Ha egy Nő át akar térni a zsidó hitre akkor ennek mik a feltételei? Lehetőleg részletes és normális válaszokat kérnék. Köszönöm.3-szor utasitja el a rabbi ennyit tudok:D
# 1/21 Időpont 11-01 21:02 linkje hasznos, azon az oldalon van több "élménybeszámoló" olyanoktól, aki betértek ( betérésnek nevezik, amikor egy nem zsidó zsidóvá lesz ).
Ha azt akarod, hogy minden közösségben elfogadjanak zsidónak, akkor ortodoxoknál kell betérni, a neológ betérést csak a neológok fogadják el. Persze, ha leendõ férjed neológ, akkor egyszerûbb.
Mindenesetre nem úgy megy, hogy bemegolod az imákat és a Tórát, aztán vizsgázol, mint mondjuk az egyetemen, hanem legalább egy éves folyamat, de inkább több. Ismerek olyat, aki - na, nem mondom meg hányévvel korábban kezdett foglalkozni a dologgal, mielõtt a betérés megtörtént volna.
Azt megkérdezik, hogy miért és általában nem számít jó pontnak, ha férjhezmenetel céljából. :)
Mindenképp el kell menned egy rabbihoz és vele megbeszélned. Szombat délelõtt bármelyik zsidnagógában találsz rabbit ( van ahol áskor is, de ez a biztos ).
Igaz, nem foglalkoztam betéréssel, mivel gyárilagosan, de tudnék róla, ha meg kellene átkozni Jézust. Nem hallottam még ilyesmirõl, szerintem kamu. # 20/21 Időpont 11-14 19:37 "idézett" "Egy floridai ügyfelet". Hát, ja. Menj el Floridába leellenõrizni. Amúgy persze van a világban rengeteg hülyeség, el tudok képzelni olyan közösséget is, ahol ez van, de tuti, hogy ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!