Szerintetek melyik vallás a legjobb? Miért?
1. Kereszténység
2. Iszlám
3. Buddhizmus
4. Univerzizmus
5. Brahmanizmus vagy hinduizmus
6. Zsidó
6-os jó.
1-es még jobb.
Többi hamis.
ja, hogy miért?
Mert a Teremtő üzenete minden embernek.
Buddhizmus, bár keresztény vagyok.
Miért? Mert olyan oktatást ad, ami mindennapokban is hasznos (meditáció) és jóra/szeretetre tanít. Nekem ez tetszik. De mindenkinek más a vallása és emberi jog, hogy magunk választjuk ki.
És az is emberi jog, hogy a velem történtek alapján elutasítsam az egyházat. A Keresztyénség számomra képmutató vallás. Azt mondja, mindenkit szeret, de akik nem tagja a vallásuknak, bármilyen jó emberek, nem érdemlik meg az örök életet, amit egy gyerekeket erőszakoló, tömeggyilkos megérdemel, ha megbánja a bűneit és keresztény.
Számomra ez nem elfogadható.
Piarista diák voltam, tudom, tapasztaltam az arcommal, milyen kemény egy pap ökle, amikor szeretetről papol, tudom, miként tesz tönkre, korlátoz érzelmi zsarolással egy pap egy karriert.
Senkinek nem ajánlom, aki nem akar lelki nyomorék lenni, hogy piarista diák legyen. Ha tehetném, visszamenék az időben és nem járnék abba a gimibe!
az eredeti hinduizmus (ami nem Brahmanizmus csak magaban foglalja)
ha tokelyre vitted akkor terj at a keresztenysegre (ujszovetsegre kell tamaszkodnod foleg
ez csak egy megjegyzes nem feltetlen beked szol
de hindu alapok nelkul nem erted meg a keresztenyseg lenyeget
de lehetsz kivetel...
a buddhizmus sokat atvett a hinduizmusbol lenyegeben azon alapul
mig a keresztenyseg lenyegeben a zsidon alapul
iszlam nak is sok kozos gyokere van a zsidoval
univerzizmus gondolom valami modern vallas lehet
hinduizmus lenyegeben univerzizmus amugy...
A többi hamis, mert más azt mondta
- más mögé bújva véleményt formálni, olyan magyarázattal, ami mások számára egyértelműen nem magyarázat, hanem egy hitvallási elem, az pszichológiailag is érdekes, de emberileg nagyon szegényes. Főleg, hogy nem vonható kérdőre az, aki állítólag ezt adta tudtára minden embernek. Ami megint egy olyan általánosítás, ami nagyon könnyen cáfolható.
- a vallás, mint emberi jog szabad választás ad mindenkinek.
Nagyon sok vallás úgy tartja, hogy mindenki más hamis vallást gyakorol. Ezek a vallások önmaguk csapdájába esnek. Mert ha ezt elfogadják, akkor más vallások azonos dogmáival közös logikát vallanak, azaz, saját vallásuk is hamis lesz. Vagy a logikai következtetés lesz hamis, tehát a dogma lesz hamis, miszerint más vallása hamis.
Gyűlölet keltés ilyen szinten a vallásban, hogy más vallásúakat közösítsenek ki, azt jelenti, hogy nem számít, milyen ember, milyen tetteket hajt végre, csak az számít, milyen vallású. Ez embertelen. És erősen szánni való :(
#7 "terj at"
egyaltalan nem arra utaltam hogy ezeknek hive legyel hanem hogy ismerd meg oket amenyire birod
en is a hinduizmust szeretnem kiismerni amenyire csak tudom
es nem is rad gondolok csak altalanosagban
de feluletesen az osszes tobbit erdemes megismened meg azt is amit nem emlitettel
hinduizmusrol meg annyi megjegyzest hogy megbecsulina tobbi vallast is!
kinai univerzizmisra gondoltal?
eddigi olvasataim alapjan a taoizmus is a hinduizmusban gyokerezhetet
erdemesebb igy megnevezni mivel magaban nem is talaltam ilyent hogy univerzizmus (csak mint kinai univerzizmus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!