Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy Nő át akar térni a...

Ha egy Nő át akar térni a zsidó hitre akkor ennek mik a feltételei? Lehetőleg részletes és normális válaszokat kérnék. Köszönöm.3-szor utasitja el a rabbi ennyit tudok:D

Figyelt kérdés
zsidó vallás,áttérés

2016. nov. 1. 20:54
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Hmm, valamit elrontottam? Persze az állandó kíváncsiságom....
2016. nov. 14. 20:29
 22/23 anonim ***** válasza:

# 1/21 Időpont 11-01 21:02 linkje hasznos, azon az oldalon van több "élménybeszámoló" olyanoktól, aki betértek ( betérésnek nevezik, amikor egy nem zsidó zsidóvá lesz ).

Ha azt akarod, hogy minden közösségben elfogadjanak zsidónak, akkor ortodoxoknál kell betérni, a neológ betérést csak a neológok fogadják el. Persze, ha leendõ férjed neológ, akkor egyszerûbb.

Mindenesetre nem úgy megy, hogy bemegolod az imákat és a Tórát, aztán vizsgázol, mint mondjuk az egyetemen, hanem legalább egy éves folyamat, de inkább több. Ismerek olyat, aki - na, nem mondom meg hányévvel korábban kezdett foglalkozni a dologgal, mielõtt a betérés megtörtént volna.

Azt megkérdezik, hogy miért és általában nem számít jó pontnak, ha férjhezmenetel céljából. :)

Mindenképp el kell menned egy rabbihoz és vele megbeszélned. Szombat délelõtt bármelyik zsidnagógában találsz rabbit ( van ahol áskor is, de ez a biztos ).

Igaz, nem foglalkoztam betéréssel, mivel gyárilagosan, de tudnék róla, ha meg kellene átkozni Jézust. Nem hallottam még ilyesmirõl, szerintem kamu. # 20/21 Időpont 11-14 19:37 "idézett" "Egy floridai ügyfelet". Hát, ja. Menj el Floridába leellenõrizni. Amúgy persze van a világban rengeteg hülyeség, el tudok képzelni olyan közösséget is, ahol ez van, de tuti, hogy ritka.

2016. nov. 17. 03:42
 23/23 anonim ***** válasza:
Hajnalban eszembe jutott a kérdésed. Ha valami komoly zsidó a pasi, akkor neked is meg kell tartanod 613 parancsolatot, két konyhád lesz, egy kóser, meg egy általános, minden edényből kettő, stb. Tehát nem lesz egyszerű az életed. A komoly zsidók kőkeményen törvény alatt vannak. Be akarják tartani a törvényt, persze nem lehet. Te szabad emberként bemennél a törvény alá? Nagyon jó srácnak kell lennie, ha ez neked megéri. Majd írjál.
2016. nov. 22. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!