Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azt szeretém megkérdezni,...

Azt szeretém megkérdezni, hogy a keresztények istene megegyezik a zsidók gyilkos istenével szerintetek?

Figyelt kérdés

Szerintem nem.

A zsidók istene megkért valakit(pontosan nem tudom hogy kit) hogy áldozza fel neki a saját fiát, azaz ölje meg. Szerintetek akiben csak szeretet van az kér ilyet? Na most vagy a zsidók istene. Nem isten vagy a biblia hamis.

2016. okt. 30. 23:14
1 2 3 4
 31/32 2*Sü ***** válasza:
100%

#30: Jól hangzó idézet, de kicsit gondolkodjunk is.

Pl. Sodoma és Gomora elpusztítása, vagy az özönvíz gyilkosságok voltak? Kérdés, hogy mint tekintünk gyilkosságnak, pl. egy önvédelemből nem szándékosan elkövetett emberölés gyilkosság-e? Legyünk megengedőbbek, és mondjuk azt, hogy nem. Tekintsük gyilkosságnak azt, ha valakinek igazságtalanul és szándékosan vesszük el az életét.

De Sodoma és Gomora minden lakója, illetve az özönvíz előtt élő összes ember joggal érdemelte meg a halált? Valóban? Még a felnőttek esetén is nehéz ezt elhinni, de hadd tegyem fel a kérdést: Nem volt egyetlen 2 éves, 1 éves, 1 hónapos csecsemő sem, aki annyira ártatlan és bűntelen lett volna, hogy megérdemelje az életet? Ezeknek a csecsemőknek, újszülötteknek is olyan súlyos bűnük volt, hogy igazságos volt a haláluk? Oké, értem én, hogy a lélek a fontos, lehet azt mondani, hogy majd a túlvilágon jó sorsuk lesz ezeknek a lelkeknek is, de emberi szemmel nézve ha ez nem gyilkosság – vagy tovább megyek: népirtás –, akkor minek nevezzük?

2016. nov. 17. 03:27
 32/32 Fekete Samuel válasza:

Ez bonyolultabb dolog, mint hinned. Ezzel az erovel azt is kerdezhetned, hogy miert nem tunteti el egyszeruen a satant.

A valasz az, hogy nagyon sok mindent nem csinal meg, nem tudjuk, hogy miert nem. Az, amit tudunk, elvileg eleg kell hogy legyen a Mennyorszaghoz.

Ugyanaz a ket konyv, Jezus maga sem mondta soha, hogy o egy masik Isten fia volna.

Ne orulj nagyon, mert elvileg az Oszovetseg gyilkos szabalyai a vilag valodi torvenyei, most is, csak Jezust kovetve lehet felulemelkedni rajtuk, mashogy nem.

2016. dec. 10. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!