbi változatait: Duke Ellington, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald. Bironyos nemzetek népzenéit is szeretem, például a klezmert, az orosz, az ír, a skót zenéket, de a cajun sem áll messze a zenei világomtól, bár azt még leginkább a youtube-on láttam és hallottam. Kedvenceim a filmzenék. sokról az a véleményem, hogy sokkal jobbak, mint maguk a filmek, amikhez írták őket.
Valamikor nagyon szerettem a rockzenét, a discot nem igazán, bár vannak kivételek. Ma már nem igazán hallgatok ilyen zenéket, mert a szövegeikkel nem tudok azonosulni, elsősorban egyébként is az instrumentális zenét szeretem. De a rock műfajt azért továbbra is szeretem, csak jobban megválogatom, mint régen.
A mai zenéket kevéssé ismerem, de amit hallok a rádióban, azok közül kevés üti meg a mértéket. Nagyon sok a négy akkordos zene, és az is, ami nem is nevezhető a klasszikus értelemben vett zenének, ugyanis a gépi ritmus mellett zenei effektekből áll jobbára. Persze, ha valakinek tetszik, áldásom rá, én azonban az igényes zenét szeretem.
Nem értek egyet teljesen azzal, hogy ez a neveltetéstől függ. Én zeneileg nem igazán voltam nevelve. Egyetlen komolyzenei lemez volt, amit rengetegszer hallgattam gyerekkoromban, ez pedig a Bánk Bán volt, ennek pedig egy Erkel Színházi operaelőadás volt az előzménye, de ezen kívül leginkább a rádióban elhangzott slágereket hallottam. Később a Piramis, Omega, Korál, Edda, Beatrice, Bizottság, Rolls Frakció, Bikini felé orientálódtam. Valamikor tizennyolc éves koromban fordultam a komoly zene felé belső indíttatásból, és szinte lépésről-lépésre szoktattam hozzá magamat, annyira idegen volt tőlem. Ma már sok könnyűzenei mű túlságosan egyszerű hangzásvilágú a számomra. Persze vannak nagyon jó könnyűzenei darabok is. De mint a bevezetőben említettem, nem a stílusokban látom egy adott zene minőségét, hanem önmagában. A stílus nem tesz egy zenét sem jóvá, sem rosszá. Így minden stílusban vannak jó és rossz zenék. Ennyi. Amúgy Hit Gyülis vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!