Hol szerezhető be pünkösdi-karizmatikus dogmatika könyv?
Egy másik kérdésnél került szóba, de engem is érdekel a dolog. A pünkösd-karizmatikus teológiát ismertető könyveket keresek.
Nem írott prédikációra vagyok kíváncsi (Derek Prince, Kenneth Hagin, Benny Hinn, Németh Sándor, meg még néhány szerző ilyen műveit ismerem), hanem kifejezetten tankönyv-szerű teológia vagy dogmatika könyv vagy jegyzet érdekelne, esetleg katekizmus, ha van ilyen.
Konkrét szerzőt és címeket írjatok, illetve linkeljetek, lécci. A válaszokat előre is köszönöm!
(andrás)
Pontosan tudod, hogy ilyen nincs, legalábbis nem abban az értelemben, mint mondjuk a katolikus katekizmus. A pünkösdi mozgalom ugyanis nem egy központosított egyház, vannak bizonyos alaptételei (mint pl a Szentháromság - ez volt az, amit a másik kérdésnél valaki nem akart elhinni), de rengeteg kérdésben úgymond szabadság van, az egyik prédikátornak ez a véleménye róla, a másiknak meg az.
Egyébként a baptistáknak sincs tudtommal ilyen, sőt, még a zsidó rabbik is megosztottak egy csomó kérdésben (pl lehet -e páternoszterben szállni szombaton), és ezt nem tartják alapvetően bajnak.
Az nem számít, hogy a pünkösdi tanítás nem egységes, ez legfeljebb csak azt jelenti, hogy nem egy ilyen könyv van, hanem párhuzamosan több is.
De föltehetem a kérdést egyszerűbben is:
Melyik pünkösdi-karizmatikus teológiai főiskolán, lelkészképzőn, stb. milyen könyvekből oktatnak?
Valami tankönyvek csak vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!