A hit, nem egyenlő a hiszékenységgel.
Van akik a hagyomány miatt "hisznek" de a valódi hittel nagyon kevesen rendelkeznek, és úgy is élnek.
Valamilyen istenben kb. 70%-a hisz a Föld lakosságának. Ez úgy jön ki, hogy a kb. 6 milliárd hívőből kivonjuk a kb. 900 millió buddhistát, akik nem igazán hisznek istenekben.
A keresztény Istenben a Föld lakosságának kb. 27%-a hisz. Legalábbis ha feltesszük, hogy a kb. 2 milliárd keresztényből mindenki hívő. Mert ez egyáltalán nem biztos. Ahogy előttem is írták, sokan csak a hagyomány miatt tartják még a vallásukat. Sokakat meg csak megkereszteltek gyerekkorukban, de utána nem érdekelte őket a vallás. Ugyanakkor felekezeten kívüli hívők is vannak, akik nem tagjai egy egyháznak sem, de Istenben azért hisznek. Igaz, ezek száma alacsonyabb, mint az előbbieké. Úgyhogy ez a 27% csak egy durva becslés, nem feltétlenül fedi a valóságot, de kb. ennyi keresztény lehet.
Én folytattam közvéleménykutatást,ami szerint valamilyen trancendens felsőbbrendűben,a magyar emberek 99%-a hisz.(Még az istentelenséget vállalók is.)
Azt gondolom,hogy ez az arány Földünk minden részén nagyjából.
99%? Értem. Szóval a te kutatásaid annyira reprezentatívak, hogy az egész országról tudsz ilyen adatot mondani?
Én nem hiszek transzcendens hatalomban, köszönöm szépen. De mindjárt megmondod, hogy valójában hiszek, mi?
Kedves istentelen Ákos 13!
Te vagy az 1%-ból az egyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!