Melyik vallás ismeri el a szellemek létezését?
Aktuális téma, mert jön a Halloween :D
Légyszi ne azt írjátok, hogy az ördög meg a dzsinn alakváltó, konkrétan azt kérdem, melyik vallás ismeri el a holtak szellemeinek a létezését.

Annyit még hozzáteszek, hogy a kami általában az isten/istenség, míg a youkai szellemlény, lidérc, démon. Találtam még egy ilyet is:
„Japán nemzeti vallása. A japánok legősibb vallása minden bizonnyal a családi védőszellemek, védőistenek, az ősök szellemeinek és a természet szellemeinek tiszteletében állott, amelyet átszőtt a mágikus szokások és a fétisek használatának szokása is.”
Remélem, a kérdezőnek segítettem azért valamennyit :)

Igen, a buddhizmos tényleg érdekes hatásokat váltott ki :)
Egyébként még népművészetből is tanultam annó, hogy régen a magyar ősvallásban is mintha lettek volna ilyen halottak szellemeire utalások, a sámánista vallásoknál lehet keresgélni...

Szerintem a szellemek létezését mindegyik vallás elismeri.
Amikor Jézus halála után megjelent az Apostoloknak, ők is megijedtek, mert azt hitték, hogy szellemet látnak.
36. És mikor ezeket beszélék, megálla maga Jézus ő közöttök, és monda nékik: Békesség néktek!
37. Megrémülvén pedig és félvén, azt hivék, hogy valami lelket látnak.
39. Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a léleknek nincs húsa és csontja, a mint látjátok, hogy nékem van!
40. És ezeket mondván, megmutatá nékik kezeit és lábait.
Jézus nem azt mondta, hogy nincs és nem léteznek szellemek, hanem azt, hogy nézzék meg és vizsgálják meg, hogy Ő nem szellem, mert a szellemnek nincs husa és csontaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!