Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy Nő át akar térni a...

Ha egy Nő át akar térni a zsidó hitre akkor ennek mik a feltételei? Lehetőleg részletes és normális válaszokat kérnék. Köszönöm.3-szor utasitja el a rabbi ennyit tudok:D

Figyelt kérdés
zsidó vallás,áttérés

2016. nov. 1. 20:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nem flame war. Egyszerűen szókimondó stílusba nyomom. ;) Én ilyen ember vagyok ,utálom a megjátszást/megtévesztést. Ennyi a titok.

Szép estét! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=C3ud0g26uJY

2016. nov. 12. 19:20
 12/23 anonim ***** válasza:
Na jó, de milyen indíttatásból, mi lesz jobb utána?
2016. nov. 13. 13:59
 13/23 anonim ***** válasza:
Nem, mert, ha ezzel valami előny jár, akkor azért jó volna tudni. Betérek havi pár milláért. Általános érdeklődés van bennem. Mi késztet erre egy embert?
2016. nov. 13. 14:51
 14/23 A kérdező kommentje:
Szerintem ezen az oldalon nincs rabbi és aki zsidónak mondja magát az is jó részt kamu dolog felületes tudással. ennyi erővel én is nevezhetném magam atomfizikusnak.
2016. nov. 13. 18:43
 15/23 anonim ***** válasza:
De hát te atomfizikus vagy. Amúgy kérdeztem valamit. Miért akar áttérni?
2016. nov. 13. 19:25
 16/23 A kérdező kommentje:
Megismerkedtem egy zsidó férfival és lehet hogy kiköltözünk Izráelbe..
2016. nov. 13. 19:32
 17/23 anonim ***** válasza:

Az oldalon kevés zsidó van. (nagy többségük is asszimilálodott ateista/keresztény ,vagy hagyományőrző nem vallásos ,vagy csak szimplán nem vallásos)

Vallásosból meg maximum ,kb. 2.

Nem régen még én is vallásos voltam ,már nem vagyok az (csak hagyományőrző).

Viszont egy rabbi sincs az oldalon.

Akinek van jobb dolga és élet kedve az egy idő után úgyis itt hagyja az oldalt. (ha zsidó ,ha nem)

Mert nincs semmi értelme (szórakozáson kívül). Már csak a százalékokból is látszik. Semmi értelme. Az oldal nagy része kötekedő tahókból áll. Ennyi. Csak kötekednek. Ezért tesznek fel ma már kevesebb kérdést az emberek ezen az oldalon ,mert nincs semmi értelme. Ha valaki meg "olyan" ,mármint "tabu" kérdést mer feltenni ,vagy hozzászólást írni egy FAQ (!) oldalon ,akkor azt törlik (velem már megesett).

Csak beszólnak és semmi értékelhető választ nem adnak (ritkán megesik ,hogy mégis).

Ez a "Karlowy" felhasználó is csak kötekedésből ír ,meg másik 40 valamennyi százalékos is.

Off:

Akkor "Karlowy" ,itt egy kivételesen off kérdés.

Neked miért nem mindegy ,hogy most ateista vagy ,vagy "keresztény"?

Engem ez nagyon érdekelne. De komolyan.

On:

Szóval kérdező én azt ajánlom ,hogy konzultáj egy rabbival (amennyiben nem elméletbeli a kérdés) és a gyakorikérdések nagyon "értelmes,ügyes judaizmus szakértőit" (akik még talmudot sem láttak becsukva SE) ,mint pl. a "Karlowy" nevű felhasználót ,pedig hadd figyelmen kívül.

Itt van pár magyarországi weblap (ezek haszid/neológ/reform irányzathoz tartoznak):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezen kívül többet nem tudok segíteni ,mert mondom nem vagyok rabbi.

Meg ezek közül semelyik irányzathoz sem tartoztam. Bár ismerem őket és egy ideig szimpatizáltam is a reform irányzattal ,illetve "élettan"-t tekintve a mai napig Bá'ál Sém Tov (haszidizmus indítója) tanaival azonosulok.

Szóval tömören ennyi.

Amit leszerettem volna írni ,de elfelejtettem szerintem úgy is leírom.

Sok sikert és szép estét!

Ui.: Helyesírásért sry.

2016. nov. 13. 19:58
 18/23 anonim ***** válasza:
Na, erre voltam kíváncsi, tehát férjhezmenetel. Nehezen jött ki belőled. Nem írtam olyat sehol, hogy miért nem marad keresztény, vagy másféle. Pusztán kíváncsiság. Idézhetnél valamit, amit kötekedésből írtam/kérdeztem.
2016. nov. 13. 20:41
 19/23 A kérdező kommentje:

Karlowy.

Szóhoz sem jutok:D

2016. nov. 13. 20:50
 20/23 anonim ***** válasza:

Egy floridai ügyfél kérdezett:

"Kérem!El ne mondja a férjemnek,mit kérdezek!Megigéri?-Meg.

-Ki az a Jézus,akit nekem meg kellett átkoznom,amikor felvettem orvos férjemnek a hitét,a zsidó vallást?(Vallástalan zsidó nőről volt szó.)Miért gyűlölik annyira a zsidók azt a Jézust?"

2016. nov. 14. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!